Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza -2°C | 8°C Még több cikk.

Történelmet írt a csongrádi nyertes

A csongrádi Hajdú Anikó is szerepel a közszolgálati tévé jubileumi műsorában: ő nyerte az első komolyabb összeget kvízjátékon, mégpedig 2000-ben. A Legyen Ön is milliomos!-ban kapott tízmillió forintból stúdiót rendezett otthon, ma is az akkor alapított vállalkozásban dolgozik férjével.
A csongrádi Hajdú Anikó is szerepel a közszolgálati tévé jubileumi műsorában: ő nyerte az első komolyabb összeget kvízjátékon, mégpedig 2000-ben. A Legyen Ön is milliomos!-ban kapott tízmillió forintból stúdiót rendezett otthon, ma is az akkor alapított vállalkozásban dolgozik férjével. Az 50 éves a Magyar Televízió című sorozat jövő pénteken következő adásában az első nagy nyertes mellett Vágó István és Rózsa György is megszólal.

A Kultúrház szerkesztője hívta meg a csongrádi Hajdú Anikót a műsorban való szereplésre. Ugyanis ő nyerte a televíziós kvízjátékok történetében az első komolyabb összeget 2000-ben: tízmillió forintot. A szintén csongrádi származású Nagyistók Tibor lapunknak azt mondta, a műsor tervezésénél egyszerűen „beugrott" neki Anikó neve, akit a Körös-toroki városból ismer. A tízmilliós nyeremény története ma már a magyar televíziózás történetének egy fontos mérföldköve, ezért is illik a sorozatba. Az 50 éves a Magyar Televízió címmel futó műsorok igen népszerűek a nézők körében, ez köszönhető az újra felbukkanó személyiségeknek: Vágó István és Rózsa György is megszólal a műsorban jövő pénteken.

Nem lehet elég korán kezdeni

Gyermekeik a televízióval való szoros barátságban nőnek fel. Az idősebb, Noémi ottjárttunkkor éppen iskolában volt, de szülei szerint két és fél éves korában már képes volt arra, hogy komplett hírösszefoglalóban mondja el egyetlen napjának eseményeit – a mikrofonba... Gergő egyelőre önfeledten játszik az otthoni stúdióban, és vélhetően megnézi édesanyját jövő pénteken este – a sok közül valamelyik képernyőn.

Hajdú Anikó most, a felvételek készítésekor – hét év múltán – találkozott újra a Legyen Ön is milliomos! kvízjáték műsorvezetőjével. Mint mondta, meglepő volt számára, hogy jól emlékezett Vágó István a vele töltött idő nüansznyi részleteire, és igazán imponáló volt a közvetlensége. – Élőben olyan, mint a tévében, és a tévében olyan, mint élőben – mondta Anikó. Az ezredforduló évében nyert bruttó tízmillió forintból végül hatmilliót kapott meg. A játék miatt érdemes volt izgulni, aztán a nyeremény birtokában otthagyta tanári állását. – Ha nyer az ember, óhatatlanul megromlik körülötte a levegő – indokolta döntését.

A hatmillió forint nem túl sok, de nem is kevés. Férjével ezért úgy döntöttek, hogy kisebb televízió-stúdiót rendeznek be otthonukban. Korábban is voltak eszközeik, de a nyeremény természetesen jelentős segítség volt. Ma mindketten a Duna Televízió munkatársai, riportjaikat, híradásaikat a térség eseményeiről főként ennek a társaságnak adják el. Juhász István az operatőr, felesége a szerkesztő, a kiegyensúlyozott és derűs családi légkörben egyértelműen látszik, hogy a munkakapcsolat közöttük kiváló.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták az álrendőrt

Rendőrként mutatkozott be egy férfi tegnap hajnalban Csongrádon, amikor megállított egy asszonyt.… Tovább olvasom