Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Új kézben a csongrádi Erzsébet Szálló

Csongrád - A csongrádi városkép kft.-től a közmű kft.-hez került az Erzsébet Szálló. A legfőbb hiányossága, hogy nincs rendes fűtés. Volt egy megnyert pályázatuk, de vissza kellett adniuk.
Gazdaságtalan volt az üzemeltetése, hat éve bezárták a csongrádi Erzsébet Szállót. A Tisza-parti város patinás központi épülete három évig ki sem nyitotta kapuit. Akkoriban 150 millióra becsülték az épület értékét, bérbe vagy eladták volna, de nem akadt komoly érdeklődő. 2011-ben döntött úgy az akkori testület, hogy a nyári hónapokra ott is fogadjanak vendégeket. Azért csak akkor, mert annyira elavult a fűtésrendszere, hogy hideg időben lehetetlen volna gazdaságosan kellemes hőmérsékletet varázsolni.

A működtetéssel a Csongrádi Városkép Nonprofit Kft.-t bízták meg, májustól szeptemberig félmillió volt a nyereségük, ezer vendéget fogadtak. Azóta is az évnek ebben a szakában működik, a lehetőségekhez képest nem is rosszul. Tavaly 2,7 millió volt a bevételük, a pontos nyereséget még nem ismerik, de pozitív lesz a mérleg. Nagy segítség volt az üzemeltetőnek, hogy közfoglalkoztatottakkal oldották meg munkaerőigényt, valamint hogy előnyös együttműködési szerződést kötöttek a városban építésekben részt vevő cégekkel, dolgozók szálltak meg a hotelben.

Idén főként munkások lakták be a patinás szállodát. Fotó: Králik Emese
Idén főként munkások lakták be a patinás szállodát. Fotó: Králik Emese

Az új testület korábban elhatározta: megtisztítja a városkép kft. profilját, azzal foglalkozzon, amire létrehozták, azaz a kommunikációval. Csongrád szállodáját átadták a közmű kft.-nek azért, mert ez a cég üzemelteti a fürdőt, célszerű, hogy a szállásadás is nála legyen. Évente 1,5 millió forintért bérelhetik az épületet. A legnagyobb gond, amely gúzsba köti a terveket, a fűtés hiánya. Erről nemrég elhangzott egy testületi ülésen: a városnak volt egy megnyert rendszer-korszerűsítési pályázata, ezt azonban, nem tudni miért, visszaadatta az üzemeltetővel az előző ciklus önkormányzati vezetése. Szabóné Fábián Mária ügyvezető azt mondta, most az egyik legfőbb feladatának egy új, nekik való pályázat „elcsípését" tekinti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadulnának két ingatlantól Csongrádon

Nem először próbál árverésen megszabadulni két épülettől a csongrádi önkormányzat. Tovább olvasom