Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Utolsóként Csongrádon fotóztuk a babákat

Urban Lilla csábosan, Péteri Ábel Zsombor türelmetlenül, Muikku Henrik Laurin pedig a nyugalom szobraként ült kollégánk fényképezőgépe előtt lapunk utolsó, csongrádi babafotózásán. A három hónapos Fábrik Anna Ivett Szentesről a szomszédvárba vitette magát és nővérét, nehogy kimaradjanak az újságból. Tegnap ötvenkét picúr állt a fényképezőgép elé, összesen pedig 1181.
Muikku Henrik Laurin, aki édesanyjával és nagymamájával érkezett, maga volt a megtestesült nyugalom Fotó: Tésik Attila
A tizennyolc hónapos Urban Lilla érkezett meg először lapunk utolsó babafotózására, a csongrádi művelődési központba. A csábos csanyteleki szőkeség nem illetődött meg Tésik Attila láttán. Fotós kollégánk előtt úgy foglalt helyet a babzsákon, mintha az utóbbi napokban csak erre a villanásnyi reflektorfényre készült volna. Édesanyja, Schwartz Mihaela elmondta, tavaly lemaradtak a fotózásról, ezért most mindenképpen részt akartak venni a versenyben. Péteri Ábel Zsombor kezdetben szintén jól viselte a csízes óhajokat, de minekután nem úgy telt az a fránya idő abban az ide-oda süppedő ülőalkalmatosságban, mint amire otthon számított, egyre türelmetlenebbé vált, és végül egy férfias üvöltés kíséretében el is törött a mécses. Amíg babanyelven lebeszélni próbálta kortársait a sorban állós hercehurcáról, Hekkel Zita csücsült helyére.

A kisasszony bűbájos kacsintásokkal jelezte, hogy ő bírja a strapát, és akár újra belenézne az objektívbe. Nem úgy Bertók Fanni, aki ijedtében idő előtt cserét kért.

Váltótársa, a jelentkezők Benjáminja, Muikku Henrik Laurin viszont, akár
Decemberben babaalbum!

Bár a fotózásnak vége, feladatunk nem ért véget: az 1181 fényképet kollégáink a három kategóriának – picur, huncutka és gézengúz – megfelelően már elkezdték rendszerezni. A gyerekek portréiból készült babaalbumot – a szavazószelvénnyel együtt – december 6-i számunkban adjuk közre. Innentől pedig minden az olvasókon múlik: mindhárom kategóriában az első három legtöbb szavazatot elérő apróságot díjazzuk. Abszolút győztest is hirdetünk: az lesz az év babája, aki az első három kategóriagyőztes közül a legtöbb szavazatot kapja. A megtisztelő cím mellé értékes nyeremény is jár: az Apátfalvi Takarékszövetkezet az év babájának százezer forintos betétkönyvet ajánlott fel. Tehát: hajrá, szülők, nagyszülők, rokonok, barátok és kedves olvasók! Szavazzanak december 6-ától babaalbumunk önök szerint legaranyosabb csöppségére! 
a megtestesült nyugalom, elterült a babzsámolyon, és úgy követte a villódzó eseményeket. Nagymamája, Túri Mária megsúgta, gyakoroltak otthon, gép előtt, ezért nem is lepte meg, hogy három hónapos unokájából sugárzik a harmónia. – Szereti a lámpát, meg mindent, ami fénylik – tette hozzá.

Bár a folyosói forgatagban szokatlannak tűnt a külvilág nyüzsgésével mit sem törődő fiatalember nyugodt tekintete, édesanyja, Edit elárulta, nem panaszkodhatnak, éjszaka ugyanis még rendesebb az úrfi, mint napközben.

Fábrik Anna Ivett sem akart kimaradni az újságból. Őt és két éves nővérét, Emőke Laurát, édesanyja hozta át Szentesről. A lányok azért csúsztak le a Kurca-parti babafotózásról, mert egyikük éppen aludt. Anyukájuk, Csendes Zsuzsanna elismerte: náluk ebből lassan rendszer lesz, hiszen tavaly a nagyobbikkal robogtak Kistelekre, nehogy ne legyen benne a Délvilágban.

Olvasóink írták

  • 1. SzigetSzínház4ever 2009. január 10. 23:17
    „hmm... ebben a szövegben azért van hiba...:) Muikku Henrik Lauri-nak hívják, nem pedig Laurin, és édesanyja nem Edit, hanem Erika... a többieket nem ismerem”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árpád-kori temető Felgyőn

Egy hét múlva befejeződik a felgyői hulladéklerakó területének régészeti feltárása: a kutatók 4400… Tovább olvasom