Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Választás Csongrádon: már tudják, ki kivel mérkőzik

A 2006-os országgyűlési és a helyhatósági választáson is megméretteti magát Bedő Tamás, Csongrád polgármestere. Az is biztos, hogy a parlamenti patkóba jutásért Vincze Lászlóval kell megküzdenie, míg a városvezetői posztért folyó versenyben – bár végleges döntés még nem született – feltehetően Papp Gabriella, a Fidesz-MPSZ helyi szervezetének vezetője lesz a legnagyobb ellenfele.
Várhatóan Papp Gabriella lesz Bedő Tamás kihívója a polgármesteri címért folyó versenyben. Fotó: Bíró Dániel
Még nem verték nagydobra, de Csongrádon már eldőlt a két nagy pártnál, hogy a jövő évi választásokon kik indulnak az országgyűlési képviselői és polgármesteri posztért. A verseny minden bizonnyal szoros lesz, hiszen míg a két legutóbbi alkalommal jobboldali politikust választottak országgyűlési képviselővé az itteniek, addig 1998-ban és 2002-ben is szocialista jelölt került a város élére.

– Van jó néhány elkezdett munka, amit be szeretnék fejezni – mondta Vincze László, a térség országgyűlési képviselője, aki egyben a Fidesz-MPSZ csongrádi választókerületi elnöke. A honatya szerint az utóbbi években megtorpant a fejlődés a Tisza mentén, s ezért óriási szükség lenne például a bokrosi vízlépcsőre, aminek megvalósulásáért a következő ciklusban is dolgozni szeretne az országházban. A megmérettetésre vonatkozóan elmondta: megvan a kellő tapasztalata és csapata ahhoz, hogy újból megnyerjék a választásokat, és úgy érzi, lakossági igény is mutatkozik arra, hogy folytassa a megkezdett munkát.
Vincze egyébként tisztában vele, hogy Bedő Tamás lesz jövő tavasszal a legnagyobb ellenfele, de ahogy fogalmazott: „fel kell kötnie a gatyát annak, aki le akar bennünket győzni."

A fideszes honatya mellesleg megjegyezte: előnyt jelentene Csongrád számára, ha az ő győzelme mellett a polgármesteri címet is jobboldali politikus nyerné el.

Bedő Tamás
Bár a jobboldali polgármesterjelölt személyére vonatkozóan még nem született érdemi döntés, a csongrádiak már találgatnak. A legesélyesebbnek dr. Papp Gabriella, a polgári szövetség helyi szervezetének vezetője tűnik. A Fidesz-MPSZ-hez 2001-ben belépett politikus elárulta, hogy két-három név vetődött fel az esetleges jelöltek listáján, de csak szeptember közepén dől el, ki lesz a befutó. A csongrádi képviselő-testület jogi és ügyrendi bizottságának elnöke személyes ambícióiról csupán annyit árult el, elképzelhetőnek tartja, hogy 2006 őszétől ő vezesse a képviselő-testület üléseit.

– A döntés megszületett: Bedő Tamás az országgyűlési képviselői és a polgármesteri címért is versenybe a száll a jövő évi választásokon – nyilatkozta lapunknak Fábián György, az MSZP helyi szervezetének elnöke. A politikus hozzátette, a párt felső vezetése is elfogadta a helyi szocialisták kezdeményezését. A kettős jelöltségről Fábián úgy fogalmazott: az élet bebizonyította, hogy a két pozíciói együttes betöltése révén egy térség jóval eredményesebben tudja kiaknázni a kínálkozó lehetőségeket, hiszen a parlamenti lobbi és a helyi igények sikeres összehangolása komoly előnyt jelenthet a befektetőkért folyó versenyben. A szocialisták döntéshozói úgy látták, Bedő Tamás már bizonyította rátermettségét Csongrád vezetőjeként, és nem mellékes az sem, hogy a mezőgazdaság fejlesztésért elkötelezett személyről van szó, akinek tudására, gyakorlatiasságára országos szinten is szükség lehet.
Bedő Tamást is szerettük volna megszólaltani, ő azonban jelenleg a szabadságát tölti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy helyett három szemészorvos lesz

Hiába keresték a szemorvost a csongrádiak a nyár közepén a Dr. Szarka Ödön szakrendelőben. Ha… Tovább olvasom