Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Vandálok rongáltak a gátnál - fotókkal

Csongrád - Megrongálták Csongrádon a Templom utca végénél levő lejárót a gátnál. A mellvéd tetején levő műkő könyöklőt összetörték, és a lejárót, valamint a mellvéd falát telerajzolták graffitivel.
Akik ezt tették, valószínűleg már nem először jártak ezen a helyen, mivel a lépcsőlejáró csupa szemét, mindenütt szétköpködött rica héj csúfítja a betont. Az amúgy sem rózsás gazdasági helyzetben levő városnak egyáltalán nem hiányoznak az ilyen értelmetlen pluszkiadások, amellett hogy az amúgy mutatós mellvédet elcsúfították, ezzel az összes arra járó vagy kikapcsolódásként a gáton sétáló, sportoló jobb érzésű embernek sértik az esztétikai érzékét.

Vandál rongálás a gátnál - GALÉRIA

Olvasóink írták

 • 11. Lebedi 2012. szeptember 10. 11:16
  „Kedves Keletáru!
  Fuss neki még egyszer...! Olvasd el a saját (első) hozzászólásod s utána az enyémet! Ebből fehéren-feketén kiderül, hogy te "DCS"-t írtál és én erre mondtam az én reagálásomban, hogy ilyen betűnk nincs a magyar ABC-ben ("DZS" természetesen van), de ha figyelmesen elolvasod a bejegyzésemet nem is erről volt szó!
  Ettől pedig teljesen független az, hogy ez a föld piros- fehér-zöldben pompázik s az is marad.
  Természetesen senki ne szégyellje azt s vállalja, hogy magyar- persze nem biztos, hogy az a "legnagyobb magyar" aki azt a leghangosabban hangoztatja azt az utcán... Ez a nemzet a lelkében és a szívében magyar elsősorban több mint ezer éve...”
 • 10. keletaru 2012. szeptember 10. 09:43
  „Lebedi :-( Sajnálattal de inkább önnek jó hír ként közlöm a MAGYAR ABC -ben létezik a DZS . Legalább is 77-ben még benne volt . Akkor még a piros fehér zöld ez a MAGYAR föld volt a frankó , ma meg ez is nemzeti . Aki meg hangosan ki meri mondani az utcán , ÉN MAGYAR vagyok az meg tudjuk rasszista egyesek szerint ! Ez mind az elmúlt 22 év termése ! Üdv Kuci”
 • 9. pirosmanci 2012. szeptember 09. 18:43
  „Ez a barbárság, bunkóság a Templom utcai lejárónál van, már hónapok óta. Neveletlen hülyegyerekek (így, egybe!!!) "alkotása". Egyszer követtem a bökényi középiskolából a kistahókat (így, egybe!!!); akkor nem festettek (a festékszóró náluk volt), csak édes anyanyelvünk örökbecsű kiszólásait ismertették , amerre elhaladtak.”
 • 8. berkabela 2012. szeptember 07. 21:06
  „A térfigyelő kamera elhelyezése olcsóbb,(egyelőre) mint a helyreállitási költség.Hogy hová,-kérdezzék meg az ottlakókat.”
 • 7. Lebedi 2012. szeptember 07. 20:35
  „Tisztelt Hozzászólók!
  Egy szakmailag és esztétikailag helyes vagy helytelen partfal rongálásából is politikát kreálni ...?!
  Inkább a gyermekeinkre figyelnénk oda! Ne az legyen a "vagány" tett, hogy a közt rongálják- akár tetszetős az akár nem! Olyan építmények, épületek egyébként is ritkán (talán soha nem) épülnek melyek mindenkinek egyaránt tetszenek, ettől még a meglévőket nem kell tönkre tenni! Közös érdekünk ezek védelme.
  Amennyiben a helyesírási hibák is szóba kerültek:
  Kedves keletáru! - dzsuva (dcs mássalhangzónk nincs- de neked ezt megbocsájtjuk!)
  Kedves Norbi56! akár Abonyi, akár Kodály után szabadon SEJ(!) Nagyabonyban csak két torony látszik...és itt
  természetesen nem Nagyabonyon vagy Milánón van a hangsúly...
  amikor felszólítunk valakit a helyesírási hibáink javítására...hmmm...én azt írtam volna, hogy
  javítsd ki! (itt viszont a "d" betűn van a hangsúly!)”
 • 6. Norbi56 2012. szeptember 07. 16:28
  „5. Balotelli 2012.09.07. 14:52

  nincs kétségem, hogy megtalálják a megfelelő átszivárogtató zseb gazdáit...egyébként meg igazad van, a Tisza felől egy szürke csík a város egy vörös szalaggal körbekötve, mint egy születésnapi nyuszi /hej Csongrádon csak két torony látszik/...árvizek idején lehet látni valamivel többet belőle, de akkor a kutya sem hajózik a Tiszán...sajnos az is igaz, hogy jövőre újabb "emeletráépítés" következhet, mert a nagy aszályokat nagy árvizek követik...és most ugyebár aszály...aztán meg majd muszáj...a jó megoldás nem a gátépítés és magasítás, hanem a gyorsan jövő , nagy tömegű víz eltározása, tározókban, ami e az alföld mélyen fekvő mezőgazdaságilag szinte haszontalan területei alkalmasak lennének,... ha a nagyokosok nem építették volna be ezeket a területeket...most közpénzen védjük őket...és így tovább...viszont ez mind beleszámít a GDP-be hátha ez felfelé lök rajta, mert minden más lefelé húzza...így függ össze minden mindennel...
  ...
  Kedves Kefir! nyugodtan javíts ki a helyesírási és nyelvi hibákat, csak vigyázz, a germanizmus is nyelvi hiba...ha már szóvá teszed az enyémet ! "Aki ennyire ki van tanulva mindenből "(kefír) mint Te!”
 • 5. Balotelli 2012. szeptember 07. 14:52
  „4-es nek:
  Meg ugyebár egy pár zseb is megtelik a közbeszerzés folyamán.Lásd, előző cikk:
  "Még keresik a csongrádi gát felújítóját"”
 • 4. keletaru 2012. szeptember 07. 14:35
  „tromi :-( Az üreges téglának biztosan nagy tartó szilárdsága van , főleg ott ahol a fugák közt a szél is át fúúúúú. Égig nem lehet építeni a gátakat , csak hát azok a víztározók azok nincsenek meg . Mellesleg alul meg több helyen is sérült a beton fal . De ott lent már oly sokan nem sétálnak a dcsuvába/-n .
  Balotelli nem az a lényeg jó vagy nem hanem az hogy VAN . Mint a laktanyánál a körforgalom . VAN az a lényeg a funkcióját miképp tölti be az másodlagos itt a FALU-ban . Üdv Kuci”
 • 3. 120992 2012. szeptember 07. 14:15
  „No és ha elkapnák az illetőt, vagy illetőket, mi történne? Szerintem semmi. Mindaddig amíg büntetlenül megússzák a dolgot, ma ez a fal, holnap más. Esetleg rongálás, törés, zúzás a belvárosban, és az is csak ejnye-ejnye, ne csinálj ilyet.”
 • 2. tromi 2012. szeptember 07. 13:33
  „...kár, hogy sokan azt hiszik hogy csak az esztétika miatt húzták oda. Igaz, hogy most kiszáradni látszik, de én bizony a vizében jobban fuldokolnék mint a látványában...:-)”
 • 1. Balotelli 2012. szeptember 07. 08:11
  „Az "esztétikai érzést" maga a téglafal sérti,az egészet bele kellene lökni a Tiszába.
  A "jobb érzésű ember" ha végig sétál a fallal szegélyzett szakasz mellett szinte rosszul van, míg a fal nélkülinél levegőhöz jut és élvezi a Tisza egészének a látványát.(A fal eltávolítja a várost a folyótól).
  Kár hogy olyanok terveznek műveket a Tisza mellé akik nem igazán a folyó szerelmesei.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amíg nyaraltak, kirabolták a házukat

Lakásbetörőket fogtak el a csongrádi nyomozók tegnap. A két helybeli férfi egy csongrádi lakásból ékszereket lopott. Tovább olvasom