Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Új helyre várnak a ˝csongrádikumok˝

Csongrád - Miért szűnt meg az a bolt, ahol helyi alkotók termékeit lehetett megvásárolni? – firtatta Kiss Péter önkormányzati képviselő a legutóbbi testületi ülésen. – Többször elhangzott, hogy a város nagy hangsúlyt kíván helyezni a turizmusra. Ezért is volna lényeges, hogy az ide látogató találjon egy olyan üzletet, ahonnan csongrádi emléktárgyat vihetne haza – összegezte.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Az üzlet létrejöttének ötlete néhány éve vetődött fel Csongrádon. Végül nem egy önálló helyiség lett belőle, a Tourinform-irodában kaptak lehetőséget a város alkotói, oda vihették be a termékeiket – a fafaragástól a horgolt terítőig bármit. Menet közben derült ki, hogy nem ez a legalkalmasabb hely a kézműves termékek árusítására, mondta Molnár Ákos, a Városkép Kft. vezetője.

– Az iroda elsődleges feladata az információnyújtás, és az alkotók számára sem ez volt a legmegfelelőbb enteriőr a bemutatkozásra. Ha pedig olyan ember készített egy bizonyos terméket, aki nem tudott számlát adni, nagyon hosszadalmas adminisztráció követte az eladást. A feladatot mi nem tudtuk tovább vinni, a városnak azonban szüksége van egy ilyen lehetőségre. Egyelőre úgy tűnik: a múzeum segít majd ebben – közölte. A Tourinform-iroda munkatársai addig is abban segítik a betérő kirándulókat, hogy igény esetén közvetlenül az alkotóhoz irányítják őket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 millióra várnak még a vállalkozók

A napokban adták át ünnepélyesen a megerősített csongrádi partfalat. Tovább olvasom