Délmagyar logó

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 14°C | 22°C Még több cikk.

Városi fenyőfák, ajándékba

Csongrád megye - A városi karácsonyfa-állítást egészen tavalyig Csongrádon oldották meg a legegyszerűbben, egyúttal a fákat leginkább kímélő módon: a főtér fenyői közül volt szokás feldíszíteni egyet.
A területet viszont időközben átépítették, így idén már itt is vágott fenyőt állítanak – tudtuk meg Gyovai Gáspár alpolgármestertől. Személyes ismeretség révén valaki már fel is ajánlott egy 6–8 méter magas lucfenyőt, amely közvetlenül a városháza előtt fog állni.

Makón ezzel szemben nem újdonság a vágott fenyő és az, hogy ennek felajánlását hirdetményben kéri az önkormányzat. A Széchenyi téren, a karácsonyi vásár díszeként 10–12 méter magas ezüstfenyőt szokás állítani. Ádok Jánosné városi főkertésztől megtudtuk: idén érkezett több felajánlás, és sikerült kiválasztani a megfelelőt.

Hódmezővásárhelyen több fát állítanak szerte a városban – tudtuk meg Göbl Vilmostól, a polgármesteri hivatal szóvivőjétől. A Kossuth téren kívül ilyen helyszín a strand, a szociális otthon, a Fekete Sas Szálló és a nyugdíjaslakópark környéke. Vásárhelyen is hirdetéssel keresik az ideális fákat – 3 és 9 méter közötti növényeket fogadnának szívesen.

Szegeden sincs még meg a város karácsonyfája, de több felajánlást tettek már a környezetgazdálkodási kft.-nél – tájékoztatta lapunkat Gila Csaba, a közterület-fenntartási divízió vezetőhelyettese. Vannak ingyenesen elvihető fák és olyanok is, amelyekért fizetni kellene. Még nem választottak közülük.

Szentesen tavaly még állítottak városi karácsonyfát a város főterén, idén viszont nem fognak. Mint a város főkertésze, Baloghné Berezvai Csilla elmondta, azért, mert a vásár nem itt, hanem a Szent Miklós téren lesz – ott viszont nincs elegendő hely a biztonságos faállításhoz.

Olvasóink írták

  • 3. azénéletem 2010. november 18. 07:55
    „Tetszett az erkélyen felállított fa a fényfűzérekkel. Semmi gond nem volt az élőfás megoldással a körülötte lévő drótháló volt zavaró /sajnos kellett/. Félek, hogy a vágott fát is körbe kellene keríteni és ez sokat vonna le az esztétikai élményből. Én a villanypóznákra kitett muskátlis cserepeket is megspórolnám, ahol ennyi szép fa, bokor, zöldterület van ott feleslegesnek tartom.”
  • 2. Balotelli 2010. november 17. 14:24
    „Semmi szükség rá. Szinte egyetlen dolog ami eddig tökéletesen működött, a város karácsonyfája.Nem baj......”
  • 1. zsázsa 2010. november 17. 08:43
    „Jótett helyébe jót várj. Jó lenne tudni, hogy ki az a fenyőerdő tulajdonos, aki ezt meg tudja tenni. Az ilyen gesztust illene névvel közzétenni, hogy megköszönhesse a város. Tudják meg, hogy vannak még nagylelkűek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt tanácsadója lesz Kőrösi Tibornak

Csongrád - Az eddigi egy helyett öt főállású tanácsadót alkalmazna Csongrád polgármestere. Kőrösi… Tovább olvasom