Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Továbbra is bérlőre vár Csongrád patinás szállodája

Csongrád - Harmadszor is bérleményként verné dobra az egy éve bezárt Erzsébet Szállót a tulajdonos csongrádi önkormányzat. Két felhívásra senki sem jelentkezett, de a határidő után egy szándéknyilatkozat befutott Budapestről.
Nem kapkodnak a csongrádi Erzsébet Szálló hasznosítási jogáért – megint nem érkezett érvényes ajánlat a városhá- zára. A 147 millió forintra becsült, tavaly októberben bezárt Fő utcai ingatlannak megkérné az árát az önkormányzat: 25 évre legkevesebb havi félmillióért adnák bérbe a patinás hotelépületet, ami jelentős felújításra szorul. Kivárás is meghúzódhat az érdektelenség mögött, hiszen a képviselő-testület úgy döntött a szálló bezárásakor, ha nem találnak megfelelő bérlőt, tulajdonost válthat az ingatlan. Aki utánaszámol, annak egyértelmű, hogy ilyen bérleti díj mellett nem igazán kifizetődő működtetni más tulajdonát, ha ugyanennyiért – akár részletfizetéssel – meg is veheti azt.

Hogy az Erzsébet Szállóban mégis lát valaki fantáziát, afelől nincs kétség. Egy budapesti székhelyű cég, az Europiemme Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője nemrég megtekintette az ingatlant, és szándéknyilatkozatot küldött az önkormányzatnak. Azt írja, részt akar venni az Erzsébet Szálló hasznosítási pályázatán, és írásbeli ajánlatát 2009. szeptember 30-ig benyújtja. A cégről nem találtunk semmit az interneten, saját honlapja sincsen. Lapunk információi szerint egy csongrádi vállalkozónak is lennének elképzelései az Erzsébettel kapcsolatban, de csak akkor érdekli az ügylet, ha megveheti az ingatlant.

25 évre, havi félmillióért adnák bérbe a patinás hotelépületet, ami jelentős felújításra szorul. Fotó: Tésik Attila
25 évre, havi félmillióért adnák bérbe a patinás hotelépületet, ami jelentős felújításra szorul.
Fotó: Tésik Attila

A hasznosítás további menetrendjéről pénteki ülésén dönt a csongrádi képviselő-testület. Bedő Tamás polgármester azt javasolja – hivatkozva az utóbb beérkezett nyilatkozatra –, hogy változatlan feltételekkel ismét hirdessék meg a szállodaépületet. Az előterjesztés nyilvánosságra hozása előtt Kurucz Ferenc, a városgazdasági bizottság elnöke is azt mondta lapunknak, hogy nem szabad elherdálni ezt a vagyont, inkább még egyszer meg kell hirdetni, bérleményként. Kurucz szerint azért hőkölnek vissza az érdeklődők, mert az épület egy része (a presszó – a szerk.) hosszú távra ki van adva.

Olvasóink írták

 • 2. mamus 2009. augusztus 28. 21:22
  „Én is kíváncsi voltam, így a cégkeresőben, és az irm. honlapján is megnéztem a céget (e-beszámoló)

  Hát...”
 • 1. Sanka 2009. augusztus 24. 23:40
  „EUROPIEMME Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  székhely: 1143 Budapest, Stefánia út 81. 3. em. 15.
  ügyvezető: Pieraccini Marco
  tagok:
  1. Pieraccini Marco
  2. Galeardi Pace Giuseppe

  Ennyit találtam. Egy kis olasz stílusnak azért örülnék! (remélem komolyan gondolják)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a malom, éljen a malom

Csongrád - Csongrád nem maradhat gabonaipar nélkül: a kormány ezért adott támogatást a három becsődölt cég romjain újrainduló malomnak. Tovább olvasom