Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Tokkal-vonóval kiadó 2013-tól a Körös-torok

Csongrád - Mindenestől adná bérbe a Körös-toroki üdülőterületet a csongrádi önkormányzat. Előbb azonban meg kellene egyeznie a kemping és a büféudvar bérlőivel.
Ha pénteki ülésén csont nélkül elfogadja a Körös-torok bérbeadásáról szóló pályázati felhívást a képviselő-testület többsége, akkor jó esély mutatkozik arra, hogy egy kézbe kerüljön Csongrád megye egyik leglátogatottabb üdülőterülete. Buktatók persze így is akadnak. A tervek szerint a teljes feladatellátásért felelne az új működtető: a kemping, a partfürdő, a parkoló és a vállalkozói udvar üzemeltetése éppúgy hozzátartozna, mint a zöldfelület gondozása vagy az utak és járdák fenntartása. Mivel eddig ezeket több szervezet végezte, velük is meg kell egyezni. A kemping és a büféudvar esetében 2013-ig szóló szerződés van érvényben a bérlők és a város között. Arról már döntöttek a városházán, hogy szeptember 15-tel felmondják a kemping üzemeltetőjével kötött szerződést.

– Volt ugyan egy egyeztetés, de nem zárult eredménnyel. Nekünk még 4 évig él az önkormányzattal kötött megállapodásunk. Ha azt szeretnék, hogy elmenjünk, kieső bevételeinkért kárpótolniuk kell. Amennyiben erre nem hajlandó a város, perre visszük az ügyet, és addig nem is csomagolunk össze, amíg bírósági döntés nem születik – nyilatkozta lapunknak Berényi Edit, a kemping kiebrudalt bérlője.
A másik érintett társaság a vállalkozói udvar büfései. Nekik is 2013-ig szól az önkormányzattal kötött megállapodásuk. – Nem volt konkrét megkeresés az ügyben. A büfések szeretnének maradni – mondta az ügyükben eljáró Pusztai Zsolt. Leszögezte: ha lesz olyan pályázó, aki értelmes koncepciót tesz le az üdülőterülettel kapcsolatban, azzal hajlandók együttműködni.

Egy kézbe kerülhet Csongrád megye leglátogatottabb üdülőterülete – buktatók persze akadnak. A szerző felvétele
Egy kézbe kerülhet Csongrád megye leglátogatottabb üdülőterülete – buktatók persze akadnak.
A szerző felvétele

Hogy mennyire lehet kerékkötője az elképzelésnek ez a vita – ami egyébként a két, legtöbb bevétellel kecsegtető területről szól –, arra csupán egy bővített mondat utal a többoldalas előterjesztésben. Abban az szerepel, hogy a fennálló bérleti jogviszonyok végleges rendezését követően kerülhet csak a nyertes pályázó birtokába a kemping és a vállalkozói udvar.

Kása kivár

Meg kell várni, hogy miként dönt a képviselő-testület – fogalmazott saját terveiről Kása István. Ő az a csongrádi vállalkozó, aki idén több millió forintos fejlesztést hajtott végre a Torokban: strandfoci- és tengópályát építtetett, beléptető-rendszert telepített a bejárathoz. Tavaly ő vetette föl, hogy egy kéz alá kerüljön az üdülőterület. – Továbbra is úgy látom, jót tenne a Körös-toroknak, ha nem elaprózva működne, hanem egy fejlesztési stratégiát követve egy helyre összpontosulna a terület üzemeltetése, a feladatok irányítása. Ha ebben a szellemben írják a pályázatot, én is jelentkezni fogok – tette hozzá Kása István.
Kárpótlást kér a kemping bérlője

Olvasóink írták

 • 8. kicsen 2009. augusztus 31. 18:18
  „Szemlélődő: Téged a nagybetűs Körös-torokban marjanak AIDS -es szúnyogok,drogos idióták köpködjenek, részeg sültparasztok locsoljanak sörrel barátaid társaságában,ordítsanak hajnal 5-kor a szomszédodban.
  Engem nem izgatna ha Kacsaland is lesz csak induljon már be egy normáli s üdülő !”
 • 7. hank 2009. augusztus 30. 18:47
  „Szemlélődő: :-D”
 • 6. keletaru 2009. augusztus 26. 15:38
  „Tenni vagy, nem tenni ! Bizottságosdi ......? Értünk ......? Üdv Kuci”
 • 5. szemlelodo 2009. augusztus 26. 09:36
  „Lehet,hogy jövőre már nem Körös-Torok a neve,hanem Kacsa-Usztató”
 • 4. hank 2009. augusztus 25. 22:49
  „izéééé
  Nincs igazam. Mert csak a homokfövenyen tilos, mert nincs kijelölt hely. A hölgy nem a homokfövenyen ül és dohányzik, hanem a füves részen. SZóval azzal nincs gond.

  Hank”
 • 3. hank 2009. augusztus 25. 22:45
  „Balotelli: Tévedés, mert fent lehet dohányozni. Lent a homokfövenyen nem. Lásd: www.csongrad.hu/hun/testuleti2008/20081219/06.doc
  Egyébként igazad van:
  ´"/2/ A kijelölt dohányzóhelyek kivételével tilos a dohányzás:

  1. A Piroska J. téri, valamint a Petőfi utcai piac területén,
  2. a Körös-toroki üdülőterület homokfövenyén.
  "
  Mivel nincs kijelölt dohányzóhely, ezért a teljes Körös-torokban tilos a dohányzás.

  Már írtam emailt az aljegyzőnek, jegyzőnek és a város központi email címére. Kíváncsi leszek a válaszra.”
 • 2. Balotelli 2009. augusztus 25. 18:18
  „Nem kevés pénzt hozna a városnak, ha közterületfelügyelők hatékonyabban büntetnék a strandon való dohányzást!(Lásd a képet!)”
 • 1. pantera 2009. augusztus 25. 15:15
  „"Tavaly ő vetette föl, hogy egy kéz alá kerüljön az üdülőterület."Nyílván saját magára gondolt,le van ez már játszva,nem véletlenül fektetett több milliót bele.Gratula,aztán majd lehet fizetni,a szabad strandért is.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is bérlőre vár Csongrád patinás szállodája

Csongrád - Harmadszor is bérleményként verné dobra az egy éve bezárt Erzsébet Szállót a tulajdonos… Tovább olvasom