Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Táblaerdő a csongrádi Ben Joe-nál

Csongrád - Négy megállni tilos táblát helyeztek ki az elmúlt egy évben a csongrádi Ben Joe söröző köré. A tulajdonos nem érti, miért volt erre szükség.
A kocsma forgalma napi tízezer forinttal csökkent, amióta nem parkolhatnak autók a közelben – pedig aki vezet, az elvileg csak üdítőt ihat. A polgármesteri hivatal tegnap felmérte a terepet, és a Kis-Tisza utca egy részén feloldotta a tilalmat.

– Teljesen ellehetetlenítenek ezzel a táblaerdővel. Egyszerűbb lenne, ha szólnának, hogy be akarják záratni, mert akkor bezárom a kocsmát – mondta lapunknak feldúltan Bozó Ferenc. A csongrádi Ben Joe söröző tulajdonosa nem érti, miért kellett a Hársfa és a Kis-Tisza utca sarkán négy éve működő vendéglátóegység köré megállni tilos táblákat kihelyezni. A söröző udvarában egyébként van egy nyolc férőhelyes parkoló, de azt senki sem használja. A forgalmasabb Hársfa utcán még indokoltnak találja a korlátozást, de azt már nem érti, hogy az eldugott Kis-Tisza utca mindkét oldalára miért kellett tiltó jelzőtáblákat kihelyezni az utóbbi hónapokban.

Bozó Ferenc sarki sörözőjénél szívesebben parkolnának a vendégek az utcán, mint az udvaron. A kocsmáros ezért a táblaerdő ritkítását kérte. Fotó: Tésik Attila
Bozó Ferenc sarki sörözőjénél szívesebben parkolnának a vendégek az utcán, mint az udvaron. A kocsmáros ezért a táblaerdő ritkítását kérte. Fotó: Tésik Attila

– Van egy szocialista képviselő, akinek kezdettől fogva nem tetszik, hogy megnyitottunk. Amikor kulturált parkolót akartam építeni a sörözővel szemben lévő eladó telekre, lebeszéltek róla a városházán, mert a rendezési tervben oda mást szántak. Most minden vendégem ott parkol, ahol tud: a fűben, a sárban, a Hársfa utca túloldalán, az út szélén – panaszkodott a tulajdonos, aki szerint napi tízezer forintos bevételkiesést jelent számára a táblaerdő.

A polgármesteri hivatal műszaki irodája szerdán felmérte a terepet. Kérdésünkre elárulták, egy képviselő interpellációi nyomán kerültek ki táblák. A szakemberek és az érintettek végül abban maradtak, hogy a Kis-Tisza utca első, 15 méteres szakaszát kivéve feloldják a tilalmat.
Lapunk érdeklődésére Kiss Péter, a szóba hozott önkormányzati képviselő elmondta, nem saját nevében járt el az ügyben, hanem lakossági kérésnek tett eleget, amikor kezdeményezte, hogy mihamarabb szüntessék meg a közlekedési veszélyforrást. A szűk Kis-Tisza utcán buszok, illetve mezőgazdasági gépjárművek is közlekednek napi rendszerességgel, és már a behajtást is nehezítették a kocsma előtt álló autók. A városatya emlékeztetett: a közlekedésbiztonság előbbre való, mint a vendégkör kényelme.

Olvasóink írták

 • 12. vadoc 2008. július 03. 16:53
  „Mindenki mond mindent.De azt nem nézik a Képviselők hogy ez nem a drog feleg vára.Itt nincsenek bedrogozot fiatalok,nem verik szét a berendezést,és ha egy szűlő elengedi a gyerekét szorakozni ide,biztos lehet benne hogy figyelnek rá.”
 • 11. wéber 2008. május 23. 22:22
  „Azért már látszik, meg van megoldás! Ma este is több autó parkolt a megállni tilos tábla ellenére a Hársfa utcán. Remélem a csongrádi rendőrök máshol is ilyen elnézőek lesznek!”
 • 10. tunderbogyó 2008. május 23. 15:43
  „Nem sajnálom Bozó Ferit, mert Ő megéri a pénzit, ha betérek egy üdítőre majdnem visznek dühöngőbe, aki olyan módos utas, hogy pénze kis italt is futhat, kösse kia a vasparipát oda, ahol a cirkusz valódi lovacskái legeltek a minap, oszt kész. Vegyen a Bendzsóhoz illő western csizmát, mert a cikkből is látszik, hogy trendi a lószar arrafelé... Na pá, mert ez már fáraszt és röhejes is, ne vakaródzatok, gondolkodjatok, vagy nincs mivel?! Apropó! Ha kutya kell, írjatok, ne sirassátok, ha elverte a jég, adok helyette kicsikét! Komolyan!”
 • 9. koscs 2008. május 23. 08:29
  „Kedves Csongrádiak! Én mint más városból való, érdeklődéssel figyelem a szép kis város eseményeit.Nem értem miért korlátozzák a kőrös-toroki eseményeket,hisz pedig ez a városnak jóbevételtjelent szerintem.Képzeljük el ,ha a Balatonon is ilyen rendeletet vezetnének be, hogy csendes hétvégék, mitörténne ott?! A megye más városaiban alig várja a vezetés hogy nyár legyen, lehessen szabadtéri rendezvényeket tartani, Csongrádon meg mintha pont visszafelé gondolkodnának! Meglátásom szerint a város vezetői, képviselői nincsennek tisztába azzal,hogy más városokban hogyan is politizálnak, megkell nézni Szentes,Vásárhely, makó, mennyire fejlődik! Nagy hibát akkor követnének el,ha a nagy politikára fognák a helyzetet,pedig mindent helyben kell megoldani!”
 • 8. Varga Ádám 2008. május 23. 08:25
  „Csongrádi te olyan okos vagy mint hat pár rendőrcsizmatalp.
  Legyél te is képviselő! Vagy épp az vagy?
  Ha nem tudod beírni a neved akkor egyátalán minek írsz ide?”
 • 7. Csongrádi 2008. május 23. 07:39
  „A fiatalok nem maradnak otthon, elmennek a nagyvárosokba szórakozni, mert ott legalább élet is van (talán). A parkolási tilalomnak talán az az értelme, hogy a totál részeg fiatalok akik jó ha megütik a 15 éves korhatárt, nem rongálják meg az autókat. Mert ugye ha isznak, akkor nagyon kemények, és veszettül erősek tudnak lenni. Ugye egy parkoló autó nem akadály neki. Természetesen ez a tulajt nem érdekli, mert aki autóval megy oda, az nem fogyaszt túl sokat, alkoholt meg egyáltalán nem (legalábbis sokan nem isznak vezetés előtt) így a bevételt a fiataloktól várja, azok meg azt csinálnak amit akarnak. Szép és jó az a jogszabály, hogy nem lehet 18 év alatti embert alkohollal kiszolgálni, de akkor az összes szórakozóhely bezárna, mert javarészt csak 18 év alattiak látogatják őket. Mivel az italozás trendi, így jól be is rúgnak. A kedves szülők ilyenkor hol vannak?”
 • 6. Varga Ádám 2008. május 22. 20:03
  „Én már komolyan mondom nem tudom mi folyik ebben a városban.
  Önkormányzat kontra vendéglátóhelyek!?!?!?!
  Ami működik azt korlátozzuk! A körös-torokon Öt csendes hétvége, a piros nudli nyitvatartása limitálva, a Ben Joe-nál nem lehet megállni!
  És érdekes mindig azokat a helyeket szívatják ahová a fiatalok járnak.
  Miért nem mondja ki kerek perec az önkívület: Útálunk benneteket fiatalok! Maradjatok otthon! Nem bírjuk nézni, hogy jókedvűen is tudtok szórakozni!

  De nyugi! Mi tudjuk, hogy ezek csak ócska kis trükkök a képviselők elvesztegetett fiatalsága miatt. De úgysem lesznek újra azok!

  Azok mi vagyunk. Akiket nem lehet otthon tartani, pláne ilyen röhejesen.”
 • 5. vidékike 2008. május 22. 17:13
  „Bolondok vagytok ti csongrádiak ?
  Egymást szapuljátok és szívatjátok!!??”
 • 4. hahapolgár 2008. május 22. 17:10
  „Ha a Hivatalok a saját tevékenységüket is ilyen pedánsan tudnák kontrollálni !!!

  Ez egy HAHA ORSZÁG, mi pedig egy HAHA VÁROSBAN élünk.

  Értelmetlen, magamutogató, fontoskodó interpellációk - tisztelet az építő jellegű kivételeknek - széteső város és hozzá nem értő vezetés.

  Alibi képviselőkkel teletűzdelt önkormányzatunk merre viszi a várost ?

  Politikai fertő és mocskos kis alkuk városában élünk, ígéretekkel teletömött fejű emberekkel akik másoktól hiszik a jövőt, de tenni senki nem tesz semmit,

  Megérdemeljük !!!”
 • 3. Wéber 2008. május 22. 11:41
  „Meg kell kérdezni, hogy a kocsma nyitásakor volt-e parkoló! Volt, ott ahol most házat építenek. Amint meg volt a működési engedélye a Ben Joe-nak, Bozó úr rögtön kitette az eladó táblát a parkolóként megjelölt területre. Az udvar maradék részén, három kispolski sem fér el, nem hogy nyolc autó! Ügyes mondja erre Khon! Most felháborodik és sajnáltatja magát. A parkoló építést elintézné, kettő tábla eltávolításával.”
 • 2. komcsika 2008. május 22. 08:10
  „Kissnek a zsebét tölti többek között a takarék is, a vállalkozó meg tűnjön el. Már nyugalom van, de ez csak nőni fog. A nyugdíjasok pihenhetnek majd, igaz, hogy nem lesz nyugdíjuk.”
 • 1. Kuci 2008. május 22. 07:25
  „Ja hát ezért mert ez Csongrád . Nem tudom ha a válalkozó ki tudná mutatni mennyi forgalom kiesése van emiatt , s ezt a táblát ki helyezőkőn számon kérmé . A vagányság tartana-e !!??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint úszott a csongrádi alsóváros

Csongrád - A vasárnapi jégeső után kedden felhőszakadás áztatta el Csongrádot. A tűzoltókat 12… Tovább olvasom