Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Tanárok köszöntése

A csongrádi művelődési központban tegnap este műsoros ünnepségen köszöntötte a pedagógusokat Bedő Tamás polgármester.
A csongrádi művelődési központban tegnap este műsoros ünnepségen köszöntötte a pedagógusokat Bedő Tamás polgármester. Pedagógiai díjat kapott az Ének-Zenei Általános Iskola nevelőtestülete, Ötvös József középiskolai tanár és Vincze Mária, a polgármesteri hivatal munkatársa.
Aranyoklevelet tizenketten vehettek át. Gyémántdiplomát kapott Dús Ernőné Berényi Magdolna, Pintér Lajosné Csernus Rozália, Puskás Józsefné Móricz Katalin és Újfaludi Franciska. Vasdiplomát vehetett át Galli János nyugalmazott, címzetes igazgató és P. Kovács Gyuláné Nagy Ida óvónő. A művelődési központ földszinti termében pedagógusok alkotásaiból nyílt kiállítás.

Fogadással és műsorral egybekötött ünnepséget rendezett a pedagógusnap alkalmából a szentesi önkormányzat tegnap délután a művelődési és ifjúsági házban. A hagyományoktól eltérően most nem hívták meg a különböző versenyeken kimagasló eredményt elért diákokat is, mert olyan sokan vannak, hogy nem fértek volna el a teremben. Mindez pedig a pedagógusok lelkiismeretes, színvonalas munkájának köszönhető.

Ünnepi beszédében Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő azt is nagy dolognak nevezte, ha egy gyengébb képességű diákot a bukástól mentett meg a tanára, a másik fiatal tehetségének kibontakoztatásával pedig egy emberpalántával többet sikerült útjára bocsátani. – Szép hivatás, nehéz hivatás embert nevelni – fogalmazott Szirbik, majd szülőként, polgármesterként és egykori diákként is megköszönte az óvónők, tanítók és tanárok áldozatos munkáját. Az ünnepségen Bécsy Sándorné Horváth Margit rubindiplomás és tíz arany díszokleveles pedagógust köszöntöttek.

Nyugdíjba vonulásuk alkalmából tizennégyen vehettek át szolgálati emlékérmet. Kimagasló pedagógiai munkásságáért posztumusz kitüntetésben részesült Bíró Gáborné, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola igazgatóhelyettese, akinek elvesztésével Szentes városát is nagy veszteség érte, nem csak az iskolát. Az elismerést a gyermekei, Bíró Adrienn és Bíró Dániel vették át. Oklevelet és plakettet huszonegyen kaptak kimagasló munkájukért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zöldek jobban védenék Nagyrétet

A csongrádi környezetvédők szeretnék, ha a túlparti Nagyrétet országosan is védetté nyilvánítanák, a… Tovább olvasom