Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Vagyonukról vallottak a csongrádi városatyák

Csongrád - Bedő Tamás tavaly vett egy családi házat, de a polgármesternek van a legtöbb hitele a csongrádi képviselő-testületben a vagyonnyilatkozatok szerint. A városatyák közül Héjja István a legnagyobb földtulajdonos, Tarr Ágnes rendelkezik a legtöbb lakóingatlannal.
Nemigen változott a csongrádi városatyák vagyoni helyzete az elmúlt évben. A kivétel Bedő Tamás, aki egy 130 négyzetméteres ház tulajdonosa lett 2007-ben. A polgármester korábban örökölt egy kunszentmártoni házat, van egy Toyota Corolla személygépkocsija és egy Yamaha robogója. Közel hét hektár szántó és egy hektár szőlő van a nevén, illetve 5,8 millió forint életbiztosításban. A legtöbb banki hitele is neki van a döntéshozók közül: 13,7 millióval tartozik egy pénzintézetnek. Tavaly őstermelőként 1,4 milliós bevétele volt a polgármesternek, akinek egyébként 5 százaléknál kisebb érdekeltsége van a helyi BÉSZ-ben és a TÉSZ-ben.

A csongrádi képviselők felének van valamilyen földbirtoka. Egy képzeletbeli listán a fideszes Héjja István – aki mintegy 22 hektár szántó gazdája – nem sokkal előzi meg a szocialista Fábián Györgyöt, akinek 20 hektárja mellett gyümölcsöse is van. A dobogó harmadik fokára a szintén baloldali Szegedi Györgyné állhatna föl, aki felerészben tulajdonol egy 26 hektáros birtokot.

Tarr Ágnes rendelkezik a legtöbb lakóingatlannal. A pénzügyi bizottság elnöke 7/12-ed részben birtokol egy 240 négyzetméteres csongrádi lakóházat, de emellett tulajdonosa még egy 60 négyzetméteres háznak, egy 58 négyzetméteres lakásnak és egy irodarésznek Csongrádon, illetve Budapesten is van két lakása a képviselőnőnek, aki a legnagyobb, ötmilliós követelést jegyezte fel vagyonnyilatkozatában, de 5,8 milliós banki tartozása is van.

A testület ügyvédként dolgozó képviselői közül Pap Gabriella keres a legkevesebbet, ő jogászként 65 ezer forintot vissz haza havonta, viszont megyei képviselőként havi 181 ezret ehhez még hozzátesz. Balatoni nyaralója Somogyi Árpádnak és Héjja Istvánnak van, csónakja Murányi Lászlónak, motorcsónakja pedig Kurucz Ferencnek. Somogyi egyébként 2007-ben 5,3 milliós hitelre egy Citroën C4-et vásárolt, Murányinak pedig még mindig megvan a Trabantja. Hegedűs Péter havi 200 ezer forintot kap munkáltatójától, a Magyar Demokrata Fórumtól. Szinte nincstelen Szebeni István, aki a képviselői járandóság mellé csupán 38 ezret visz haza havonta, és sem ingó-, sem ingatlanvagyona nincsen.

Olvasóink írták

 • 4. Kuci 2008. február 07. 09:25
  „Csodálkozunk így áll az ország ! Kedves vezetőink ehhez szoktak , érinthetetlenek . S nem lehet öket el számoltattni mert akkor meg azt mondják a bizotság hozta a döntést , amit mint tudjuk nem kötelesek szakemberekből össze állítani . Bizottság így szintén nem lehet felelőségre vonni . Tehát a LÓVÉ így is úgy is jár . S ezen változtatni nem fognak , mert ki az a hülye aki felelőségre vonná magát és társait . Ezen kellene változtatni mert erkölcsi tartást már ritkán látunk , vagy még van????!!!!”
 • 3. xxx 2008. február 06. 19:53
  „na persze... jogászként 65000ret visz haza.... azt a lo.f@szt..naponta kap az annyit.. nem omdja nekem senki,hogy annyiért elmegy...minimálbér alatt....persze... na de 181et még kap mellé... szerencsétlen.....

  somogyi... hitelre vett autot... ja ..és az a nagy ház ami a sugár utca végén van?? biztos kapált érte az öcsikéjével.. na persze..

  szebeni...járandósága kb 200000+ az a 38000 csoda hogy ki bir jönni belöle.... és hogy semmije sincs... jah..albérletben lakik a csorim biztos!! minden más a családtagok nevén van....

  minket akarnak hülyének nézni...mértnem lehet öket maszek meloban látni???

  Tar ágnes legalább bevallja milye van nem ugy nyavajognak mint a többiek... mindet ugy sajnálom..ha jobb idö lessz akkor meghivjuk öket 1 kis kemény tarhonyás lakomára,favágással 1bekötve... nem tom az teccene e nekik??!!! ha igen akkor irjonak vissza!!”
 • 2. bizony 2008. február 06. 13:07
  „Ugy tudom, ma mar MINDENKINEK adot kell fizetnie, tehat nem tudom elkepzelni, hogy valaki milliardokat tüntessen el nyom nelkül...
  Meg a politikusak sem, mindegy melyik oldalon allnak.”
 • 1. csapodár 2008. február 06. 09:42
  „Nem szégyellik magukat!Hová megy el az a sok pénz amik a helyi adóemelésekből befolynak,vagy nem folynak,hanem el vannak terelve úgy,hogy azt nyomon követni sem lehet.Itt minden tiszta és legális.Szegény képviselők,ha így folytatódik elvesztik a vagyonukat,vagy már elbujtatják a jól álcázott útvesztőikben nyomozó legyen a talpán aki ki tudja nyomozni,ha meri,hogy hová tünnek el a milliárdok?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi fürdő: most vagy soha!

Csongrád - Közel egymilliárdos fürdőfejlesztést tervez a csongrádi önkormányzat. A beruházás felét újabb kötvénykibocsátásból fedezné a város. Tovább olvasom