Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Tovább bővült a Mars Csongrádon

Csongrád - A Mars Magyarország 1,4 milliárd forintos beruházással növelte gyártó kapacitását Csongrád-Bokroson – a vállalat célja, hogy innen lássa el állateledellel európai piacait.
Tovább növelte gyártó kapacitását a csongrádi Mars Magyarország – a beruházás stratégiai célja az, hogy a cég Csongrád-Bokrosról lássa el európai piacait állateledellel. Az 1,4 milliárd forintos fejlesztés előkészítése tavaly kezdődött, amikor a Mars Inc. megvásárolta a Nutro néven ismert amerikai állateledel-gyártó vállalat valamennyi egységét, kivéve a német és osztrák üzemeket – fogalmazott lapunknak Mayer Zsolt. A cég külkapcsolatokért felelős munkatársától megtudtuk, hogy a Nutro Choice néven ismert termék gyártására kapott jogosultságot a bokrosi gyár. A fejlesztés következményeként a vezetők arra számítanak, hogy a tavalyi 50 milliárd forintos árbevétel 56-57 milliárd forintra emelkedik ebben az évben.

Csongrád-Bokroson tovább növelte kapacitását az állateledel-gyártó vállalkozás. Fotó: Miskolczi Róbert
Csongrád-Bokroson tovább növelte kapacitását az állateledel-gyártó vállalkozás. Fotó: Miskolczi Róbert

A Mars Magyarország csoport két vállalata kisállateledel-gyártással, élelmiszer- és édességkereskedelemmel foglalkozik. A hazai piacról mintegy 16 milliárd forint volt a tavalyi árbevétel, az összeg 55 százalékban állateledelekből, 35 százalékban csokoládéból és 10 százalékban különböző szószokból, rizstermékekből származik. A térség egyik legnagyobb munkaadója 800 alkalmazottat foglalkoztat, a beszállítók révén 4000 embernek nyújt megélhetést.

Olvasóink írták

 • 9. ujabb hozászoló 2008. június 22. 15:39
  „nem kell orditani zolika1 ..okos vagy látom....és nem bokrosi ember vok ezt elnézted..tudom merre van csongrád mert ott lakom...ezt is elnézted...nincsen szaros gumicsizmám mert nem te vagyok....ennyi szóval ne irjál csunya szavakat okos gyökér...”
 • 8. Kuci 2008. június 17. 08:00
  „:S :@ :P

  Tudom ! S apukád is erősebb , reggel is korában kelsz mint én. kac kac kac ( ja láttam a kérdéseidből az egyértelműséget )”
 • 7. ZOLIKA1 2008. június 17. 03:26
  „ha most elválna bokros csongrádról akkor király lenne mert akkor bokros lenne a 6 leggazdagabb falu az egész országban ennyi vagy

  NA TE IS BOKROSI VAGY TUTI!! TUDOD MERRE VAN CSONGRÁD?MERT SZTEM TE A SZAROS GUMICSIZMÁDAT LE SE VETED AZ ÁGYBA FEKVÉSNÉL,HA MÁR ENNYIRE ÖRÜLSZ A SZÉTVÁLÁS LEHETÖSÉGÉNEK.....”
 • 6. :S :@ :P 2008. június 16. 18:36
  „Kuci, nekem 1értelmű volt...de nyugi...1 lépéssel előtted vagyok :P

  Még 1hozzászóló ... na és? :P”
 • 5. még 1 hozászóló 2008. június 16. 11:44
  „ha most elválna bokros csongrádról akkor király lenne mert akkor bokros lenne a 6 leggazdagabb falu az egész országban ennyi vagy :S :@ :P takarodj”
 • 4. Kuci 2008. június 16. 08:30
  „:S :@ :P

  Okos tojás a kérdés egyértelmű , de úgy látszik neked túl bonyolúlt volt . Ezért le írom neked CSONGRÁD FALU ÖNKORMÁNYZATÁNAK ( tehát a testület, így már érted. ). Mert úgye nem a lakók hozzák meg a befojt adókból mi hová mennyen . S nem veszekszik itt senki csak le írja a gondolatát . S énsem örölnék ha egy ekkora foglalkoztató elmenne . De be kell látni ha Bokros elmegy Csongrád nehéz helyzetbe kerül , erre próbáltam volna a figyelmet felhívni . A testületben most higadtan s előre látóan kellene dolgozni ebben az ügyben .! Nem a megszokott gögel . Csá”
 • 3. :S :@ :P 2008. június 15. 18:49
  „"EGY HOZZÁSZÓLÓ" ...:
  1. egy város nem képes a helyváltoztatásra, max. a lakói
  2. nem Bokrosé a Mars, hanem a tulajdonosoké (kérdezd meg Vikit)
  3. kivel van bajod? a várossal v. a lakókkal v. a hivatali egyénekkel
  4. "Nem Csongrád-Bokros hanem csak Bokrosé a MARS" ... ha részedről ENNYI a hozzászólás, akkor elég tartalmatlan volt

  ... ennyi ... :P ...

  "KUCI" ...:
  1. Csongrádnak kéne partnernek lenni, vagy a hivatali egyéneknek?

  ... Csongrád = város (lakók+...)
  ... Csongrád = lakók (alias csongrádiak)
  ... Csongrád = hivatali egyének ... <<< ezek nem szinonímák ...

  Részemről:
  - részben látom belülről a dolgokat, szóval sok sikert a Marsnak a befektetésekhez
  - sztm a hozzászólásaitok nem illenek ehhez a témához ... ti hogy vagytok vele


  Ja és ez egy fórum-féleség, max. egy vitafórum ... "Érzed azt a gyengéd különbséget a vita és a veszekedés között? ..."”
 • 2. Kuci 2008. június 15. 09:40
  „Remélem intézik a leválásukat . De szerintem a képviselőjük még keresztbe tehet nekik . Eddig sem tett értük semmit míg alpogármester volt . A múltkori cikkben is azt állította tud segíteni a munkájával ha bekerül Bokroson ebbe a bizotságba . Röhej micsoda arcátlan akkor eddig mit csinált ! Ez is csak a székért harcol .......... szégyen ez már ami itt , megy . Csongrádnak is partner ként kellene gondolkozni nem pedig fent hordani az orrukat . Jó lenne már észre venni 16 év alatt FALUT csináltak a városból BÜNTETTLENŰL ..”
 • 1. egy hozászóló 2008. június 14. 13:17
  „Nem Csongrád-Bokros hanem csak Bokrosé a MARS ennyi fujj Csongrád takarodj”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád beadja milliárdos pályázatát

Csongrád - Egyhangúlag döntötte el csütörtökön Csongrád képviselő-testülete, hogy beadja a… Tovább olvasom