Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Téli álom vár a Csongrádon forgatott Tüskevárra

Csongrád - Idén sem mutatják be a mozik a Csongrádon forgatott Tüskevár című filmet. Balogh György rendező többé nem szeretne feltételes módban nyilatkozni a premierről, inkább kivárja, hogy befejezhesse a 2005-ben felvett művet – 35 millió forint kellene hozzá. Aki kíváncsi a filmre, az internetről már letöltheti az előzetest.
– Nyakamba szakadt még egy világválság is – ironizált Balogh György, amikor megkerestük, sikerült-e megnyerniük támogatókat a 2005-ben Csongrádon forgatott Tüskevár című film befejezéséhez. A rendező elmondta, folyamatosan mozgolódnak, hogy a lehető legtöbb fórumon megismertessék a felvett anyagot, de a bizonytalan gazdasági helyzetben különösen nehéz mecénásokat találni. Persze nem ülnek karba tett kézzel, minden héten egyeztetnek a finanszírozási lehetőségekről, de egyelőre nem született megállapodás.

A film digitális és zenei utómunkálatainak elvégzéséhez 35 millió forintra lenne szükségük az alkotóknak, de ha ennek az összegnek a felét sikerülne összeszedni, a fennmaradó részt megkaphatnák a Magyar Mozgókép Közalapítványtól, amely 2004-ben 3 milliós támogatással jutalmazta a Tüskevár újrafilmesítésének ötletét.

Ha sikerül előteremteni a még hiányzó forrásokat, három hónapot vesz igénybe a Tüskevár mozikész kópiájának előállítása Fotó: Tésik Attila
Ha sikerül előteremteni a még hiányzó forrásokat, három hónapot vesz igénybe a Tüskevár mozikész kópiájának előállítása Fotó: Tésik Attila

– Nem szeretnék feltételes módban nyilatkozni a premier időpontjáról – hangsúlyozta Balogh György. Amennyiben sikerülne előteremteni a még hiányzó forrásokat, három hónapot venne igénybe a mozikész kópia előállítása. Ez után kezdődhetne meg a film marketingkampánya. A rendező korábban úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a bemutató időzítésénél is több szempontot – iskolai nyári szünetet, szintén a fiataloknak szánt amerikai produkciók hazai premierjét – figyelembe kell venni.

Idáig csak a szegedi, a fővárosi és a csongrádi tesztvetítések nézői láthatták a moziba készülő Tüskevár filmkockáit, szeptember óta viszont bárki számára elérhetővé vált az a közel 5 perces előzetes, amit az alkotók tettek föl egy internetes videomegosztó portálra. A montázsra eddig 676-an voltak kíváncsiak.

A világhálón egyébként rendre fellendül az érdeklődés a film iránt, és bár az 1967-ben, fekete-fehérben forgatott tévéfilmsorozatot felülmúlhatatlannak tartják az interneten fórumozók, a hozzászólók többsége megnézné az új Tüskevárt.

Olvasóink írták

 • 8. Nemzet 2008. november 08. 22:51
  „A bemutatóban látható snittek alapján egy kiváló munka, amit a populáris összkép sem kérdőjelezhet meg.
  Hajrá Gyuró!”
 • 7. komcsika 2008. október 31. 21:21
  „Nohát, bogya gazsi fia nem tarhál elég lóvét?”
 • 6. zolika1 2008. október 31. 21:01
  „Kuci! ez a helyes link!!

  http://www.youtube.com/watch?v=sgCOxW4bcOg”
 • 5. Kuci 2008. október 31. 12:10
  „T. Futó !

  Nem tudom elérni , a közölt címet . Őn igen ?”
 • 4. gerezs 2008. október 31. 08:52
  „Szegeden volt már egy elővetítés a Grandban. Megnéztem. Hagyhatták volna az egész remake-ötletet.”
 • 3. futó 2008. október 31. 08:01
  „www.youtube.com/tüskevár”
 • 2. Duda Gyuri 2008. október 31. 07:43
  „Most meglehet nézni a montázsanyagot vagy sem? A cikkíró ideírhatta volna ennek elérhatőségét.Tudja valaki? Kösz.”
 • 1. netuddki 2008. október 31. 05:47
  „Elolvasta már a főszereplő a regényt?Szerintem nem volt jó ötlet újra forgatni a filmet.Nem üti meg a régi színvonalát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patikaharc Csongrádon

Csongrád - Hamarosan új patika nyílna Csongrádon, de a városvezetés nem támogatja a Dob utcai üzlet beindítását. Tovább olvasom