Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Többgenerációs osztálytalálkozó

Csongrád - 500 meghívott, köztük 300 egykori diák és 200 vacsoravendég ünnepelte szombaton a Gróf Széchenyi István Általános Iskola jubileumát.
Ötven éve határoztak arról Csongrádon, hogy a külterületen élők számára új iskolát építenek. Sokáig így, „új iskolának" is nevezték a kisváros legkorszerűbb oktatási intézményét, amelyet 5 millió 970 ezer forint 14 filléres költségvetéssel húztak fel, 1960. augusztus 20-án adtak át az óvodává átalakított korábbi iskolaépület szomszédságában – idézte a múltat az ünneplésre összegyűlt sokaság előtt Murányi László. Az önkormányzati képviselő megemlékezett Mészáros Pálról, az első iskolaigazgatóról, aki 7 intézményből verbuvált 19 lelkes pedagógust. Az első tanévben beíratott 345 tanuló közül 120 gyerek lett napközis, a tanyákon élők pedig diákotthoni ellátást kaphattak.

Az Alföld Néptáncegyüttes műsorral köszöntötte a Gróf Széchenyi Általános Iskola egykori és mai tanárait és diákjait.  A szerző felvétele
Az Alföld Néptáncegyüttes műsorral köszöntötte a Gróf Széchenyi Általános Iskola egykori és mai tanárait és diákjait.
A szerző felvétele

A válogatott kiválóságokból álló nevelőtestület nagyszerű pedagógiai munkájára emlékeztet a sok száz fotót, albumot, dokumentumot bemutató iskolatörténeti kiállítás, az alagsorban berendezett egyedülálló helytörténeti tárlat. Az egykori diákok háláját pedig jelezte a vastaps, amely az ünneplők körében megjelent nyugdíjas pedagógusok – többek között Mészáros Pálné, Gát László, Szucsán Andrásné, Gál Pálné, Sebők László, Lakatos Jenő – neve hallatán felcsattant. A nevelőmunka minőségét jelzi, hogy a többgenerációs osztálytalálkozón volt diákként jelent meg például Papp Gabriella alpolgármester, Vincze László országgyűlési képviselő, aki tanára is volt az iskolának. Az intézmény szellemiségét az is kifejezi, hogy a Széchenyi jelenlegi, húszfős tantestületéből öten – többek között a mai igazgató, Csüllögné Balogh Judit – az iskola falai között tanulták a betűvetést. Az alma matert a barátság és összetartozás jegyében koszorúzással, kiállításokkal, többgenerációs osztálytalálkozóval ünnepelték.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sérültek sportnapja

Csongrád - Régi ismerősök, lakótársak és testvérek találkozhattak azon a sportnapon, amit a… Tovább olvasom