Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Tegnap Csongrádon fotóztuk a kitűnő tanulókat

Attól, hogy valaki dicséretet kapott némely tantárgyból, nem biztos, hogy szereti is azt – derült ki lapunk Szín 5-ös játékának tegnapi csongrádi fotózásán. A harmadikos Lekrinszki Dénes és mamája a kitűnő szomszédságot is magával hozta Csanytelekről a művelődési központba, ahol összesen 55 diákot kaptunk lencsevégre.
Sipka Mihályné a színötös siserehaddal – a csanyteleki nagymama unokája, Lekrinszki Dénes, és a két szomszédlány, Pető Boglárka és Hajnalka. Fotó: Tésik Attila
Mintha vizsga vagy valamiféle felelet előtt állna, úgy gubbasztott bátortalan tekintettel nagymamája ölében Nagyistók Edit, az első csongrádi színötös, aki megjelent lapunk tegnapi fotózásán. A Kossuth-iskola leendő harmadikosától aztán megtudtuk, szó sincs szárnyaszegettségről, sőt izgalomról sem, hiszen gyakorlott fotómodellje játékunknak, tavaly ugyanis ugyanitt egyszer már lencsevégre kapták. Miközben a mama, Murányi Lászlóné unokája dicséreteit sorolta, a kislány hevesen ellenállt annak a feltételezésnek, hogy ha valakit külön is elismernek bizonyos területen végzett munkájáért, biztosan szereti is azt, amit csinál.

– Ez a dolgom. Hogy tanuljak – árulta el a maga kitűnő bizonyítványának titkát Edit, aki annyit azért hozzátett előbbi mondandójához, hogy bár nincs kedvenc tantárgya, mesét és verset mondani felettébb szeret.
Csak néhány perc volt, amíg fotóriporterünk beállította a színötös diákság megörökítéséhez szükséges fényviszonyokat, de mire végzett, megtelt a művelődési központ folyosója az iskolában sziporkázó nebulókkal és büszke kísérőikkel. Egyikük, Sipka Mihályné Csanytelekről kisebb siserehaddal érkezett. Nemcsak színjeles unokáját, hanem a szomszédság két kitűnőségét is magával hozta a fotózásra.

– Én most megyek nyolcadikba, a húgom pedig negyedikbe, s eddig mi mindig színötösök voltunk – dicsekedett a maga és Hajnalka babérjaival Pető Boglárka. A testvérpár elmondta, tavaly ugyan kimaradtak lapunk játékából, most bepótolják a hiányzást, és remélik, együtt nagyobb esélyük lesz begyűjteni a főnyereményt, ami egy kirándulás a franciaországi Eurodisneybe; az utat pedig a Gold Sun Travel szervezi. A lányok kicsit izgultak a fényképezőgép előtt, mint ahogy a szomszéd srác, Lekrinszki Dénes is, de a kameralázat némiképp oldották átnyújtott ajándékaink: az erre az alkalomra készített Szín 5-ös csomagoló és a mórahalmi fürdőbe szóló belépőjegyek. Ők ugyan nem, de Nagyistók Edit megígérte: jövőre újfent hozza a színötös „bizit", és eljön a fotózásra, mert ha most nem is, akkor jövőre biztosan megnyeri a fődíjat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csonrádi Hunyadi tériek már lövetnének

Lelövetné a lakóhelyén elszaporodott vadgalambokat a csongrádi természetvédők vezetője. Deák József… Tovább olvasom