Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Tetemrehívásra készül az ellenzék

Tetemrehívásra készül a csongrádi jobboldal, mert szerinte nem teljesíthető a város idei költségvetése. Bedő Tamás a képviselő-testület tegnapi ülésén százmillióval kisebb hiányt jósolt 2006-ra, mint ami tavaly keletkezett a helyi büdzsében. A grémium elfogadta a közbiztonságról szóló rendőrségi beszámolót, és támogatta a kapitányság azon elképzelését, hogy egyedi karjelvényük legyen a csongrádi rendőröknek.
Napirend előtt az árvíz és a választások is terítékre kerültek a csongrádi képviselő-testület tegnapi ülésén: Fábián György gratulált Vincze Lászlónak az egyéni mandátum elnyeréséhez, majd üdvözölte, hogy a polgármester személyében szocialista képviselője is lesz a városnak az elkövetkező négy évben. Murányi László pedig bejelentette, hogy levélben fordult a szaktárca vezetőjéhez a késésben lévő nagyréti mezőgazdasági munkák kárának enyhítése érdekében.

Kizárólag dicsérő jelzőkkel illették a csongrádi rendőrség munkáját a képviselők, amikor a városi közbiztonságról készült tájékoztatót tárgyalta a testület. Szóbeli kiegészítésként elhangzott, hogy jelenleg 30 év az átlagéletkor a kapitányságon, ahol a tavalyi létszámbővítésnek és jármű-korszerűsítésnek köszönhetően mind a személyi, mind a tárgyi feltételek adottak az eredményesség további javításához. A városatyák – amellett, hogy ellenszavazat nélkül elfogadták az éves összefoglalót – azt a kezdeményezést is támogatták, hogy a jövőben a város címerét magába foglaló egyedi karjelvényt kapjanak a csongrádi rendőrök.

Közel sem volt ekkora az egyetértés az önkormányzat tavalyi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámoló megvitatásakor. Elsőként Ternai László hozakodott elő azzal, hogy túlzottnak tartja a városházi derűlátást az elmúlt és az elkövetkező évekre vonatkozóan, szerinte ugyanis csak jelentős összegű működési hitel felvételével tudott teljesülni a tavalyi büdzsé. A polgármester erre kontrázva azt mondta, tartható lesz az idei terv, a hiány pedig százmillióval is csökkenhet a friss mutatók alapján. Ternai erre kijelentette, még a helyhatósági választások előtt tetemre hívja Bedő Tamást, mert ő az ellenzékkel egyetemben úgy véli, tarthatatlan a városvezetés állítása. A szocialista Kiss Péter a „folytatódó depressziókampány" egyik elemének tudta be az elhangzottakat, a jobboldaliak viszont azt kérték tőle számon, miért beszélt túlélésről a tavalyi büdzsé kapcsán, ha nem voltak gondok Csongrádon. A beszámoló elfogadása előtt Bedő úgy fogalmazott: kettős mércét alkalmaz a jobboldal, mert amikor önös érdeke egy adott feladatnál a hitelfelvétel, bőszen rábólintanak, később pedig a város eladósodását hirdetik.

A testület arról is határozott, hogy a Kemény Zsigmond, a Katona, a Madách és a Tópart utcán kiépített szennyvízvezeték használóinak összesen 150 ezer forint közműfejlesztési hozzájárulást kell fizetniük, havi részletben 2500 forintot, öt éven keresztül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdekes, de jogszerű csongrádi bérhelyzet

Ma dönt arról a csongrádi képviselő-testület, milyen mértékben emelkedjen a város polgármesterének… Tovább olvasom