Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Thirring és Fekete csatája Tömörkényen

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Tömörkényen.
Tömörkényen a község két tapasztalt polgármestere versenyez a szavazatokért: Fekete Gábor, aki 1998 óta vezeti a falut, és Thirring Ákos, aki 1998 előtt irányította a település életét. A függetlenként kétszer már győzedelmeskedő Fekete Gábor az elmúlt ciklus eredményeiről elmondta, 356 millió forint értékű beruházás valósult meg a községben. A legfontosabbak közé tartozott a tömörkény–pusztaszeri összekötő út megépítése, több utca felújítása és aszfaltozása. Emellett a csapadékvíz-elvezető árkok és a gazdátlan villanyhálózat újjáépítését említette, illetve az iskola tetejének, a konyha és a régi mozi épületének felújítását. Utóbbi egy munkahelyteremtő beruházás: jelenleg tizennyolcan dolgoznak ott. Fekete Gábor kifejtette, szeretnék a közterületeket fásítani, a buszvárót, az iskolát, az óvodát és a művelődési házat felújítani. Továbbra is célja a Tömörkényt Gátérrel és Felgyővel összekötő utak megépítése, a szennyvízberuházás előkészítése, és a további munkahelyteremtés a községben.

Dr. Thirring Ákos szerint az ő nyolcéves polgármestersége – ellenfeleinek jóvoltából – méltatlan körülmények között ért véget, és ezért is szeretne megint bizonyítani a tömörkényieknek. A Fidesz és a KDNP támogatásával induló jelölt társadalmi megbízatásban vezetné falut, és az önkormányzati vezetés – képviselők, bizottsági tagok – juttatásainak megtakarításából negyvenmilliós fejlesztési-beruházási alapot hozna létre. A keret felhasználható lenne a belvízgondok megoldására, illetve a szennyvízhálózat megépítésének előkészítésére. Tervei között szerepel még egy fedett medence és egy szabadidőpark kialakítása, létrehozna egy pályázatfigyelő munkacsoportot, amely nemcsak az önkormányzat, de a helyi vállalkozók és őstermelők pályázatait is ingyen töltené ki. Thirring hozzátette, egységes nyugdíjasklubot szeretnének, de az otthon maradókkal is törődnének a házi látogatások rendszeresítésével, a kiemelten rászorultak fokozott támogatására pedig külön programot dolgoztak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom és Tadics leplezte le Dudás szobrát

A vajdasági Topolyán született, de Csongrádon él és alkot Dudás Sándor (képünkön), akinek Révész… Tovább olvasom