Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Szoros, de tartható büdzsét terveztek Csongrádon

Csongrád - A kezdeti 250-ről 50 millió forintra sikerült ledolgozni a költségvetési hiányt Csongrádon, ahol már elfogadták az idei büdzsét, amelyben szigorú gazdálkodást vár az intézményektől az önkormányzat.
3 milliárd 460 millió forintos főösszeggel fogadta el a képviselő-testület Csongrád idei költségvetését a legutóbbi ülésén. A költségvetési hiányt a kezdeti 250-ről 50 millió forintra sikerült ledolgozni. Az alapvető célok között ennek további csökkentését, valamint sikeres pályázatok benyújtását és a saját vagyon gyarapítását tűzte ki az önkormányzat.

Kőrösi Tibor polgármester: idén 4,9 százalékkal kevesebb forrást tudunk az intézményeknek biztosítani, de nem a fűnyíró-elvet alkalmazzuk. Fotó: DM/DV
Kőrösi Tibor polgármester: idén 4,9 százalékkal kevesebb forrást tudunk az intézményeknek biztosítani, de nem a fűnyíró-elvet alkalmazzuk. Fotó: DM/DV

– Új szellemiségű büdzsét alkottunk. Míg korábban a kevés kiadás, nagy bevétel elve érvényesült, idén reálisabban igyekeztünk tervezni. Az intézményektől bekértük az adatokat, készítettünk egy intézkedési tervet, és azt kértük: próbálják azt szigorúan betartani, fordítsanak gondot arra, hogy ne legyenek kifizetetlen számlák. Idén 4,9 százalékkal kevesebb forrást tudunk az intézményeknek biztosítani, de nem a fűnyíróelvet alkalmazzuk: figyelembe vesszük, kinek mire van szüksége – mondta Kőrösi Tibor polgármester. Csongrádon nem terveznek elbocsátásokat, nem növelik a lakosok terheit, nem vezetnek be új adónemet. Az önként vállalt feladatokat a nehéz gazdasági körülmények ellenére is továbbviszik. Így például megmarad a tanyagondnoki szolgálat, valamint – annak ellenére, hogy 51 millió forintba kerül – a rászoruló gyermekeknek az ingyenétkezés. A csongrádi önkormányzatnak 2012-ben számolnia kell olyan kiadásokkal is, amelyeket korábbi, még le nem zárt beruházások eredményeznek. A többéves kihatással járó kötelezettségek között szerepel a szakrendelő, a Mesevár bölcsőde felújítása, valamint a városközpont rehabilitációja, amely a támogatással és a saját forrással együtt összesen 350 millió forint.

Olvasóink írták

 • 6. kollerandor 2012. március 02. 08:44
  „"Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve."

  Mindeközben a képzett fiatalok elvándorlása töretlenül folytatódik. A város népesség megtartó ereje minimális.”
 • 5. Elnyomott.1 2012. február 23. 21:18
  „A tisztességes eljárások, és a manipulatív hozzáállás kiűzése sokkal fontosabb lenne mint a képviselők illetménye az ugyanis semmire nem lenne elég.”
 • 4. keletaru 2012. február 22. 20:43
  „Érdekes a gyermekétkeztetés a tanyagondnok szolgálatot feszegetik , közben a MŰVÉSZ telep mennyire is szükséges ebben a nagy hiányban ??? Ja nem baj olvasunk , üres hasra !!! Üdv Kuci”
 • 3. keletaru 2012. február 22. 20:40
  „Alpolgármesterek s a DRÁGA testület lemondana az illetményéről jutalmaikról a település javára , akkor tán már nem IS lenne olyan nagy" luk " OTT abba a költségvetésbe . Értünk miattunk egyszer már tehetnének is olyan hasznossat" hamár" voltak olyan kedvesek eggyesek íly bátor hiteleket felvenni az elöző ciklusbóóóóól !! Üdv Kuci”
 • 2. timoboll2 2012. február 21. 07:53
  „Zsugorodunk, töpörödünk tovább gyorsan és biztosan.”
 • 1. Robinho 2012. február 20. 19:40
  „Helyes! Egyetértek a polgármester úrral. De remélem nem lesznek e mellett pártközeli személyek több százezres, semmitmondó melóért foglalkoztatva pl. a Városképnél.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy város születése 3D-ben

Nem mindennapi 3D-s animáció Csongrád város születéséről és történelméről. Tovább olvasom