Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Új gazdánál a belvárosi vendégházak

Csongrád - Korábban csak a Városkép Kft. bérelte volna a belvárosi vendégházakat Csongrádon, április 1-jétől azonban új jelentkező, a Közmű Kft. üzemelteti azokat. A profiljukba vág, van elég emberük, és már csináltak is ilyet – hangzottak el az érvek.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
Bérlet formájában a Közmű Szolgáltató Kft.-t bízzák meg a belvárosi vendégházak üzemeltetésével, döntött múlt heti ülésén a csongrádi képviselő-testület. A Csongrád óvárosi utcáin álló ingatlanok közül nyolc a magyar állam tulajdonában áll, kezelője a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ, az önkormányzat ezeket a központtól bérli, a szerződés lehetővé teszi azok „albérletbe" adását. További 14 a város tulajdonában van, ezekkel kapcsolatban lapunk nemrég megírta: az önkormányzat felmondta a szerződést a korábbi bérlővel, így visszakerültek a városhoz. Jelenleg egy több mint 60 milliós magyar–román pályázat kapcsán szerepel legtöbbször a csongrádi óváros, a szóban forgó ingatlanok közül hatot érint a projekt, a felújítását 5 százalékos önerővel kezdhetné el a város. Úgy tudjuk: korábban csak a Városkép Kft. jött szóba mint az ingatlanok üzemeltetője, a Kőrösi Tibor polgármester jegyezte határozati javaslat azonban április 1-jétől már a Közmű Kft.-t javasolja bérbevevőként. Azért, mert részben a profiljukba vág, van a társaságnak szabad kapacitása, illetve a kft. egykori elődje, a Vízmű egykor már üzemeltette a házakat, mondta a város vezetője.

A tarifa évente 2,3 millió forint lesz, amelyet még az áfa is terhel majd. Murányi László képviselő kérte, hogy ezt a részt emeljék ki a szövegből: „Az idegenforgalmi hasznosítás minél célszerűbb elérése érdekében elvárás, hogy a Közmű Szolgáltató Kft., illetve a Városkép Kft. szorosan működjön együtt, és az együttműködésüket rögzítsék szerződéses formában". – Nem láttam még ilyet, hogy gazdasági társaságokat határozattal hozzábilincseljenek egy másikhoz – érvelt a városatya, de az indítványát nem fogadta el a grémium. A város vezetője szerint a Városkép Kft.-nek is közre kell abban működnie, hogy az ingatlanok vendégekkel teljenek meg, a munka anyagilag megtérül mindkét cégnek.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. nádtető 2013. április 20. 19:22
  „Keletaru.Nem térek ki a kérdései elöl,ime:Avex,nem volt egy sikeres kísérlet a munkahely teremtésre,de lagalább mi megpróbáltuk.Hat millió dollárberuházás után a céget,a nagy amerikait, megvette a BENCSMÁRK és kivitte Kínába.Sikerdíjat nem kapott senki.Az 1986-os Arany sziget beépítés szorgalmazóját úgy hívták Dr.Eke KÁROLY ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ,sajnos ezt az utolsó pillanatban a DANÚBIUSZ szállodalánc felmondta.A Tisza hotelről nem kellet senkinek szavazni nem városi beruházás volt,engedély köteles volt mint minden épület.Az IFJÚSÁGI HÁZ kezdeményezőét RÉV ISTVÁNNAK hívták,és az akkori városvezető Nagy Imre tanácselnök volt.A Serház-zug a Hortobágyi Állami Gazdaságé volt,a város nem tudta megvenni,mert míg a tárgyalások folytak a jogutóddal, addig eladták.A Belvárosi vendégházak ,a híres KOCSI GYŰJTEMÉNNYEL ingyen kerültek a megyéhez NAGY IMRE tanácselnök idejében,az okot nem ismerem.Kedves Lévai Úr,én minden kérdésére válaszoltam,Ön még nekem tartozik eggyel ,kíváncsian várom. ÜDV.Molnár József.Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok,hogy az emlékek frissek legyenek.”
 • 24. keletaru 2013. április 08. 18:34
  „nádtető :-( AVEX Kft siker dijj ??? 1986 Arany sziget szálló ? Tisza hotel létesülésről szavazás ? IH tégla-jegy ? Serház-zug értékesítés ? Vendég házak melyik időszakban lettek megyének vissza adva ? Mennyiért ? Ez mind kérdés , hogy tudjuk mi is ! Üdv Lévai Attila , Lévai István fia .”
 • 23. palfisz 2013. április 07. 17:37
  „Unalomból, a part széléről... nagyon emberi!”
 • 22. natessek 2013. április 06. 19:53
  „Molnár József nem csak egy nyugdíjas polgármester és volt tanácselnök, hanem Pro Urbe Csongrád kitüntetett is (2006.08.20-án vette át). Vekerdy doktor a korábbi P. U. Cs. kitüntetése mellett átvehette a helyben adható legrangosabb kitüntetést, a díszpolgári címet (2012.10.23-án). De ezt csak unalmamban leírtam ide, nem akarok érdemben beleszólni a Csongrád várost teljesen ismerők szócsatájába. / :D /”
 • 21. nádtető 2013. április 06. 11:21
  „Való igaz ,nagyon elkanyarodtunk a belvárosi házak témájától ,ezért elnézést kérek.Ebben a témakörben már egyszer véleményt nyilvánítottam .Ma is tartom mind azt amit egyszer már leírtam .Belvárosi házak olyan üzemeltetőt igényelnek akik értenek a turizmushoz,vannak ötleteik és megtudják vendégekkel tölteni a házakat és az sem baj ,ha van tőkéjük.Az elmúlt években láttam,hogyan működtették ezeket a házakat,ismertem a vendégek véleményét,szinte minden nap találkoztam velük.Talán Kocsisné idejében volt hasonló.A mostani döntés hibás ,fenn áll annak veszélye hogy a vendégforgalom újra leépül.Tudom,hogy az üres házaknak átmenetileg is "tulajdonosának"kell lennie.Sajnos az élet nem úgy működik,hagy valamit kitalálunk ma és holnap már minden megoldódik.Ha valaki tett,vagy tenni akart a belváros idegenforgalmáért talán leírhatom,hogy én közéjük tartoztam.Remélem egyszer minden jó szándékú álom megvalósul. Üdv.Molnár József nyugalmazott pm.”
 • 20. palfisz 2013. április 05. 19:52
  „Eléggé elkanyarodott a fórumozás a belvárosi házak témájától, (Asti, ha nem csongrádi érdeklődjék utána)
  bár "látenesen" megvan az ügy. Norbi56-nak köszönöm, hogy felvilágosította azokat, akiket érdekelt az alul taglalt téma!”
 • 19. keletaru 2013. április 05. 19:10
  „nádtető :-( Sajnálom nem ismeri a település régi elöljáróinak politikai elő-életét javaslom OLVASSON , nem az én gondolataimban . Hanem a település történetében ! Szerintem abban semmi vád nincs ha valakiről ki derül a politikai múltja nézete ! Ezért van eme fórum is , szólás szabadság révén ! S vitásuk vélt nézeteinket . De egy dolgot nem értek hogy állhatnak a mai napig HOFI állításai ???? Nekem nem kell a Pro Urbe dij ! De számomra érdekes míg mi egyszerű állampolgárok ha nem fizetünk időben járadékot adót minket szankcionál a rendszer ! Addig a választott képviselőinknek PÁRT fegyelmet kell tartani szavazáskor , és nem lehet őket elszámoltatni , gomb-nyomkodásuk következményével !!! Mint látszik eme testületnek is pórköltségvetést kellet kreálnia ! Remélem válaszom ki elégítette érdeklődését , az én nézetemről . Én sajnálom nem tudom ki áll a NÁDTETŐ fedő név mögött ! Mert ÉN csak a magam véleményét írom le ! Üdv Lévai Attila”
 • 18. nádtető 2013. április 05. 14:26
  „Lévai úr.Nem válaszolt a kérdésemre.Lehet,hogy azt sem tudja kik voltak a pufajkások.Ha tudná akkor akikre utalt túl fiatalok voltak arra ,hogy azok legyenek.Lehet,hogy annyira gyáva,nem meri leírni a nevét .Gondolom azt tudja milyen súlyos vád ez öntől,és fél a következményektől.Lehet,hogy Ők is tudják,nem csak én,hogy ki van a Lévai név mögött.Vagy azt gondolja ezért kap egy Pro-Urbe elismerést?”
 • 17. Asti 2013. április 04. 23:14
  „Nem értem, hogy mi köze van a ,,Bölcsek Tanácsa"nak a vendégházakhoz?”
 • 16. keletaru 2013. április 04. 21:29
  „Hááááát nekem ez megint olyan ...........semmi . Apám mondaná " esz a fene visz a víz " Igaz ISKOLA nélkül JÓZAN paraszt ésszel . De sosem csapott be senkit, amit ígért MEGTARTOTTA ! Hol van már ez ........Üdv Lévai Attila”
 • 15. Norbi56 2013. április 04. 20:29
  „A ,,Bölcsek Tanácsa" is segíti a városvezetés munkáját
  Csongrád Város Önkormányzata még a márciusi testületi ülésén hozott határozatot, hogy egy átfogó, ötévente felülvizsgálandó idősügyi koncepciót dolgoznak ki.

  A koncepció része a ,,Bölcsek Tanácsa" létrehozása is. Az idősügyi civil érdekérvényesítő szerveződés fő feladatai közé tartozik, hogy a polgármester és a képviselő-testület döntéseit segítse, javaslattételeivel, véleményezésével figyelemmel kísérje a döntések végrehajtását annak érdekében, hogy az önkormányzati döntések az idősek érdekeit is figyelembe vegyék, és a város előrehaladását szolgálják.
  A civilekből álló tanács tagjai Molnár József nyugalmazott polgármester, Szurgent János, Csongrád város Pro Urbe-díjas kitüntetettje, Gát László, Csongrád város díszpolgára, és a szintén Pro Urbe-díjas Dr. Vekerdy Sándor.”
 • 14. palfisz 2013. április 04. 18:08
  „Natessek
  Nem minősítettem Önt butának, továbbá nem vagyok "kiskegyed", arra próbálom napok óta rávezetni, hogy mi folyik Csongrádon. A vének/bölcsek tanácsa pedig nekem sem a "klubom", de akinek erről fogalma sincs,annak kár bármit mondani, avagy merészelni!
  Üdv!”
 • 13. natessek 2013. április 04. 15:54
  „12. palfisz 2013.04.04. 09:56
  Már csak ilyen buta vagyok. De ha ÖN oly okos (bár ez eddig számomra nem derült ki), megmagyarázná, hogy mi a vének tanácsa? Vagy kiskegyed csak minősíteni merészel? Dr. palfisz?”
 • 12. palfisz 2013. április 04. 09:56
  „natessek
  Rémesen lassú a felfogása, vagy nem is akarja érteni, amit olvas "szeretett szülővárosáról"´!”
 • 11. natessek 2013. április 04. 01:18
  „9. nádtető 2013.04.03. 19:59
  Mi a "túró" a bölcsek tanácsa? Erről a tanácsról az interneten eleddig nem találtam semmit, sehol. Mi a feladatuk, ha már bölcsek? Ez ilyen fideszes nemzeties valami? Vagy szocikomcsi "csökevény"? (Bocs, de agyilag nem tudom tartani a tempót szeretett szülővárosommal.)”
 • 10. R.Péter 2013. április 03. 23:40
  „Gondolom, Molnár Jóska bátyánkra célzott Lévai úr........”
 • 9. nádtető 2013. április 03. 19:59
  „Kedves Lévai Attila.Segítsen nekem,ki az a pufajkás aki a bölcsek tanácsában van?”
 • 8. palfisz 2013. április 03. 13:34
  „natessek!
  Tegnapi válaszomat vagy elszúrtam, vagy moderálták, amire nem adtam okot. Még egyszer már nem írom le a tegnapiakat, de hogy értse a sorok közötti üzenetet, javaslok egy hírportált, ami városunk nevével kezdődik, majd ihirek.hu. Ott lehet tájékozódni. Ha ezt a bejegyzésemet is törlik, akkor már biztos, kinek van a keze a dologban. Üdv!”
 • 7. keletaru 2013. április 02. 18:53
  „Nem baj a közösből futja mindenre !!! Az meg nem számít csak mi pooogárok fizessünk időben ! Lám balgák nem értik a kettős mércét mint a figyesz Brüsszelben ! Üdv Kuci”
 • 6. natessek 2013. április 01. 22:08
  „3. palfisz
  A postás példáját sem értem, mert a két csongrádi postahivatalt a Magyar Posta Zrt. üzemelteti, az önkormányzatnak a működtetés tekintetében egyikhez sincs köze.
  A többi (főleg csongrádi) olvasótársamtól kérdezem:
  Ha a belvárosi vendégházak üzemeltetésére három évvel ezelőtt nehezen lehetett bérlőt találni, a bérleti jogviszonyt miért kellett felrúgni? A város most annyira felújítja a házakat, amennyire egy milliárdos nevelt lányának se sikerült? Emlékeim szerint hasonlóan érdekes mutatványt végeztek nemrég a Körös-toroki Kempinggel is, és ahogyan hallottam, az később az alpolgármester fiának a fennhatósága alá került? Ez a vagyon is oda tart?”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádot is ellepte a hó

Hétfőn nem sokkal dél után, a meteorológiai előrejelzésnek megfelelően, Csongrádon is – mint… Tovább olvasom