Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Új alpolgármesterek

Eredetileg tanár – de mint a polgárőr egyesület tagja, 900 ezer forintot nyerő pályázatot is írt már Tömörkény új alpolgármestere, Losonczi Anna. Csanyteleken is új helyettest választottak Forgó Henrik mellé, Mucsi István személyében, aki a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet helyi fiókjának vezetője.
A tömörkényi általános iskola tanára, Losonczi Anna nyolc éve vesz részt a községi képviselő-testület munkájában, hosszú éveken át a tömörkényi sportegyesületet irányította. Ezután Fekete Gábor polgármester munkáját segíti. A képviselői munkával már korábban megismerkedett, elnöke volt a sport, kulturális és oktatási bizottságnak, de a pénzügyi és a szociális ügyek sem állnak távol tőle, s úgy véli, emellett teljes értékűen ellátja tanári munkáját is.

Losonczi Anna szerint a legsürgetőbb feladat a művelődési ház rendbetétele. Nagyon bízik abban, hogy egy nyertes pályázattal olyan közösségi tér alakulhat ki, amelyben a fiatalok is jól érzik majd magukat.

– Az összes civil szervezetet szeretnénk fölkarolni, a három nyugdíjasegyesület is számíthat rám, a polgárőr egyesületnek magam is tagja vagyok – vázolja civil kötődését.

Anna az utóbbi egyesületnek csaknem 900 ezer forintot segített megszerezni, egy pályázat megírásával. Az NCA-tól kapott pénzt a kistérségi kapcsolattartásra használják fel.

Csanyteleken Mucsi Istvánt, a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet helyi fiókjának vezetőjét választották meg alpolgármesternek. A polgármester azért választotta, mert népszerűsége, felkészültsége révén ő a legalkalmasabb erre a feladatra.

A csanyteleki önkormányzat munkájában a rendszerváltás óta vesz részt Mucsi István, aki egy ciklusban – Veres János idejében – volt már alpolgármester: eleinte főállásban, majd tiszteletdíjért, mert átjött dolgozni a takarékszövetkezethez. Ezért tudja, mire vállalkozott, ismeri a falu életét, lakóit. Képviselőtársai nem akadályozták meg a polgármestert, hogy őt jelölje helyettesének. Korábban is megkérdezte mindig a véleményét pénzügyi kérdésekről, ha másképp vélekedett, mint ő, akkor is meghallgatta. Mucsi István iskolába jár, jól be kell majd osztania az idejét, hogy a községi ügyekben is el tudja végezze azt a munkát, ami reá hárul.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetésképtelen lehet a malom

Nehéz időket él át a csongrádi malom. Két hete nem őrölnek, a dolgozók egy része szabadságon van, a… Tovább olvasom