Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Torgyán Csongrádon indul

Csongrád - Csongrádról térne vissza a politika vérkeringésébe Torgyán József. Az Orbán-kormány agrárminisztere a Csongrád megyei 4-es számú választókerületben indul áprilisban az országgyűlési választásokon. Torgyán a zöldség- és gyümölcstermesztés európai központjává tenné a térséget.
Az Orbán-kormány agrárminisztere új szervezetet alapított, a Torgyán Kisgazda Koalíciót, amelyre – honlapjuk szerint – „olyannyira szüksége van az országnak, mint az életünknek az oxigénre". A honlapon működik egy képviselőjelölt-kereső is. Eszerint Csongrád megye 4-es számú választókerületében, vagyis Csongrádon Torgyán József is megméretteti magát az országgyűlési választásokon.

– Egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánom az információjukat – fogta rövidre a 78 éves kisgazda politikus, amikor telefonon felhívtuk. Közölte: amint elérkezettnek látja az időt, lapunknak fog nyilatkozni elsőként. Hogy miért Csongrádot választotta a lehetséges visszatérés helyszínéül? – Mert ennek a térségnek a zöldség- és gyümölcstermesztés európai központjává kellene válnia. Régóta hangoztatom, hogy ezen a területen nemzetközi összehasonlításban is az élre kerülhetnénk, mégis Hollandia aratja le a babérokat – felelte Torgyán József. Kérdésünkre, feltérképezte-e már a leendő vetélytársakat, csak annyit mondott: sohasem törődött azzal, kik indulnak vele szemben. Faggattuk volna arról is, hol tart az ajánlószelvények gyűjtése, de nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

Torgyán doktor kopogtatna a Parlament kapuján is. Fotó: Segesvári Csaba
Torgyán doktor kopogtatna a Parlament kapuján is.
Fotó: Segesvári Csaba

Más forrásból úgy értesültünk, hogy Torgyánék már gyűjtik a kopogtatócédulákat a 4-es választókerületben. Információnkat megerősítette Pancza István, a szervezet megyei vezetője. Elmondta, több mint egy hete házalnak a választópolgároknál, de hogy hol tartanak, nem tudta megmondani.

A 4-es számú választókerületben nem példa nélküli, hogy nem helybeli, hanem messziről jött ember végez az élen az országgyűlési választásokon. 1994-ben a Magyar Televízió A hét című politikai műsorának rendszerváltás előtti vezetőjét, az MSZP-s színekben induló Hajdú Jánost választották meg honatyának. Ugyanakkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Csongrád tradicionálisan konzervatív végvár: 1990-ben Eke Károly újságíró, a Magyar Rádió egykori főmunkatársa nyerte el a választott tisztséget függetlenként, 1998 óta pedig Vincze László képviseli a térséget a parlamentben. Ő elsőként kisgazda színekben lett győztes, és rövid ideig épp az a Torgyán József volt a frakcióvezetője, akivel áprilisban versenyre kel.

Vincze visszavonta nyilatkozatát, Bedőt meglepte Torgyán indulása

Kíváncsiak voltunk, hogy Csongrád jelenlegi honatyái miként vélekednek Torgyán József indulásáról. A negyedik ciklusára készülő, fideszes Vincze László előbb megosztott néhány gondolatot lapunkkal, majd visszavonta nyilatkozatát. A szocialista Bedő Tamás is szűkszavú volt. Elmondta: meglepte, hogy az egykori agrárminiszter ebben a körzetben indul, de mivel 7-8 jelöltjelöltről tud, megvárja, kik szerepelnek majd a valódi jelöltlistán, és utána fűz majd kommentárt a személyekhez és programjukhoz.

Olvasóink írták

79 hozzászólás
 • 79. kicsen 2010. március 19. 19:48
  „Gyerekek ez ingyen reklám Csongrádnak ,minden rosszban van valami jó! Alakul ez,nyugi.”
 • 78. gerbera 2010. március 10. 21:44
  „Most csak Csongrádig utazott ,nem Braziliá-ig cseresznyéért.”
 • 77. AN 2010. március 08. 18:44
  „Szegény öregember, menjen már a ...... nyugdíjba.”
 • 76. Power 2010. március 03. 10:09
  „75. keletaru 2010.03.02. 15:48
  Vagy "éhes makk disznókat álmodik". :)”
 • 75. keletaru 2010. március 02. 15:48
  „k.istvan " mert ők valóban elszámoltatnák ezt a tolvaj bandát " Erről egy közmondás jut eszembe , volt nagyra becsült tanárom emlegette "éhes disznó makkal álmodik" . Éééés akkor mi lesz , nem lesz semmi ?! Le írom előre ! Ez csak ámítás/álom itt majd elszámoltatás lesz ...Üdv Kuci”
 • 74. Power 2010. február 28. 21:35
  „71. hozzászólás k.istvan 2010.02.28. 18:30
  Elmagyarázhatnád, hogy miért is szól a "titoktörvény" a "mutyiról"? Nem tudtad, hogy minden országnak vannak titkai?”
 • 73. KovácsPistike 2010. február 28. 20:27
  „71. hozzászólás k.istvan 2010.02.28. 18:30
  Ezt még senki nem állította rólam, hogy "liberális" vagyok.

  MSZP=SZDSZ=MDF=Jobbik
  Vona egyik hazugsága:
  "A Fidesz szerintem egy liberális párt volt, és az is maradt." (Vona Gábor)

  Továbbra is bátorítanám a volt fideszes Vona Gábort, hogy ne a Fidesz-tagságát szégyellje, hanem a kimondott hazugságait!”
 • 72. hírfigyelő 2010. február 28. 18:52
  „Józsi bácsi majd rendet rak! :-)
  Ezt a Jobbikos hozzászólásokat meg nem nagyon értem, hogy jön ez ide..... Majd a Turul, meg Trianon megoldja a gondjukat....”
 • 71. k.istvan 2010. február 28. 18:30
  „Kovács Pistike SZDSZ-es kis barátunk meg tudnád mondani, hogy miben hazudik Vona Gábor? Talán abban, hogy tönkretették az országunkat? Vagy abban, hogy a fidesz, és az mszp közösen szigorították a titoktörvényt, hogy a mutyik titokban maradhassanak? Vagy netán abban, hogy mindenki támadja őket hogy szélsőségesek, pedig a programjukat el lehet olvasni, és abban nincs semmi szélsőség, sőt inkább azok a szélsőségesek, akik tönkretették az országot! Sőt ami a legújabb fejlemény, hogy az MSZP már elismerte, hogy jelöltjeit is visszaléptetné a Fidesz javára, csakhogy a Jobbik nehogy bekerüljön. Azért félnek tőlük, mert ők valóban elszámoltatnák ezt a tolvaj bandát.”
 • 70. kicsen 2010. február 27. 20:07
  „Sziasztok!
  Alig várom Józsibát ,hogy megkérdezhessem ,hogy ittyeg a fityeg
  80 évesen ;o)
  Birom az öreget de ide nem hiányzik!
  Kopoktatóval segítsetek ,hogy kérdezhessem !
  www.csenkimihaly.com
  Békéscsabán dumcsiztunk "dicsérte " Vince képviselőt ;o)
  http://picasaweb.google.com/csenki57/Csabaikolbasz#5397010124302845426”
 • 69. KovácsPistike 2010. február 27. 19:33
  „67. hozzászólás k.istvan 2010.02.27. 19:07

  Jó lenne, ha Vona Gábortól is az igazságot hallhatnánk, de amióta kilépett a Fideszből pontosan úgy hazudik, mint Gyurcsány és éppen úgy nem tartja tiszteletben a választópolgárok akaratát.

  "bárki is alakítson kormányt a választások után, két lehetőség vár rá: vagy átveszi a Jobbik programját, vagy átadja a helyét a Jobbiknak" (Vona Gábor)

  "A Fidesz szerintem egy liberális párt volt, és az is maradt." (Vona Gábor)

  Budaházyval módszeresen asszisztáltak az ország tönkretételéhez. Rendszeres kirohanásaiknak köszönhető hogy a rendőri oszlatásokkal megfélemlítették a magyar embereket.

  "Ha mindenki hazudik körülöttünk, akkor az igazmondás forradalmi cselekedetnek számít."
  (George Orwell)

  George Orwellnek hiszek, Vona Gábornak nem.”
 • 68. k.istvan 2010. február 27. 19:08
  „Torgyán meg tegye félre a politikai ambícióit, és hagyja végre békén az országot az üres igéreteivel. Meg lehet nézni a jobbik mezőgazdasági programját, kiválló! Szebb jövőt!”
 • 67. k.istvan 2010. február 27. 19:07
  „Valóban, az igazat kimondani manapság forradalmi cselekedetnek látszik. Lásd - holokauszt tagadás büntetése, sőt még meg sem kérdőjelezheted, mert lesújt rád a demokratúra keze. De más témában is ez van, hogyha kimondod az igazságot, és kiállsz érte hipp-hopp az örsön találod magad, és máris nácifasisztatüntetőcsőcselék leszel.

  ,,Mond ki az igazságot, és küzdj érte bátran, büszkén, becsülettel!" (Vona Gábor)”
 • 66. KovácsPistike 2010. február 27. 14:51
  „Engem sem Torgyán, sem Gráf nem hatott meg. Ez a két fazon, csak néhány egyszerű ember megtévesztésére képes. Dumagépek!

  "A jó nénikéjüket azoknak, akik odaátról hazudoznak." (Horn Gyula)
  "Lehet hazudni, csak ne vegyenek észre!" (Horn Gyula)
  "egy kampány természetes és egészséges része az ígéret"(Medgyessy Péter)
  "Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este." (Gyurcsány Ferenc)
  "Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet."(Gyurcsány Ferenc)
  "A Fidesz szerintem egy liberális párt volt, és az is maradt." (Vona Gábor)

  "Ha mindenki hazudik körülöttünk, akkor az igazmondás forradalmi cselekedetnek számít."
  (George Orwell)”
 • 65. valakiiii 2010. február 26. 22:32
  „érdekes....

  http://www.youtube.com/watch?v=WMiF2ycO8tY&feature=related”
 • 64. keletaru 2010. február 25. 15:37
  „Már a gyerekeink is tudják Attila óta nincs "magyar" vezetőnk ! Üdv Kuci”
 • 63. Power 2010. február 25. 07:50
  „Torgyán és a Jobbik nagyon alábecsülik a választópolgárokat.”
 • 62. k.elvis 2010. február 25. 00:06
  „Az országgyűlési választási kampány hajrájában a Jobbik további megerősödésétől úgy megrettentek a Fidesz és az MSZP vezetői, hogy most már leplezni sem tudják összefogási szándékaikat - húzta alá a politikus. A Jobbik elnöke emlékeztetett rá: Hegedűs Zsuzsa szociológus (állítólag a Fidesz miniszterjelöltje) kijelentésére, mely szerint mindenkit meg kell győzni arról, hogy bárkire szavazhat, csak a Jobbikra nem. Hétfőn Bajnai Gordon tette fel az i-re a pontot, aki miután jó demokrataként és hazafiként dicsérte meg Orbán Viktort, felszólított a közös küzdelemre, mondván: a ,,hasonló a hasonlónak örül". A Fidesz szónokai pedig ahelyett, hogy kikérték volna maguknak az ajánlkozást, cinkos némasággal hallgattak a nagykoalíciós közeledés egyre nyilvánvalóbb tényeiről - fogalmaz HunHír.Hu-hoz is eljuttatott közleményében Vona Gábor.

  A Jobbik arra kér minden jóérzésű magyar embert, hogy április 11-én ne hagyják, hogy nagykoalíciós formában folytathassa az elmúlt húsz év pusztítását az MSZP és a Fidesz. "Akadályozzuk meg együtt a nagykoalíciót! Radikális változást akarunk, nem a hazug politikusok, hanem a nép nevében. Válasszuk a rosszabb helyett ezért a Jobbikot!" - szólított fel Vona Gábor.”
 • 61. k.elvis 2010. február 24. 23:49
  „A Közéleti Kávéház keretén belül Nemzeti Klub - "Újszögedi Esték" programsorozat következő előadásai a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület székházában ( Szeged, Főfasor 9.):
  2010. március 4. Háború a Nemzet ellen I-II. rész - Filmbemutató
  17 óra Szegeden elsőként! Jelenczki István filmje”
 • 60. k.elvis 2010. február 24. 23:48
  „Szerintem az a baj, hogy ezeknek minden szélsőséges, ami magyar. Nagyon zavarja őket, hogy kezd a magyarok többségének a szeméről elszállni a köd és kezdi látni, hogy nagyon nagy baj van.
  egyedül a Jobbik programjában szerepel és ő meri kimondani, hogy nem tűrhetjük, hogy a saját hazánkban legyünk rabszolgái a multiknak és a külföldi tőkének.
  Mindenkinek aki igazi változást szeretne rájuk kell(ene) szavazni mert ők az egyetlen aki a programja alapján megérdemli, hogy kapjon egy esélyt a bizonyításra.
  Bármilyen néven is alakulna párt, aki a magyar nép érdekeit védené az úgyis csak náci és stb. lehetne ebben a hazában az idegenszívűek miatt.
  Igaza van Vonának abban is, hogy amíg nincs nemzeti öntudat addig nem is lesz itt nagyon semmi. Amíg nem merjük kitűzni a zászlót egy nemzeti ünnepen, mert mit fognak hozzá szólni, megszólnak-e érte, addig mit lehet várni??? És ez csak az alapja az egésznek.
  Olyan történelmünk van, olyan szellemi kincseink, amik egyik országnak sem a világon és mégis utolsók vagyunk a sorban, mind gazdaságilag, mind morálisan.
  És aki erre ki meri mondani, hogy elég volt. elég volt a rablásból a kiszolgáltatottságból akkor az náci? Meg radikális?
  Na ez az igazi szégyen! A mostani kormány meg az évtizedes elődei szégyene, hogy idáig züllesztették ezt az országot!
  Lidocain”
79 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a csongrádi városközpontot

Csongrád - A művelődési központnál kezdődött, és a Szent Rókus-templomnál fejeződik be a csongrádi… Tovább olvasom