Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Városházi plusz-mínusz Csongrádon

Csongrád - Közel másfélszer annyi jut Csongrádon a képviselő-testületre, mint a sportra, mégis az utóbbi támogatásán spórolna az önkormányzat.
Egy „kanyit" sem engedtek saját tiszteletdíjukból a csongrádi képviselők, mikor a jövő évi költségvetési koncepcióról kellett dönteni. Miközben Hódmezővásárhelyen harmadolták a városvezetők juttatásait, a Tisza-parti településen – ahol szintén jobboldali többségű az önkormányzat – járandóságuk ötödének felajánlását sem támogatták a döntéshozók. Azt a javaslatot már meg sem engedték szavaztatni, hogy a képviselőkre szánt keretösszeg tizedét más célokra lehessen felhasználni. Idén összesen 36 millió forintot különítettek el a városatyák és a külső bizottsági tagok – összesen 28 fő – tiszteletdíjaira.

Ennél tízmillióval kevesebb támogatást kapott 2008-ban a helyi sport, de úgy, hogy a 26 milliós keret a sporttelep üzemeltetési költségeit is magában foglalja. Ebben az évben sportra, médiára és egyéb célokra – így városi ünnepségek, rendezvények szervezésére, a fúvószenekar és az Alföld néptáncegyüttes, valamint az első lakáshoz jutók, meg a szennyvízbekötések támogatására, civilszervezetekre, városmarketingre, ügyeleti ellátásra, buszjáratokra – összesen 131,6 milliót tettek félre a városházán. Ezt az összeget jövőre legalább 20 százalékkal csökkentené a polgármester, aki a tervezet pénteki elutasításával szabad kezet kapott a 2009-es büdzsé kialakításához.

Jóval több jut rájuk, mint a város összes sportegyesületére. A szerző felvétele
Jóval több jut rájuk, mint a város összes sportegyesületére. A szerző felvétele

– Bár nem fogadták el, én a koncepció szerint fogok hozzálátni a munkához. A tiszteletdíjak csökkentését továbbra is indokoltnak tartom – fogalmazott lapunknak Bedő Tamás. Csongrád első embere szerint, ha a többség ismét leszavazza ezt a javaslatot, az is lehet egyfajta megoldás, hogy a képviselők önkéntes felajánlásokat tegyenek juttatásaikból. Személy szerint ő ezt fogja választani, ha arra kerül sor.
A szocialistákon kívül Ternai László volt az egyetlen, aki felszólalásával és szavazatával a tiszteletdíjak csökkentését támogatta. A fideszes képviselő lapunk érdeklődésére elmondta, ő megszavazza, de egyáltalán nem biztos benne, hogy a költségvetés februári tárgyalásakor átmegy a polgármester javaslata. Mivel úgy érzi, most a sport és kultúra veszíthet a legtöbbet Csongrádon, ilyen célokra ajánlaná föl saját tiszteletdíjának 15 százalékát, vagyis évi bruttó 196 ezer forintot.

Olvasóink írták

 • 7. Nemfalusi 2008. december 13. 17:13
  „Néztem a testületi ülést. Nem lehet általánosítani, mert voltak, akik megszavazták a költségcsökkentést. Akik nem, lelkük rajta. Várom, milyen állásponton lesznek majd a költségtvetés megszavazásánál. Ragaszkodnak-e majd annyira a fizetésükhöz, mint amilyen egyértelműen tették ezt a közelmúltban. Tartják-e magukat az "álságosság"-hoz, ahogyan fogalmaztak a közgyűlésen. Kimutatták agyaraikat, pedig mire is esküdtek fel? Szerintem nem arra, hogy kiállok a juttatásaimért, hanem a város lakosságának érdekében dolgoznak. Csak emlékeztetőül!!!!!!!!”
 • 6. mni 2008. december 11. 13:28
  „Gratulálok Csongrád Városának és a városvezetésnek!
  Munkahelyek nincsenek,nem alakulnak,nem fizetnek,hanem inkább bezárnak vagy csődbe mennek!Nincs uszodánk (nem lesz),nincs normális mozink,nincs szállodánk (de nem baj Szentesnek az is lesz) ,nincs eszünk,mert ha lenne egy kicsit felvirágoztatnánk a turizmust!Ez az egy "iparág" amiből csongrád pénzt tudna csinálni!De nincs ebből probléma...ááá...dehogy.A fiatalok elmennek,az idősek beletörődtek, pár év múlva pedig csak az a pár ember marad, akik ott ülnek a Kossuth téren,és arról vitáznak,hogy ugyan a többszáz ezres "fizetésükből" mennyiről ne mondjanak le...
  Mégegyszer Gratulálok a városvezetésnek, de az nyugtat,hogy legalább nekik jó,és minden hónapban tele lesz a zsebük!Szégyellem,hogy csongrádi vagyok,pff”
 • 5. faQtya 2008. december 06. 14:41
  „A csongrádi képviselők nem szavazták meg saját tiszteletdíjuk csökkentését. - Legalábbis a többség.
  Tehát Csongrád Várost TÖBBSÉGÉBEN MEGÉLHETÉSI POLITIKUSOK vezetik.
  Ez a tény a városra és az adott politikusra nézve is SZÉÉÉGYEN!!!”
 • 4. hank 2008. december 05. 20:26
  „SziasztoK!

  Igaz nem az én pénzem az ő tiszteletdíjuk, de úgy érzem, hogy azzal a döntéssel, hogy nem engednek belőle, nem lesznek népszerűek. (Tisztelet a kivételnek.)

  Szerintem itt lehetne megmutatni részükről azt, hogy ki miért csinálja a képviselősdit. Csak azért, hogy legyen plusz pénz, vagy azért, mert tenni szeretnének a városért. Ha tenni szeretnének, akkor úgy gondolom, hogy valamennyiről lemondhatnának.

  Annak idején volt szerencsém benne lenni a városi informatikai munkacsoportban. Talán azért nem bizottságnak hívták, mert akkor már honorálni kellett volna. Aki benen volt, mindenki ingyen csinálta és azért, mert hittünk benne, hogy tudunk adni valamit Csongrádnak amerre elindulhat.

  Igaz csak 1-2 év amíg ez a csoport létezett, de én örültem, hogy benne lehettem és örömmel láttam viszont azokat az elképzeléseket a város nemrég kiadott informatikai koncepciójában, melyeket kb. 1996-ban már mi is megálmodtunk. Az akkori főnököm ha munkaidőben volt az összejövetelünk, akkor elengedett rá. Persze ez munkaidőn kívüli munkát is jelentett mindez.

  Szóval ha valamiféle kompromisszumot köthetnének pl. most lemondanak, de pl. 2010-ben visszakaphatják ezt a pénzt ha egyenesbe jön a város stb. Vagy érdekeltté tenni őket a jó döntésekben. (Persze tudom, hogy nehéz dolguk van, de biztosan van kompromisszumos megoldás is.)


  Üdv:
  Hank”
 • 3. nemecsek 2008. december 05. 15:11
  „Képviselőink most igazán tehetnének szeretett városukért. Ráadásul még a költségvetés hiányát is tudnák csökkenteni, vagyis ajánlják fel tiszteletdíjuk legalább 50 %-át. Ilyen a bölcs, a város gyarapodását hozó döntést az elmúlt években még úgy sem hoztak!”
 • 2. surjana 2008. december 05. 12:54
  „Ismét azokat az egyesületeket kurtítják meg, amelyek tesznek is valamit Csongrádért, amelyek népszerűsítik a települést a nagyvilágban. Bezzeg a semmittévők, akik megtehetik, hogy saját bérükről döntsenek, orcátlanul nevetnek a lakosok szemébe. Megtehetik! Micsoda képmutató társaság ül a csongrádi parlamentben!”
 • 1. keletaru 2008. december 04. 18:01
  „Most bújik ki , a szög a zsákból ! Képviselőink ki/-miért is dolgozik vagy vállal a közöségi munkát . Röhej . Most mikor bizonyíthatnának , hogy nem " megélhetési " képviselők kézzel lábbal kapaszkodnak juttatásukhoz . Nem a polgárok , a FALU érdekeit nézik ! Akik bizalmat szavaztak nekik ! Ilyenkor már nyügös a képviselősdi ( ingyen csak pusztán erkölcsből , na na mi ....) Példa mutatás az van ....... Szavazás meg lessz nem sokára , kíváncsi vagyok akkor mint magyarázkodnak a múltbéli tetteikről . Ez csak egy magán vélemény nem kell vele egyet érteni ! Üdv Kuci”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csanytelek nem akar Szilícium-völgy lenni

Szentes - Csanytelek szembemegy a divattal: hat év alatt ledolgozta forráshiányát az itteni… Tovább olvasom