Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Tisza menti alkotók Bokroson

Kilenc esztendeje minden nyáron megrendezik Bokroson a Tisza mentén élő amatőr alkotók találkozóját. A zsűrizett alkotásokat a művelődési házban mutatják be.
A tömörkényi Losonczi János és alkotása. Fotó: Bálint Gyula György
– Az amatőröknél a közvetlen élmény jobban hat, mint a profiknál. Munkáikat az őszinteség hitelesíti. Kilenc éve a bokrosi kezdeményezést jó érzékkel karolta fel Losoncziné Piroska Réka, Csongrád néhai polgármestere. Bokros és az amatőrök pedig ragaszkodnak ehhez – nyilatkozta lapunknak Kecskés László zsűritag.

Szeged, Hódmezővásárhely, Mindszent, Szentes, Kistelek, Tömörkény, Pusztaszer, Sándorfalva, Pusztamérges, Üllés, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Tiszaalpár, Tiszaföldvár, Cibakháza, Törökszentmiklós, Rákóczifalva és Jászberény településeket egy vagy több amatőr képzőművész képviselte az idén Bokroson.

Kovács Lászlóné, a csongrádi művelődési központ igazgatója örül annak, hogy évről évre nő az érdeklődés a találkozó iránt. Idén kilenc cég, vállalkozó és intézmény támogatta a bokrosi nyári tárlatot. Köztük lapunk kiadója, a Lapcom Kft. is. Cégünk ajándékát a tömörkényi Losonczi János fafaragó és a szegedi Várhidiné Szabó Erzsébet festő kapta.

Gyermekkora óta faragja a fát Losonczi János, de intenzívebben tíz éve tölti ezzel a szabadidejét. Bokroson nyolcadik alkalommal állít ki, és jó néhány díjat vitt már haza. – Szívesen jövök ide, mert Szegvár mellett ez a környék legnívósabb tárlata – mondta a fafaragó, aki a tiszai árvíz elleni védekezésből merített ihletett. A tavaszi árvízi védekezésben Losonczi János maga is részt vett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntették a csongrádi mentőket

Csongrádi mentősöket tüntet ki a Csongrád Megye Egészségügyéért Díjjal a megyei közgyűlés. A csapat… Tovább olvasom