Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Több ezer tonna szemét a TeSzedd! akción

Csongrád - Országszerte 1500 helyszínen több mint 160 ezer ember több ezer tonna szemetet szedett össze szombaton a TeSzedd! elnevezésű kezdeményezés keretében – tudatta a vidékfejlesztési tárca.
Hecsei Pál, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség megbízott főigazgatója szegedi sajtótájékoztatóján közölte: alulról kell építkezni a szemétkérdés megoldásában, ehhez igyekeznek minden társadalmi réteget bevonni. A gyakorlati tapasztalatokat átültetik az elméletbe, így igyekeznek az összes felügyelőséggel és az Európai Unióval stratégiát kidolgozni a hulladékproblémára.

Csongrádon az akcióban részt vett Magyar Anna megyei elnök, Kőrösi Tibor polgármester, Pap Gabriella alpolgármester, megyei képviselő és Kiss Attila, a megyei fenntartású Csongrádi Oktatási Központ igazgatója is. Összesen közel háromszázan takarították a város utcáit, parkjait, az iskolák udvarait.

Olvasóink írták

 • 4. gyöngyszem2 2011. május 26. 12:21
  „Egy ismerősöm mesélte,aki a városon kívül lakik:Vettek szelektív hulladékgyűjtő zsákokat,mikor az megtelt,kivitték a szállítási pontra,de mire elvihették volna a szemetet az arra illetékes személyek,a zsákok már szét voltak szaggatva(valószínűleg kóbor kutyák,vagy más állatok tették gondolom).NA EZT MÁR NEM VITTÉK EL!Ezek után nem tudom kit lehetne felelőségre vonni.
  A városon belül sem igen látok mást:Sokat sétálgatunk,és sokszor látom hogy a város bizonyos részein tömve vannak a szelektív hulladék gyűjtő tárolók,de még elöttük is egy halom zsák!Rá is csodálkoztam,mikor egy-két hónap elteltével eltünt.
  Megjegyzés:Így legyen az ember tudatos.Bevallom hogy ezek miatt is és a lakásom helyhiánya miatt is nem gyüjtöm szelektíven a saját szemetemet.(nincs hely 4 szemetes számára)A konténert meg rendszeresen ürítik.
  Egyébként megvannak az emberek arra,hogy szétválogassák a szemetet.”
 • 3. hajdan61 2011. május 25. 14:55
  „Pedig országosan megvolt hírdetve, csak valószínű napilapot nem olvas, vagy nem hallgat tv. Egyébként az interneten is lehetett erről infót elég sokat olvasni. Nemcsak ezt az oldalt kell bújni, egyébként meg onnan az ablakból sokmindent lehet látni és hallani! Az utolsó mondatot meg miért is írta? Ah!”
 • 2. azénéletem 2011. május 24. 07:32
  „Nem tudtam az akcióról, lehet az én hibám! Gratulálok Kiss Attila igazgató kinevezéséhez!”
 • 1. hahaha62 2011. május 23. 14:18
  „Szép-szép....de nem kellene eldobni ----nos ezért mondom én.és nagyon jól tudom,hogy bántó-de realitás sajna:a sok szemetetlő birkát meg kellene normálisan bírságolni-a sok agyilag zokni autóst is aki kidobja a csikket....egy biztos-a szellemi színvonala ezen emberkéknek valóban nagyon balkáni.....csúnyábbat akartam írni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb őssejtkezelésre gyűjtenek Dominik szülei

A 3 és fél éves Dominik nagyon ritka, gyógyíthatatlan izomsorvadással jött a világra. A szülei most a második őssejtkezeléshez szükséges pénzt szeretnék összegyűjteni. Tovább olvasom