Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Tervezőasztalon az csongrádi Egészségváros

Jövő héten tervtanács elé kerülnek a csongrádi Egészségváros tervei, szeptemberben pedig megkezdődhet a projektet finanszírozó pénzintézetek versenyeztetése. A Tisza-parti város határába álmodott többmilliárdos beruházás jövőre indulhat.
A létesítmény közel négyszáz ember kiszolgálására lenne alkalmas, benne szálloda, idősotthon, gyermekgyógyászati részleg, s egy 1500 négyzetméteres élményfürdő is helyet kapna.

Tizennégy hónap telt el azóta, hogy a csongrádi képviselő-testület úgy határozott: az önkormányzat közösséget vállal az Első Magyar Projektház Kft.-vel egy több milliárd forintos beruházás megvalósítására. Első körben rehabilitációs központként emlegették a létesítményt, majd a projekt előkészítői a gyermekgyógyászatot jelölték meg fő profilként. E mellé a beteg gyermekek hozzátartozóinak teljes körű ellátását társították, majd az egész vállalkozást Egészségvárosnak keresztelték el.

Tervtanács elé kerül a csongrádi Egészségváros. Az első kapavágást 2007 elejére ígérik Látványterv
A tervezés során az is körvonalazódott, hogy közel négyszáz ember kiszolgálására rendezkedne be a csongrádi létesítmény. Az előzetes tervdokumentumok szerint a pavilonrendszerben felépített gyógyászati komplexum négy szállodai épületében 150 férőhelyet alakítanának ki, az idősotthon két szárnyában 85 szépkorúnak biztosítanának ellátást, míg a négy épületből álló gyermekgyógyászati részlegben 150 gyermek kezelésére nyílna lehetőség. Mindemellett 1500 négyzetméteren élményfürdővel bővülne a szolgáltatás, benne egy úszó-, négy pezsgő- és egy csúszdás medence kapna helyet.

Mivel az Egészségváros a hajdani halászfalu, a védett belváros szomszédságában épülne, örökségvédelmi szempontoknak is érvényesülniük kell a beruházásnál. Ezzel kapcsolatban volt a napokban egyeztető tanácskozás a csongrádi városházán, és úgy tudjuk, a szándékok és a lehetőségek összecsiszolása jövő héten a tervtanács előtt folytatódik. Amennyiben az előzetes egyeztetések eredményre vezetnek, szeptemberben megkezdődhet az engedélyeztetési eljárás. Mivel a megvalósítási tanulmány, a pénzügyi ütemterv és az üzleti terv is rendelkezésre áll, ezzel egy időben megindulhat a projektet finanszírozó pénzintézetek versenyeztetése, a banki háttér kiválasztása után pedig a kivitelezés. Fazekas Ottó, az Első Magyar Projektház Kft. ügyvezetője szerint optimális esetben év végén, de legkésőbb jövő tavasszal kezdődhetnek meg az építési munkálatok. Az ötletgazdák uniós források kiaknázását is tervbe vették, a rehabilitációs célú beruházásokat ugyanis 2007-től támogatni fogja az Európai Unió.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi MSZP-s jelöltek

A Magyar Szocialista Párt csongrádi szervezete tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, kiket indít a… Tovább olvasom