Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Több pénzt szavaztak meg a medencére

Csongrád - Az eredetihez képest több műszaki tartalmat kap a csongrádi fürdő 50 méteres medencéjének felújítása, döntött kedden a képviselő-testület.

– Felújításnak nem is nevezném, inkább a környezetbe illővé tételnek. A repedések vízzáró tömítésén, új tartozékok elhelyezésén túl sok egyébre is szükség lesz, ennek költsége 31 millió forint – közölte Bedő Tamás polgármester. Mivel a medencét annak idején vízzel telve szemlézték a tervezők, nem lehetett előre látni, hogy az ajánlati dokumentációban leírt műszaki megoldás nem megfelelő. Nagyon rossz döntés volt az akkori testület részéről, hogy ebbe belementek – véleményezték most.

A ma már kisebbségben lévő Fidesz-frakció tagjai hangsúlyozták: döntéshozóként akkor is tisztában voltak vele, hogy a medence silány, de volt megoldási tervük, amely néhány év alatt beért volna. Nagypál Sándor a medencét jelenlegi állapotában egyenesen egy trágyatárolóhoz hasonlította, azt kérte: engedjék be a lakosokat szétnézni, hogy elhiggyék, tényleg szükség van ekkora összegre. Ha tömegek nem is mehetnek az építkezés helyszínére, végül abban maradtak: az önkormányzati újságban, fotókon megmutatják a csongrádiaknak.

A testület arról is döntött, hogy a Galliban oktató két zenetanár, Gyürü Veronika és Látrányi Lajos lesz öt évig a Szentháromság téri egyik közérdekű önkormányzati lakás bérlője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körös-torok: megújult nagyszínpad várja

Supernem, Anna and the Barbies, Wellhello, Punnany Massif, Ganxsta Zolee és a Kartell, Coolio, Caramel - csak néhány név azok közül, akik a nagyszínpadra lépnek Csongrádon. Tovább olvasom