Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Vállalkozóra bíznák a közétkeztetést Csongrádon

Csongrád - Vállalkozóval építtetne a közétkeztetés számára új konyhát a csongrádi önkormányzat. Cserébe a beruházó 15 évig üzemeltethetné azt. Többen érdeklődtek már a pályázat iránt.

Elköltöztetné a volt Síp utcai iskolából a menzát és a melegítőkonyhát a csongrádi önkormányzat, ugyanis az épületet más, turisztikai célra szeretné hasznosítani. A költözés miatt azonban új konyhát kell építeni, s emellett új étkezőt is. Az utóbbit olyan helyen, amely nincs nagyon messze az Ének-zenei Általános Iskolától, illetve a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolától. A tervezett konyhát zöldmezős beruházásként képzeli el a város.

– A konyhaépítésre négy helyszín is szóba jött eddig, így a Kisrét, a Széchenyi téri volt kenyérgyár épülete, a Dohány utcai óvoda épülete, illetve a bökényi Négyöles út, de végleges döntés még nem született, melyik volna a legalkalmasabb. Az önkormányzat teljes egészében vállalkozóval építtetné fel az új konyhát, cserébe azt 15 évig üzemeltethetné a beruházó – mondta lapunknak Törköly Péterné, a Városellátó igazgatója. Mint megtudtuk, az adagok száma változatlan napi 2200 maradna, s a pályázat szerint a térítési díjat is a város határozná meg.

Ebéd a Síp utcai suliban. Elvinnék innen a menzát Fotó: Králik Emese
Ebéd a Síp utcai suliban. Elvinnék innen a menzát.
Fotó: Králik Emese

– Jelenleg mi főzünk az általános és a középiskolások részére, valamint a szociális ellátásban részesülőknek is, sőt házhoz is visszük az ebédet, ezért ilyen magas az adagszám – mondta Törkölyné. A konyhaépítés iránt eddig ketten-hárman érdeklődtek.

A közbeszerzési pályázattal meghirdetett beruházás célja, hogy a közétkeztetés az iskolák közelében történjen, javuljon az ételek minősége, gazdaságosabb legyen a konyha működése. A pályázat egyik feltétele, hogy a főzéshez felhasznált nyersanyag helyi őstermelőktől származzék, és a leendő pályázó garantálja a jelenleg is a helyi közétkeztetésben dolgozók további alkalmazását.

Olvasóink írták

 • 7. hank 2011. december 19. 23:26
  „Egyvalami biztos: a "nyertes..." vállalkozónak a 15 évért fejébe ki kell kötnie, hogy ha bármit is épít és a város szerződést bont, akkor milyen feltételekkel ki és mit visz.
  Egyébként meg szerintem is teljesen felesleges építeni bármit is. Az Erzsébet teljesen alkalmas lehetne az étkeztetésre, mint ahogy az volt évekkel ez előtt.
  Nem tudom 100%-ra a Kerekárok Kft. történetének hátterét, de fenntartom azt, hogy 1.5-2 év alatt nem lehet megítélni egy 10 éves terv teljesülését és amerre elindultak az teljesen jó volt, a városnak az az iránya hiányzott.
  Kiadták a Kft-nek működtetésre. Ha a város tulajdonában maradt volna, akkor vitte volna a pénzt, mert épp ezért adták ki vállalkozónak, mert ő hosszútávon fektet bele és ért hozzá. A város meg rövidtávon akar eredményeket de nincs dedikált szakembere.

  Hank”
 • 6. aira 2011. november 24. 13:47
  „És az Erzsébet szálló alatt lévő konyhával mi történt? azt nem lehet erre a célra rendbe hozni, közel is van az iskolákhoz.”
 • 5. keletaru 2011. november 21. 15:21
  „Ekkora fejlődésnél mint amekkora itt van tán ha 5 évig lesz lurkó akiknek lehet ebédet főzögetni . Tényleg onnan a kakas ülötől nem lehet látni mi történi itt alúl az utcán ? Felkellene ébredni a Csipke Rózsika álomból s egyszer nem a Ha így, Ha úgy-ra támaszkodni , HANEM reálissan gondolkodni JÓZAN PARASZT ÉSSZEL ! Üdv Kuci”
 • 4. Zzs 2011. november 19. 19:00
  „A Dohány-sori óvodát nem kellene bezárni, talán előtte körül kellene nézni, hogy hány közel óvodáskorú gyerek van a környéken, majd hordhatjuk őket a Fő utcára, vagy még messzebb....”
 • 3. Algernon 2011. november 19. 16:57
  „Lehet tippelni, hogy melyik városvezető családtagja lesz érintett a közétkeztésben?”
 • 2. costa 2011. november 19. 10:57
  „Sok serencsét a leendö vállalkozónak ,csak nehogy úgy járjon egy két év után mint a kerekárok kft.

  Mert bizony 15 év hosszú idö és lessz itt még ellenzékböl városvezetés és természetesen abbol a városvezetésböl pedig ismét ellenzék.

  Mert itt egy ujjabb politikai csatározás következtében a gyerekek "isszák" meg a levét az egésznek.
  Pontosabban nem esznek semmit.”
 • 1. tromi 2011. november 19. 10:26
  „"Ebéd a Síp utcai suliban." Érdekes a kép aláírása, mintha a bal fülünket a fejünk tetején átnyúlva próbálnánk megvakarni...
  Olcsóbb építtetni egy ebédlőt (úgy tom van szabad kapacitása a bokrosinak is, az aranyszigetnek is stb) mint hogy a meglévő iskolaépületbe, ahol van ebédlő a tantermeket át pakolnánk? Vagy azt a sulit már szétlopták?

  Tehát a kép aláírás: Ebéd a Síp utcai suliban. Ha van a síp utcai suliban ebéd, akkor suli miért nincs a suliban? Ha már egyszer suli...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőrösi Tibor: A sült galambot várják

Csongrád is megjelentette a maga szégyenlistáját: az önkormányzati újságban azok nevét közlik, akik az önkormányzat felhívása ellenére nem voltak nyáron fát gyűjteni. Tovább olvasom