Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Tavasztól új helyre költözik a Kabay patika

Az ÁNTSZ kifogásolta az önkormányzati bérlemény állapotát, ezért kell új gyógyszertárat építtetnie a Kabay patikát működtető betéti társaságnak. Az épület jövő tavaszra készül el, a beruházást hitelből finanszírozza a Csernus és Társa Bt.
Most még csak épül, jövő tavaszra el is készül az új Kabay patika Fotó: Bíró Dániel
Jövő tavasztól már nem lesz olyan gyógyszertára Csongrádnak, amely közegészségügyi szempontból kifogásolható lenne. A város négy patikája közül a Fő utcai Kabay volt az egyetlen, amely nem felelt meg az előírásoknak. A tisztiorvosi szolgálat ellenőrzése során megállapította, az épület állaga nem megfelelő, továbbá kicsi a belső tér, így nem alkalmas a gyógyszertári műveletek szabályszerű szétválasztására. Az önkormányzati bérleményben működő patika üzemeltetőjének előzetes kalkulációi során kiderült, közel azonos összeget igényelne a lelakott ingatlan felújítása és átépítése, mint egy új, minden igényt kielégítő gyógyszertár felépítése, ezért a betéti társaság az utóbbi mellett döntött.

A szolgáltatás színvonalának javulásán és a tágasabb téren kívül különösebb változást nem érzékelnek majd a páciensek, mivel a Kabay patika csupán harminc méterrel költözik arrébb. A Fő utca és a Sugár utca sarkán folyó építkezésen már a falak felhúzásánál tartanak a szakemberek, hamarosan a tetőszerkezet is a helyére kerül, az emeleti lakás viszont csak a költözés után készül el.

– Jövő márciusban-áprilisban szeretnénk átköltözni a sarokra – mondta lapunknak Móricz Árpádné. A társaság ügyvezetője kifejtette: az új gyógyszertárban a jelenleginél harminc százalékkal nagyobb területen dolgozhatnak majd munkatársai, így ott már lehetőség nyílik a labor, az öltöző és a gyógyszerátvevő elkülönítésére, eddig ugyanis egy helyiség szolgált ezekre a célokra – és ez szabálytalan. Ezen túlmenően örömteli, hogy beteggondozásra is lesz elég hely a sarki épületben. Móricz Árpádné hozzátette, csak hitelfelvétellel tudták előteremteni a több tízmilliós beruházás fedezetét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon zárult a fürdőpartytúra

Jól szórakoztak, és számtalan nyereménnyel gazdagodtak lapunk olvasói, akik részt vettek a nyár… Tovább olvasom