Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Teszetosza volt a csongrádi többség

A Démász ügyfélszolgálatának visszaállítását szorgalmazták a csongrádi városatyák a képviselő-testület tegnapi ülésén. A grémium elfogadta az önkormányzat 2010-ig szóló gazdasági és munkaprogramját, a sok vitát kavart kocsmarendeletet viszont nem alkotta meg. Volt képviselő, aki ezt teszetoszaságnak tartotta.
Feszültségmentesen, de kritikákban és igényekben bővelkedő észrevételek kíséretében zajlott le a regionális áramszolgáltató társaság önkormányzati tájékoztatója. A legfontosabb kérdés a korábban megszüntetett ügyfélszolgálat visszaállítása volt, de erre nem érkezett konkrét válasz a cég képviselőjétől. Felmerült még, hogy a szociálisan rászorulók érdekében együttműködhetne a város és a Démász az adósságkezelésben, illetve azt is kiemelték a hozzászólók, hogy olykor a vezetékek körüli fanyesések leginkább tarvágáshoz hasonlítanak, ezért érdemes lenne a lakók igényeit is figyelembe venni a munkák elvégzésénél.

A 2010-ig szóló gazdasági és munkaprogram megvitatásakor előtérbe került a lapunk által is bemutatott bérlakásprogram, továbbá az ipari park kérdésköre. Előbbinél kiteljesedett az a testületi vélemény, hogy valóban újragondolásra alkalmas a téma, az utóbbi kapcsán pedig többen javasolták, hogy önálló szervezet álljon fel a terület igazgatási feladatainak ellátására. A fejlesztésekkel kapcsolatban Murányi László többek véleményét tolmácsolva indítványozta, hogy a Szentháromság téri parkhoz ne nyúljon hozzá a város. Tarr Ágnes grandiózusnak tartotta a tízmilliárdos fejlesztési koncepciót, de egyúttal hozzátette, pénzügyi szempontból fenntartásai vannak, hiszen a település szűkös lehetőségei miatt nem lehet kőbe vésni a programot. Bedő Tamás polgármester erre reagálva leszögezte, a pályázati önerő előteremtése csak a szennyvíztelep bővítésénél, a fürdő és a geotermikus hálózat fejlesztésénél lesz nehéz, ezeknél ugyanis 30-50 százalék saját forrást kell felmutatni, míg a városrehabilitációnál csak tízet. A grémium végül egyhangúlag támogatta a programot.

A várakozásokkal szemben nem döntött a helyi kocsmarendelet megalkotásáról a testület, a tervezet ugyanis – főképp az érdekvédelmi szervezetek elmarasztaló véleménye miatt – első olvasattá olvadt. A kamarák arra hívták fel az előterjesztő jegyző figyelmét, hogy már folyamatban van annak a kormányrendeletnek a módosítása, ami a vendéglátókat szigorúbban szabályozza. Mindennek tükrében Berkes István jegyző azt javasolta, hogy a rendeletmódosítás hatályba lépéséig halassza el a grémium a helyi rendeletalkotást. Kaczibáné Molnár Katalin erre azt mondta, teszetoszaság lenne, ha halogatnánk a döntést, hiszen mindenki mihamarabb rendet szeretne a városban. Többszöri nekifutásra végül úgy határozott a testület, hogy legközelebbi ülésén újra napirendjére tűzi az előterjesztést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzemek mellé költöznének a csongrádi családok

A bérlakáshiányt továbbra is a volt laktanya legénységi épületének átalakításával oldanák meg… Tovább olvasom