Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Tamás nem talált neki való bort - készített, három aranyérmet nyert vele

Tamás nem talált neki való bort - készített, három aranyérmet nyert veleGutpintér Tamás a bokrosi tanya udvarán. Ilyenkor piheni ki a hétköznapi munkát. Fotó: Bakos András
Először 2013-ban készített bort Gutpintér Tamás, tavalyi vöröse már három versenyen is aranyérmet kapott. A Budapest és Székesfehérvár között ingázó mérnök életébe az itthoni szőlő művelése hozta el az igazi örömöt.
– Azért kezdett érdekelni a bor, mert egy társasággal rendszeresen jártuk a hazai borvidékeket, kóstoltunk, tanultunk, és egyre-másra éreztem, hogy nem az én ízlésemnek megfelelő italokat iszunk. Nem tudtam élvezni a pörkölt hordós, karamellás, csokoládés ízeket – mondja felújított bokrosi pincéjében a 33 éves Gutpintér Tamás.

Csongrádon született, Budapesten él, környezetmérnök, munkavédelmi szakmérnök. Egy amerikai tulajdonú cégnél vezeti a környezet-munkavédelmi osztályt, Székesfehérvárra ingázik hét közben. Felmenői között többen is készítettek bort, de csak saját fogyasztásra. Ez a szokás kikopott a családból, de megmaradt a pince, pár hordó, és a szülőknél volt fél hektár kékfrankos szőlő. Tamásban három éve ötlött föl: mi baj történhet, ha készít száz liter bort? Legföljebb kiönti, ha nem sikerül. Éjszakánként borászati szakkönyveket olvasott, mindennek utánanézett. Hozzálátott. – Ugráltam örömömben, amikor kiderült, hogy tényleg bor lett belőle, és nem ecet – idézi fel mosolyogva.

A témát keresse a Délmagyarországban!

  Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Csongrádé lesz a gyermekjóléti szolgálat

A Piroskavárosi Idősek Otthonához kerül a gyermekjóléti szolgálat a csanyteleki központú Alsó-Tisza-menti Önkormányzati Társulástól. Tovább olvasom