Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Több mint háromszázan járnak a tömörkényi könyvtárba

Tömörkény - Háromszázhúsz beiratkozott olvasó látogatja több-kevesebb rendszerességgel a tömörkényi könyvtárat. Internetezni viszont egyre kevesebben térnek be.
Népszerűek a helyi könyvtár szolgáltatásai a tömörkényeik körében. Az intézményt leginkább a nyugdíjasok és a gyerekek látogatják. Az utóbbiak tanóra keretében is.

– A 2008-ban felújított intézmény részt vesz a könyvtárfejlesztő konzorciumban. Ennek keretében a csongrádi könyvtárban viszik számítógépre a szépirodalmi könyvek katalóguslapjait – mondta lapunknak Palatinus Istvánné könyvtáros. A tömörkényi bibliotékába betérő gyerekek körében nem a máshol népszerű vámpírkönyvek a kedveltek, hanem a kiskamaszoknak szóló történetek, különösen Thomas C. Brezina kalandos sorozata. Az idősebb korosztály a szépirodalmat, illetve a bestseller írónak számító Ken Follet, Danielle Steel regényeit, és a híres nőkről írt életrajzokat kedveli. De szívesen olvassák az újságokat is, amelyek közül a könyvtár hetet is járat.

Kölcsönzés a könyvtárban. A bestsellert kedvelik. Fotó: Korom András
Kölcsönzés a könyvtárban. A bestsellert kedvelik.
Fotó: Korom András

– A diákok rendszeresen járnak hozzánk csoportos könyvtárlátogatásra a tanórák keretében. Ilyenkor ismerkednek a könyvtárhasználattal. Régebben többen jöttek hozzánk internetezni, ma is két számítógép áll az olvasók rendelkezésére, ám amióta a községben nagyon sokan bekötötték a kábelt, inkább otthon ülnek a világháló elé – osztotta meg velünk tapasztalatait Palatinus Istvánné.

Olvasóink írták

  • 2. bubu72 2011. február 11. 08:02
    „Hát ez igazán szenzációs hír!”
  • 1. fedora 2011. február 10. 11:55
    „Ez modfelett érdekes!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ködmönt kap a csongrádi Kossuth-iskola

Csongrád legrégebbi iskolaépülete is megújul idén: a 151 éves Kossuth-iskolára 100 millió forintot fordíthat az önkormányzat. Tovább olvasom