Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Térerőhiányban szenved Felgyő

A 30-as telefon alig használható Felgyőn: a T-Mobile helybeli ügyfelei nap mint nap térerő után kutatnak. Egyikük mindig felmegy a padlásra telefonálni, mert ott nem szakad meg a beszélgetés. A telefontársaság néhol házi erősítőket szerelt fel, de ez sem segített. A T-Mobile jövőre ígért jelentős javulást.
Csekély a 30-as térerő Felgyőn – Nánásiné Sineger Edit kénytelen volt szolgáltatót váltani. Fotó: Bíró Dániel
Felgyőn megszaporodott a szabadban mobiltelefonozók száma. A furcsa jelenség oka a községet sújtó „térerőhiány". A nem minden igényt kielégítő, kissé foghíjas szolgáltatás csak a 30-as készülékek tulajdonosait érinti. Egyesek szerint viszonylag új keletű a probléma, de akadnak olyan ügyfelek is, akik állítják: évek óta nehéz 30-assal mobilozni Felgyőn.

Az egyik kocsmában egy férfi azt mondta lapunknak: ha biztosra akar menni, felmegy a padlásra, mert ott talált olyan helyet, ahol még nem szakadt meg egyetlen beszélgetése sem. A t-mobilos felgyőiek szerint épületben szinte lehetetlen zavartalanul telefonálni, ezért sokan kimennek az udvarra vagy az utcára. A problémákat még az sem oldotta meg, hogy egyes előfizetőknél házi erősítőt szerelt fel a társaság.

– A fiamékhoz raktak be ilyen szerkentyűt, de most is csak a lakás egyetlen pontján veszik fel a telefont, vagy kezdeményeznek hívást, különben néhány másodperc után szétkapcsol a készülékük – mesélte lapunknak Harangozó Jánosné. Az idős asszony szerint néhány kártyás mobillal rendelkező ismerőse is szeretett volna otthonába erősítőt, de a szolgáltatónál azt mondták, csak az előfizetők élhetnek ezzel a lehetőséggel. Ő maga – ha teheti, a teraszon – még kitart a T-Mobile mellett, de csak azért, mert nincs pénze váltani.

– Mi lecseréltük húszasra, az egyik szomszédunk is, a másik viszont még kínlódik vele – felelte Nánásiné Sineger Edit akkor, mikor arról kérdeztük, 30-as telefonja van-e.

Érdeklődésünkre a T-Mobile közleményben reagált: „Felgyő település egy részén a T-Mobile kültéri lefedettséggel rendelkezik, így valóban érkeztek bejelentések arra vonatkozóan, hogy épületen belül a telefonálás néhány helyen nehézségekbe ütközhet. Természetesen mindig arra törekszünk, hogy hálózatunk a lehető legjobb minőségben szolgálja ki az ügyfeleket, ezért a hálózatfejlesztés eredményeként a beltéri lefedettségben a következő év során jelentős javulás várható. Ügyfeleink ilyen irányú bejelentéseit minden esetben megvizsgáljuk, azokat a lehető leggyorsabban orvosoljuk, vagy amennyiben ez nem lehetséges azonnal, úgy igyekszünk átmeneti megoldást találni, jelen esetben a felhasználóhoz telepített erősítő antennával biztosítjuk a jobb vételi lehetőséget. Kárpótlás vagy kártérítés általánosan nem merül fel, minden igényt és kérést egyedileg bírálunk el. A beltéri lefedettség hiánya a fentiek miatt önmagában nem indokolja a kompenzációt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem támogatják a szőlőtúltermelést

Mire a szőlőből és borból élő csongrádiak élvezhetnék a régebben irigyelt uniós támogatási formákat,… Tovább olvasom