Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Vasárnap időközi polgármester-választás Felgyőn

Felgyő - Éjszakai telefonos zaklatások miatt visszalépett a polgármester-jelöltségtől Vincze Vilmos állatorvos, így csak négyen indulnak a vasárnapi felgyői időközi polgármester-választáson.
Vasárnap reggel 7 és este 7 között időközi polgármester választást rendeznek Felgyőn, miután a kistelepülést 22 esztendeig vezető Ábel István polgármester a tavaly december 15-i ülésen azonnali hatállyal lemondott tisztéről. Mint azt megírtuk, nem értett egyet azzal, hogy a testület tagjai tiszteletdíjat szavaztak meg maguknak és az alpolgármesternek.

Az ajánlócédulákat (fejenként minimum 33-at kellett összegyűjteniük) öt jelölt adta le időre a helyi választási bizottságnak: Harangozóné Pálnok Orsolya köztisztviselő, Holló Lászlóné, Horváth Lajos és Kaltenekker László vállalkozó, valamint Vincze Vilmos állatorvos. A több mint ezer szavazásra jogosult azonban csak négyük nevét láthatja most vasárnap a szavazólapokon, Vincze Vilmos csongrádi állatorvos ugyanis visszalépett a jelöltségtől.

– Miután polgármesterjelölt lettem, éjszakánként minősíthetetlen tartalmú hívásokat kaptam, de volt, hogy csak megcsörgették a vezetékes telefonomat hajnali 2-kor, majd fél óra múlva újra felébresztettek. Egy darabig tűrtem a zaklatásokat, majd a családom és a saját érdekemben visszaléptem a jelöltségtől. Az én koromban erre már nincs szükségem. A telefonok ezután meg is szűntek – mondta lapunknak Vincze Vilmos (67) állatorvos. Hozzátette: 35 évet eltöltött Felgyőn, gyakorlatilag mindenkit ismer, így biztos volt győzelmében, s abban, hogy a ciklusból hátralévő 3 és fél év alatt eredményesen irányította volna a kistelepülést. Ám a zaklatások teljesen elvették a kedvét a megmérettetéstől.

Olvasóink írták

  • 2. bocko71 2011. március 30. 17:24
    „én meg költözöm a faluból”
  • 1. azénéletem 2011. március 30. 15:04
    „"Az én koromban erre már nincs szükségem." Én is úgy gondolom, sem a zaklatásokra, sem a polgármesterségre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákok kölcsönöznek a leggyakrabban

Némiképp háttérbe szorult a szórakoztató regények kölcsönzése, a helyiek inkább a használható tudást adó könyveket keresik a csanyteleki könyvtárban. Tovább olvasom