Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Tódul a nép a hőség elől a csongrádi Körös-torokba

Vendéginvázióra számítanak a hét végén a Körös-torokban, ahová tegnap is több száz strandoló menekült a rekkenő hőség elől. A vízi mentőknek még nem volt dolguk, a büféseknek viszont annál több. Egy nagyapa pólóban követte partraszálló unokáit, akik a D-napot modellezték a homokpadon.
Napfürdőzők a homokpadon. Hét végén többezres tömegre számítanak a Körös-torokban. Fotó: Tésik Attila
– Még van hely, de délutánra dugig lesz – jósolta a parkolóval kapcsolatban egy informáltnak tűnő strandoló, akit tegnap a Körös-torok bejáratánál állítottunk meg. Tudhatott valamit, mert ebédidőben még csak tucatnyi autó parkolt a régi kemping területén, és a biciklitárolóban sem sorakoztak a kerékpárok, de alig egy óra múlva már kettő és négy keréken is tódult a nép az üdülőterületre.

– Kilenc körül már kezdenek szállingózni az emberek, de a többség kora délután indul meg a partra – mondta Józsa László. A fiatal vízi mentő elárulta, egyelőre nem akadt dolguk. Hangsúlyozta: ha többen lesznek a torokban, akkor többen figyelik majd a strandolókat a több száz méteres partszakaszon. Szerinte a hét végén vendéginvázióra lehet számítani, hiszen a huszonöt fokos víz, és a folyó part menti mélysége is optimális.

– Akár a Balaton déli partján! Hosszan sétálhat az ember a térdig érő vízben, és bójáknál is csak a vállamat lepi el a Tisza – mondta Klement Anita, aki barátnői után jött ki strandolni. A középiskolás lány délelőtt még – a szülők kérésének megfelelően – a forró panellakást suvickolta, de délutánra kimenőt kapott, topját pedig bikinire cserélte. Szerinte ha még egy órát kellett volna otthon dolgozni, hőgutát kapott volna.

A büfék közül tegnap csak négy volt a nyitva. Jól fogyott a csapolt sör, a jégkrém és az üdítő. Széles Sándor is legurított egy habos nedűt, amikor a partra érkezett. A kiskunfélegyházi nyugdíjas férfi feleségét és négy unokáját követte a Körös-torokba, neki ugyanis még volt néhány elintéznivalója Csongrádon és Szentesen. – Alig várom, hogy bedőljek a Tiszába. Csupán az a rossz, hogy mindezt pólóban kell megtennem, mert kedden leégtem – árulta el a fiatalos nagyapa, aki a D-napot modellező, szellemfegyverrel lődöző unokái után boldogan szállt partra a torokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi polgármesterjelöltek: Bedő, Hegedűs, Kurucz

Jelen állás szerint hárman szállnak harcba a polgármesteri székért októberben Csongrádon: Bedő Tamás… Tovább olvasom