Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Társbérletben a jobb és bal

Együtt, egymásra utalva irányíthatja a várost a következő négy évben a csongrádi jobb- és baloldal. Az önkormányzati testület tegnapi alakuló ülésén a képviselők alpolgármesterré választották Gyovai Gáspárt. Bedő Tamás illetményét 460 ezer, helyettese járandóságát pedig 414 ezer forintban állapították meg.

Az első hivatalos találkozó Csongrádon: a szocialista polgármester és a jobboldali többség Fotó: Bíró Dániel
Megtelt a csongrádi városháza díszterme az újonnan megválasztott képviselő-testület alakuló ülésén. A választási eredmények ismertetése és az eskütétel után Bedő Tamás polgármester programbeszéde arról szólt, hogy a munkahelyteremtés elősegítése lesz a legfőbb feladata a városvezetésnek. A település irányítását pedig társbérletben, együttműködve kell megoldania a helyi jobb- és baloldalnak.

Mielőtt az ülést levezető korelnök, Ternai László átadta volna helyét a polgármesternek, szóvá tette, hogy Bedő Tamás történelmi pillanatot szalasztott el akkor, amikor október hatodikán bizalmáról biztosította Gyurcsány Ferencet. A fideszes képviselő leszögezte, a helyi jobboldal nem örült ennek az állásfoglalásnak, de hozzátette, minden javaslatot, ami a város érdekeit szolgálja, támogatni fognak.

A polgármester havi illetményét 460 ezer forintban állapította meg a testület. Az egy ellenszavazattal alpolgármesterré választott Gyovai Gáspár bére 414 ezer forintra módosult október elsejétől, és ezentúl további 82 ezer 800 forint költségtérítésben részesül. Bedő Tamás lemondott a neki járó költségátalányról.

Mint arról beszámoltunk, egy bizottsággal kevesebb működik majd az önkormányzatnál, mint eddig. A Pap Gabriella vezette jogi és ügyrendi bizottságban kapott helyet a Jobb Csongrádért Egyesület polgármesterjelöltje, Hegedűs Péter. Korábbi vetélytársát, Kurucz Ferencet választották meg a városgazdasági és vidékfejlesztési bizottság elnökévé. Ismét Ternai László került a művelődési és sportbizottság élére; külső tagként ezen a területen jutott szerephez Kiss István, a helyi futballklub elnöke. A Fábián György által irányított oktatási és ifjúságpolitikai bizottság lett az egyetlen, ahol a delegáltak többsége szocialista kötődésű. A Tarr Ágnes elnökletével működő pénzügyi bizottság külső tagjává választotta a testület Orbán Istvánt, aki 1998 és 2002 között a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagymihály 16 év után vonul vissza

Az új csongrádi képviselő-testület ülésein már nem ül ott az első sorban, középen az SZDSZ-es… Tovább olvasom