Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Új ultrahangkészülék

Új, Siemens márkájú kombinált ultrahangkészüléket kapott a csongrádi szakrendelő. A berendezés most szív-, ér-, hasi és nőgyógyászati vizsgálatra szolgál, de más funkciókra is alkalmassá válhat, ha bővítik. A készülék több mint tizenötmillió forintba került.
Az új ultrahangos készüléket dr. Nagy Mélykúti László egy rögtönzött vizsgálattal mutatta be. Fotó: Bálint Gyula György
A Dr. Szarka Ödön szakrendelőben nagy mértékben javult az ellátás színvonala a kombinált diagnosztikai készülék beszerzésével. A lakosságnak nem kell Szentesre utaznia, s négy szakma fölváltva használja – mondta egyebek közt Sipos Tibor, az intézet igazgatója hétfőn délután az önkormányzati képviselők és a vendégek előtt. – Ezzel a vizsgálatok minősége jelentősen megváltozik, ami kedvezően hat a rendelőintézet teljesítményére is.

A város polgármestere, Bedő Tamás elmondta, az önkormányzat sikeresen pályázott a Megyei Területfejlesztési Tanácsnál, és így hamarosan száz százalékig biztosított lesz Csongrádon is a szakmai minimumfeltétel, s ez kimutatható lesz a gyógyítás eredményességében is. Ugyanakkor az intézmény minden problémája – például az épület felújítása – ezzel még nem oldódott meg.

Dr. Nagy Mélykúti László, az intézmény igazgatóhelyettese bemutatta a készülék működését egy rögtönzött betegvizsgálattal. Fölhívta a figyelmet a vizsgálófejekre és a képi megjelenítésre. Dr. Hörömpöli Csaba nőgyó-
gyász elmondta, hogy ezzel a készülékkel sokkal biztonságosabbá válik az orvos munkája. Kaczibáné Molnár Katalin azt mondta, az egészségügyi bizottság már foglalkozott ennek a készüléknek a beszerzésével, amikor a minimumfeltételek teljesüléséről volt szó, s az éves költségvetés tárgyalásakor. Örül a betegkímélő, modern eszköznek. Hozzátette:
– Várjuk az orrendoszkópot is, mert annak is része kell lennie a szakrendelő minimális fölszereltségében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új mázsaház épül Tömörkényen

Az uniós előírásoknak is megfelelő mázsaház épül Tömörkényen. A jórészt pályázati forrásból… Tovább olvasom