Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Szögesdróttal körbekerített karácsonyfa a városháza előtt

Csongrád - Szögesdróttal kerítették körbe Csongrádon a város karácsonyfáját, hogy megóvják a vandáloktól, akik a fa feldíszítése utáni első éjszakán megrongálták a fát. Gyovai Gáspár alpolgármester tudja, hogy kissé morbid a megoldás. Kezdeményezésére feldíszítettek még egy élő fát a mozi közelében, amit viszont nem kerítettek körbe.
A csongrádi városháza előtt álló fenyők egyikét díszítik fel évtizedek óta decemberben a Tisza-parti városban. Csongrádon ez számít a város karácsonyfájának. A magasra nőtt ezüstfenyőt minden évben körbeveszik kerítéssel, de idén szögesdrót is került rá. A csongrádiak közül sokan úgy vélik, hogy ez nem illeszthető össze a szeretet ünnepének üzenetével, s jó volna a fát szabadon hagyni. A városháza előtti ezüstfenyő év közben szabadon áll a többi fa mellett, karácsonykor azonban rendre elkerítik.

– Így védjük a feldíszített fenyőfát a vandáloktól – indokolta a megoldást lapunknak Bodor János. A városgondnokság vezetője érdeklődésünkre elmondta, idén azért tettek a kerítésre még szögesdrótot is, mert a feldíszítés utáni első éjszakán ismeretlenek megtépték, megrongálták a karácsonyfát. Szerinte azok tehették ezt, akik a köztéri padokat és táblákat is tönkre szokták tenni.

Szögesdróttal vették körül a város karácsonyfáját. A szerző felvétele

– A vandálok több színes égőt kicsavartak, az alsó ágakról pedig levették az üres díszdobozokat – sorolta a károkat Bodor János. A városháza előtt nincs térfigyelő kamera. A fenyő mögött áll egy villamos kapcsolószekrény, a vezetékekben lévő négyszáz volt feszültség pedig veszélyes, ezért is van szükség a védelemre. A városgondnokság vezetője elmondta, hogy az elmúlt években mindig probléma volt a fa körül. Ha történetesen nem volt feldíszítve, akkor az óvodások és kisiskolások szülei tették szóvá gyermekeikre hivatkozva, hogy hiányzik nekik a karácsonyfa.

Gyovai: Kissé morbid megoldás

Gyovai Gáspár alpolgármester egyetért azokkal a csongrádiakkal, akiknek különösebben nem nyerte el a tetszését ez a megoldás. Az alpolgármester tudja, hogy a szögesdrótos karácsonyfa kissé morbid megoldás. Kezdeményezésére feldíszítettek még egy élő fát, csak éjszaka világító égőkkel a mozi közelében, amely több irányból jól látható és nincs körbekerítve. Azonban még egy harmadik karácsonyfa is az ünnep érkezését hirdeti – a városháza erkélyéről.

Olvasóink írták

  • 1. S.Grandpierre Cecília 2007. december 20. 10:15
    „Tehát a vandálok a karácsonyfát tépkedik, a vezetők az országot privatizálják, robbantgatások, megverések, sztrájkok, tüntetések, lövöldözések, gyülölködések, úszítgatások és még miket... sorolhatnék Advent idején.
    A szögesdrótról pedig uram bocsá, a kordon jut minduntalan eszembe. Fejétől bűzlik a hal, a példa előttünk áll. Talán álljon oda egy rendőr, hivjuk el a kordonok mellöl, a reformokat nélküle is megszavazzák a Parlamentben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárral az algyői hídtól Csongrádig

Csongrád - Jövő év végére kerépárút-hálózat köti össze az algyői hidat Csongráddal több sikeres… Tovább olvasom