Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 35°C Még több cikk.

Talonba tette a Tesco Csongrádot

Csongrád - A kiskereskedelmi óriáscég hamarosan megkeresi a város polgármesterét, hogy hivatalosan is tájékoztassa, mit tervez – illetve nem tervez – a félbemaradt építkezéssel.
Egyelőre nem tervezi a Tesco, hogy befejezné és megnyitná csongrádi áruházát. A kiskereskedelmi óriáscég hamarosan megkeresi a város polgármesterét, hogy hivatalosan is tájékoztassa, mit tervez – illetve nem tervez – a félbemaradt építkezéssel.

Történelemtanár lévén ókori görög templomromhoz hasonlította a város határában álló fehér beton vázrendszert Kőrösi Tibor csongrádi polgármester. A város első embere lapunk érdeklődésére azt mondta, továbbra is várja, hogy a Tesco tájékoztassa az önkormányzatot arról, mi a szándéka a félbemaradt áruházépítéssel. Remélik, minél hamarabb eldől a kezdemény sorsa, mert nem szép látvány a város egyik legforgalmasabb bevezető útja mellett.

A 3000 négyzetméteres üzlet mielőbbi megépülése érdekében a helyi képviselő-testület egykor soron kívül módosította Csongrád rendezési tervét. Az építési engedélyt 2008-ban kapta meg a Tesco, és sokan várták a városban, hogy a 100 munkahelyet ígérő cég meghirdeti az állásokat. A csongrádi Tescót azonban az ág is húzta, belvízgondok és a kivitelezővel folytatott viták hátráltatták a munkát. Úgy volt, hogy 2010 őszére mégis megnyílik az üzlet, aztán épp akkorra szakadt félbe az építés. A cég eddig mintegy 1 milliárd forintot költött el erre a beruházásra, a válság miatt azonban egyelőre nem akarja befejezni és kinyitni a boltot.

Tavaly nyáron a Tesco Global Zrt. arról tájékoztatta lapunkat, hogy felülvizsgálja terveit, és majd dönt a folytatásról. Most újból érdeklődtünk, és Szabó Anita külső kommunikációs szakértő az alábbi választ küldte: „A Tesco rövidtávú tervei között egyelőre nem szerepel ennek az áruháznak a megnyitása." Tájékoztatott továbbá, hogy a város polgármesterével is fölveszik a kapcsolatot ez ügyben.

Olvasóink írták

 • 7. fóbia 2012. március 25. 08:28
  „Irjó!
  Abban ne is reménykedj, hogy a múlt hamarosan visszaköszön! Van bajunk anélkül is. Nem kívánja senki még egyszer a múltat. Kétségtelen, hogy megvalósult néhány nagyon hasznos beruházás a városban, aminek örülünk, főleg a gödörnek a mozi előtt.
  Nyilván, a TECSO-nál a vizfejek valamit csak elcsesztek, de az az ő bajuk, gondolom, megkapták az érte járó jutalmukat! Kreativitással, vajon mit lehetne elérni Irjó? Vagy talán van néhány ötlted? Elfelejted, hogy ez multicég?
  Csongrádot zsebre vágja, ha akarja, de ha valaki kreatív... az egészen más...”
 • 6. Swain 2012. március 24. 09:16
  „@hank: 1-2 milliárdot biztosan mellé kellene még tenni
  én eleve nem sok rációt látok a megépítésben; nem jellemző az Alföldön, hogy egymást érnék a Tesco-k, viszont ha felépülne nálunk, akkor a Félegyháza-Csongrád-Szentes vonalon (kb. 35 km) három(!) is lenne
  azon nem csodálkoznék, ha Tiszakécskére építenének egyet, az a régió "lyukas"
  térkép: http://www.aruhazabc.hu/%C3%A1ruh%C3%A1z/tesco/”
 • 5. hank 2012. március 24. 01:08
  „,,A Tesco rövidtávú tervei között egyelőre nem szerepel ennek az áruháznak a megnyitása." --> hát persze, mert ez kb. nyitott piacnak néz ki. De nem teljesen értem. Ha ráköltöttek már 1 milliárdot, akkor mennyi hiányozhat még hozzá ugyan?”
 • 4. keletaru 2012. március 20. 20:54
  „Nyilván bizottságok nélkűl is feltudták mérni ITT nincs VÁSÁRLÓ erő , hisz mindenki csak álmodozik évek óta a BAGÁZSBAN. mivel tenni JÓZAN PARASZT ÉSSZEL NEM TUDNAK ! A VESZETT FEJSZE NYELÉT meg már ŐK is ismerik ! S ezt bent mind mind miatunk értünk teszik a DRÁGA bizottságok ! Üdv Kuci”
 • 3. faQtya 2012. március 20. 10:27
  „A cikk címe helyes, bár szerintem így is megállná a helyét:
  "Talonba tette a Tesco is Csongrádot"”
 • 2. Mozimasiniszta 2012. március 20. 09:04
  „Követelünk minden kőrforgalmi csomópont mellé egy szemét telepet ! De izibe ! Meg mozgójárdát is hogy a járókeretes mamik is be tudjanak vásárolni”
 • 1. ljro 2012. március 20. 08:48
  „drága történelemtanárúr! ahogyan gimnazista tanítványát ecsábította, hasonlóképp kellene a teskót is idecsábítani... had legyen már pár munkahely... had vásároljanak már az emberek olcsóbban...ha a kiskereskedő meg nem bírja az árversenyt, zárjon be...
  ne a szokásos savanyúnarancs hozzáállást játszuk! és mindenre azt mondani hogy ez a kormány és a haza elleni támadás!
  tessék kicsit engedni, kreatívnak lenni, a hatalmat nem a saját kapzsi céljai elérésében igénybevenni...
  sokáig nem lesz itt drága tanárúr! ilyen politikával... no meg a múlt is visszaköszön hamarosan...
  csók!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gripenek vadásznak Csongrád fölött

Hiába berzenkednek a csongrádiak, hiába interpelláltak a képviselők: a város a gyakorlatozó vadászgépek légterében van. Tovább olvasom