Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Új nevek a csongrádi közoktatásban

Csongrád - Az összevont közép- és az általános iskolák is új néven működnek szeptembertől. Azt, hogy hogyan folytatódott az igazgatóválasztás története, sokféleképpen mesélik Csongrádon.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

A városban 1300 középiskolás és 1400 általános iskolás kezdte meg tanulmányait az új tanévben. A középiskolák neve megváltozott: a korábbi Csongrádi Oktatási Központ és annak három tagintézménye helyett a következőkben a Csongrádi Batsányi János Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium él tovább, a Sághy mint ennek tagintézménye működik tovább, a harmadikat, a Bársonyt pedig a Vidékfejlesztési Minisztérium vette át. Az alapfokú intézmények diákjainak is új nevet kell megtanulniuk, hiszen a tankerület fenntartásában lévő 6 általános iskolából – 4 csongrádi, 1-1 csanyteleki és felgyői – álló összevont intézmény ezentúl a Csongrád és Térsége Galli János Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium néven működik tovább. (A járás negyedik települését, Tömörkényt nem érintette a változás, az az iskola katolikus fenntartásban van – a szerk.)

Korábban írtunk az alapfokú intézmények vezetőválasztásáról. Hárman pályáztak, a tanárok a megbízott igazgatót, Forgóné Balogh Erikát, a csongrádi képviselő-testület Erdélyi Margitot szerette volna irányítóként látni, az oktatási államtitkár viszont a korábbi tömörkényi igazgató, Váradi Gáborné mellett tette le a voksát. A történtek azóta is izgalomban tartják a helybelieket, legalábbis erre következtetünk abból, hogy időnként különböző utózöngéket mesélnek a végkifejletről. Egyes hírek szerint az összevont intézmények központja beköltözött az egyik tagintézménybe, a városatyák jelöltje pedig helyettesi posztot kapott. Megkérdeztük erről Cseri Gábor tankerületi igazgatót, aki mindkét információt cáfolta. Az iroda a Szentháromság tér 14. szám alatt van, a helyettesi állások pályázatát pedig most írja ki, tudatta. Azóta az is kiderült: a tömörkényi iskolában Váradinét egy régóta ott tanító pedagógus, Tápai Zoltánné váltotta a vezetői székben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múlt, jelen és jövő a csongrádi Sárkányoknál

A Kis-Tisza Vízi- Sport Közhasznú Egyesület évről-évre remek eredményekkel rukkol elő, a sikerekről Kakuszi Gyöngyivel, az egyesület elnökével beszélgettünk. Tovább olvasom