Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Városi rádiót is alapítana Csongrád

Csongrád - Kétheti helyett hetilapot és helyi rádiót is szeretne Csongrád, lehetőleg nem többért, mint amennyit ma médiára áldoz. A tévére is számít – ha az kevesebb pénzzel is megelégszik.
„A lakosság összetételét vizsgálva a két leghatékonyabb tömegkommunikációs eszköz Csongrádon a nyomtatott sajtó, valamint a rádió lehet" – állapítja meg az a médiakoncepció, amelyről ma tárgyal a városi képviselő-testület. Az alapvetés – témafelelőse Hajó Edina sajtóreferens – arról szól, milyen médiumokra van szükség ahhoz, hogy több információ jusson el a csongrádiakhoz, tőlük pedig a döntéshozókhoz. Aktualitását – bár nem ezért készült – az adja, hogy a magántulajdonú Csongrád Televízió nemrég sztrájkolt háromhavi illetményének elmaradása miatt. A koncepció szerint a tévé egy szerződés értelmében évi 8,5 millióért teljesíti a közszolgálati feladatokat, ám „a műsor szerkesztésére, struktúrájára, tartalmára, megjelenésére az önkormányzat nincs hatással". A szerződés 2012. március 31-éig szól. Az önkormányzat számít a tévére, de kevesebbet fizetne neki. A kétheti Csongrádi Hírek című újságot heti megjelenésűvé tenné „a költségek drasztikus növekedése nélkül". Rádiót alapítana, vagy együttműködne meglévő adókkal. Ehhez a pénzt „részben saját erőből, részben pályázati támogatásokból kívánja biztosítani". Mindezt közös gyártóbázis látná el tudósításokkal, olyan, amilyen az állami tévé, rádió és hírügynökség összevonásával létrehozott MTI Hírcentrum.

A koncepció nem említi, de létezik egy csongradihirek.hu címen működő hírportál is, amely az önkormányzatról kritikusan ír. Működtetője, Morzsik János vezette a régi Csongrádiót, amelynek 4 órás műsora 9 éven át tavaly márciusig a kecskeméti Gong Rádió sávján szólt, de az előző csongrádi testület nem tudta fizetni a frekvenciadíjat. A stáb önfenntartó volt. Morzsik azt mondja, ő is fejleszti oldalát, és a jövőt az önkormányzattól minden tekintetben függetlenül képzeli el.

Olvasóink írták

 • 7. Elnyomott.1 2011. november 19. 21:52
  „harakirinek.Nagy igazsággal bír minden szavad,Erre az önkormányzatra,beleértve minden egyes képviselőt is kik a legfelelősebbek a jelen helyzetért, úgy lehet építeni mint a mocsárra!Saját érdekük és hamis segítőkészségük érdekébe eladósítottak mindannyiunkat,és mindezt Gyurcsányra kenik.Ha ő a felelőse annak az elherdált,magántulajdonokba átprivatizált milliárdoknak miért van még szabadlábon?Ezek a fideszesek sokkal hülyébbnek néznek minket mint a szocik tették.Azért kell egy kicsit szimpatizálnom Orbán Viktorral még ha csak az ő módjukon is,többen mondták nagyon hasonlítok rá küllemileg,hasonlóan beszélünk,artikulálunk és gesztikulálunk,és egymáshoz hasonlóan három gyereket nevelünk.Ennyi közös vonás után van bennem némi érdeklődés az életvitel hasonlósága iránt is,vajon ő kitudta-e fizetni hitelét a múlt hónapban mert én nem,elégvolt-e konyhapénze a következő fizetésig,mert az enyém 25-én kimerült,jóllaktak e minden este a gyerekei mert az enyémek nem , néha hisztiztek de ilyenkor ittak egy pohár vizet,kitudta e fizetni az iskola által elvárt osztálypénzeket mert én már hónapok óta nem tudom.Magam részéről azt javaslom Orbán Viktornak csak ezen az úton haladjon tovább,így egyszer biztosan megtelnek az árvaházak,az állami gondozottak intézményei és akkor megmutathatja miképpen kell európai színvonalú ,munkaerőpiacra termett állampolgárokat nevelni,szülői szeretet nélkül.”
 • 6. keletaru 2011. november 17. 16:49
  „" Városi rádiót is alapítana Csongrád " nem értem , nem látja senki már csak postából van kettő ? Mitől vagyunk VÁROS , gázszámlát villanyszámlát is már a szomszédben kell intézni ? Olyan ez is mint az országház a RÉGI MAGYARORSZÁGHOZ ÉPÍTETTÉK méretileg nem pedig a maihoz , Ettől független tele van .......... Akkor FALU-nak nagy Városnak kicsi , szerintem . Egymillió melóhely , meg kéthét alatt rend lessz miiiiiii ? Üdv Kuci”
 • 5. egy_ismerős 2011. november 17. 15:59
  „Én úgy gondolom, hogy legalább az megérdemel némi figyelmet és elismerést, hogy a "cenzúrának" hátat fordítva időnként elég komoly utánajárást feltételező írások jelennek meg a az Önkormányzattól és a közpénzektől teljesen független hírportálon. Ezek az információk nagy valószínűséggel soha nem látnának napvilágot. Megemlíteném még továbbá a fotókkal illusztrált cikkek galériáit is, amik -legalábbis a saját készítésű képek- elég igényesek, ez is ritkán jellemez egy kisvárosi híroldalt. Aki ismeri egy picit is, hogy milyen költségekkel (telefon, üzemanyag, stb...) jár egy cikk felgöngyölítése, az könnyedén különbséget tehet a Non-Profit és a Valóban Non-Profit között. Én azt mondom, hogy ha kicsi is, néha lehet, hogy a szájízekhez mérten savanyú is, de a miénk és olvassuk, ameddig lehet.”
 • 4. lforgo 2011. november 17. 14:09
  „Hlajos58 hozzászólásának második felével egyet kell értenem, de az oldal is olyan, amilyen, azt meg lehet érteni, hogy nem szimpatikus neki a városvezetés, de a hangnemén akkor is visszább foghatna, mert a cinikussága már túlzás szerintem.”
 • 3. tromi 2011. november 17. 13:49
  „...ami a munkájukat illeti, érezzük, látjuk, teljesen felesleges párt hirdetőt készíteni, hogy azt a pénzt kimossák a cimbijüknek... tegyék ezt saját pénzen, úgy tűnik az sokkal több, mint a városé...”
 • 2. harakiri 2011. november 17. 13:25
  „Véleményem szerint már a két hetente a lakosokra erőszakolt propaganda is sok, nem hogy a heti megjelenésű újság... bár gondolom a vezetőség saját és barátaik gyerekeit inkább betolják egy érdemtelen szerkesztőségi munkára, mindenféle szakvégzettség nélkül természetesen, mint példát mutatva söpörtetnék velük a falevelet, amire a szabad-bölcsész diplomájuk pont megfelelne. Nevetségesen demagógok ezzel az újsággal kapcsolatban, például a kiszórási költség heti megjelenés mellett értelemszerűen a duplája lesz; bár költség csökkentésnek minősülhet, ha a szerkesztői "stáb" is NONPROFIT módon munkába menet reggel bedob pár példányt az útba eső postaládákba; vagy majd felvesznek 20 közcélú embert erre a célra, és vezércikk lesz, hogy mennyi munkahelyet teremtettek. Gyanítom a rádió is csak önfényező propaganda lenne, és közterületekre még hangszórókat is kitennének, hogy még többen hallhassák, hogy igen, ők ennyire jók. A sors fintora, hogy már ők is tudják, bort ittak miközben vizet prédikáltak, és tán jobban el..ták, mint Feri Öszödön.”
 • 1. hlajos58 2011. november 17. 11:15
  „Fejlessze csak az oldalt, csak a Rádióba ne menjen visza!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bőrre festik a képet

A metálzenét kedvelő barátai bőrére rajzolt először tetoválható mintát a csongrádi Kabdebó Gábor. Szenvedélye három éve hivatása is. Tovább olvasom