Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tömörkényen mostanáig bírta a százéves ház

Tömörkény - Kisfiával együtt ki tudott menekülni a tömörkényi Szabó Andrásné abból a Pusztaszeri úti házból, amelynek külső fala kiszakadt a múlt héten. A belvíz által megrongált épület lakhatatlanná vált.
– Reggel fél 8-kor még ébredeztünk, épp elkezdtem az újságot olvasni, amikor nagy recsegés-ropogás támadt. Úgy megijedtem, hogy felkaptam a kisfiam, a 3 éves Dominikot, és pizsamában-hálóingben kirohantunk az udvarra – idézte fel a történteket Szabó Andrásné.

A tömörkényi puszta legszélén található ház szobafala kívül-belül végigrepedezett, a szobában lepotyogtak a képek, megmozdultak a gerendák. Az épület külső fala vakolatostul, mintegy méteres magasságban teljes egészében leomlott.

Szabó Andrásné a leszakadt házfalnál.A szerző felvétele
Szabó Andrásné a leszakadt házfalnál.
A szerző felvétele

– A tűzoltók aládúcolták az épületet, hogy ne dőljön össze, mi pedig a polgármesteri hivatalban aláírtunk egy papírt arról, hogy addig nem költözünk vissza, amíg a helyreállítást el nem végeztük – tette hozzá.

A háztulajdonos elmondta, a belvíz tette tönkre a százévesnél is idősebb épületet, amelynek hátsó falánál hetekig állt a víz. A külső falról nemcsak a vakolat dőlt le nagy robajjal, de a vályogok is megsérültek. Az épületet végül a tűzoltók dúcolták alá, hogy megakadályozzák az összeomlását.

A család most rokonoknál, szomszédoknál húzza meg magát. Azt azonban nem tudják, miből végeztetik el a szükséges munkálatokat, a feleség ugyanis rokkantnyugdíjas, férjének pedig nincs jövedelme.

Olvasóink írták

  • 1. triniti 2010. július 22. 09:49
    „...a százéves műemlék...gondolom segíly kéne....
    A DM-nek ennyire futja? Ez hír értékű? Ez vicc...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

37 milliós intézmény - 24 fogyatékkal élő embert tudnak ellátni

Csongrád - 37 millió forintból készült el a csongrádi Síp utcában a fogyatékosok nappali intézménye,… Tovább olvasom