Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Takarodj! – írták a MIÉP elnökének

Gyalázkodó névtelen levelet kapott a MIÉP tömörkényi szervezetének elnöke, Gera Ferenc, aki politikai fenyegetésnek tekinti a küldeményt. A kézzel írott levélben sírgyalázónak nevezik a képviselőjelöltet, és arra szólítják föl, hogy takarodjon a faluból.
Gera Ferenc azt mondja, nem fél, ugyanis nincs mitől, de azért megfordult a fejében, hogy hátat fordít a politikának. A MIÉP tömörkényi szervezetének vezetője néhány napja gyalázkodó névtelen levelet kapott, amelyben a feladó arról ír, hogy a képviselőjelöltként induló, a kampányban részt vevő férfi a temetőből lopott virágokkal díszíti házának kertjét. Gerát sírgyalázónak és hullarablónak nevezi, és arra szólítja fel, hogy takarodjon a faluból.

– A vádak hamisak, biztos vagyok benne, hogy ez politikai fenyegetés, és sejtésem is van arról, ki áll a háttérben, de mivel bizonyítani nem tudom, inkább nem említek nevet – mondta lapunknak Gera Ferenc, aki arra számít, hogy folytatódik személyének alantas támadása. Szerinte két dolog lehet, ami miatt célpontba került: az egyik, hogy korábban maga is tagja volt a képviselő-testületnek, és most sokan nem szeretnék, ha ismét helyet kapna a grémiumban. A másik ok: a MIÉP-szimpatizánsok szavazata eldöntheti, ki vezeti ősztől a falu életét. Úgy véli, besározása kivédhetetlen, hiszen sokkal nehezebb cáfolni a hamis vádakat, mint elterjeszteni. Bár megfordult a fejében, egyelőre nem tett feljelentést, de erről konzultálni kíván pártja felsőbb vezetőivel is.

– Ilyenre még nem volt példa Tömörkényen.

Sajnálatosnak és elszomorítónak tartom, hogy a kampány nem kulturált mederben zajlik – nyilatkozta a község polgármestere, Fekete Gábor, aki lapunktól értesült az esetről. Arra a kérdésre, hogy kik lehetnek Gera Ferenc és helyi MIÉP politikai ellenlábasai, a falu első embere nem tudott válaszolni, mert – mint mondta – egyelőre azt sem tudni, hány polgármester- és képviselőjelölt mérkőzik meg ősszel Tömörkényen.

Fekete Gábor négy éve függetlenként, egyebek mellett szocialista és szabad demokrata támogatással diadalmaskodott, és most lapunknak bejelentette, idén megint megméretteti magát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi MSZP-s jelöltek

A Magyar Szocialista Párt csongrádi szervezete tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, kiket indít a… Tovább olvasom