Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Télen sem lakatlanok a Körös-toroki nyaralók

Csongrád - A Körös-torok üdülő területét a nyáron ellepik a víz szerelmesei, a téli hónapokban azonban a legtöbb nyaraló lakatlan. Mégis van, aki télen-nyáron itt éli az életét. Máté László már 13 éve.
A szezon végeztével egyre kevesebben látogatnak le a csongrádi Körös-torok üdülő területére. Akik még lejárnak, vagy a nyaralóik környékét gereblyézik a lehullott levelek miatt, vagy csak gyönyörködni akarnak a természetben, és közben egy jót sétálnak. Azonban az idő múlásával egyre kevesebben tevékenykednek odalenn, ám a terület mégsem marad teljesen lakatlan.

Télen sem lakatlanok a Körös-toroki nyaralók - GALÉRIA

Két nyaralónak egész évben van lakója. Közülük az egyikben, a terület hátsó részén, egy fehér színű kisházban éli nyugdíjas mindennapjait Máté László. 13 évvel ezelőtt Mezőkovácsházáról került Csongrádra. - Az életem úgy alakult, hogy akkor váltam el és a szüleim is elhunytak. Eladtam mindenem, és megvettem itt ezt a területet, és két kezemmel építettem rá ezt a kisházat, amiben azóta is lakom. Nem volt ismeretlen számomra a Körös-torok, mert korábban nyaraltunk itt, és akkor nagyon megtetszett. Szeretek itt élni, mert csodálatosan szép, és nyugodt a környezet. Amúgy is mindig vízi gyerek voltam, most is nagyon szeretem a víz közelségét. Az sem zavar, ha kiönt a Tisza, és a víz a házam alját mossa. Olyankor kikötöm a hajóm, a „Viking"- et ide a feljáróhoz. Még jobb is, mert nem kell annyit lépcsőznöm – mondta mosolyogva a jó kedélyű nyugdíjas.

László elmondása szerint szeret itt, mert számára olcsóbb így az élet, mintha a városban húzódna meg, még annak ellenére is, hogy fizetnie kell bérleti díjat az önkormányzatnak, és az Ati-Vizignek is. Ha szüksége van valamire, felpattan a kis elektromos kerékpárjára, és az ő szavaival élve: „berongyol " a Gimnázium melletti élelmiszer boltba, és bevásárol.

Télen sem lakatlanok a Körös-toroki nyaralók - GALÉRIA

Nem érzi magát egyedül, mert mindig akad látogatója. Ha vendégei jönnek, vagy áthívják a szomszédok, jókat beszélgetnek, és bográcsoznak. - Kellemes itt az élet! A postás-, amíg csak le tud jönni, ide hozza a nyugdíjamat is. Meg van minden, amire szükségem van. Ezzel a felhúzható ládával szoktam felhozni a fát - mutat az elektromos csörlővel felvonható kis liftre. - Itt gyűjtöm a tüzelőt az előtérben. Van a kertben sütögető is kialakítva. Szóval, így élek én itt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmeghallgatás Csongrád gazdálkodásáról

A képviselő-testület Csongrád 2013-as gazdálkodásával és egyéb, közérdekű témákkal kapcsolatban csütörtökön 15 órakor a városházán rendez közmeghallgatást. Tovább olvasom