Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Verekedés a csanyteleki iskola előtt

Verekedésbe torkollott két roma család vitája tegnap reggel Csanyteleken, az általános iskola előtt. A csata után a földön maradt egy húsz év körüli helyi fiatalember, akit a szentesi kórházba szállítottak. Sérülése súlyos, de nem életveszélyes. A rendőrség keresi az elkövetőket, akik közül néhányan elmenekültek Csanytelekről.
Az összetűzésre már csak az a föld emlékeztet, amelyet a vérre szórtak. Fotó: Bíró Dániel
Súlyos testi sértés gyanúja miatt indított eljárást tegnap a Csongrádi Rendőrkapitányság, több gyanúsítottal szemben is folyik a vizsgálat – tájékoztatta lapunkat M. Toronykőy Márta, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A rendőrök eddigi adatai szerint egy korábbi nézeteltérés miatt robbant ki a vita Csanyteleken, az iskola előtt. Ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek, egy fiatal férfit pedig súlyos sebei miatt kórházba kellett szállítani. A sajtóreferens hozzátette, a gyanúsítottak közül többen is elmenekültek, keresésük és az eset tisztázása most is tart.

A verekedésről mi is megkérdeztük a helybelieket. Az eset reggel háromnegyed nyolckor kezdődött, amikor a gyerekek szállingóztak befelé az iskolakapun. Amikor a vitázók fölemelték a hangjukat, és tudni lehetett, hogy ebből baj lesz, az igazgató beterelt minden gyereket – az érintett családok sarjait is – az iskolába, és keményen rászólt a felnőttekre, hogy maradjanak a kapun kívül. Ezt a kérést ők tiszteletben is tartották. Információink szerint az indulatok ezután elszabadultak: több autó is érkezett, és hamarosan vagy tizenöten mondták a magukét. A vitának verekedés lett a vége, s a földön maradt egy húsz év körüli
fiatalember, akihez mentőt hívtak. Közben megérkeztek a helyi rendőrök is. A sértett családjához tartozó gyerekek az intézményben maradtak, a másik família azonban hamarosan elvitte a gyerekeit: úgy tudjuk, a községet is azonnal elhagyták.

Megkérdeztük az iskolát, ahol elmondták: nem tudnak arról, pontosan min robbant ki a vita. A családokról annyit elárultak, hogy rendesen járatták gyermekeiket iskolába.

Forgó Henrik, Csanytelek polgármestere nem sokkal egy óra után még azt mondta, nem hallott arról, hogy verekedés lett volna a faluban. Tanácsolta, kérdezzük a rendőrséget.

A sérültet a szentesi kórház sürgősségi osztályára szállították, bekötözték a sebét, majd megfigyelésre átvitték a baleseti sebészetre. Az egyik orvos kérdésünkre elmondta: a család kifejezetten megtiltotta, hogy bárkinek is felvilágosítást adjon a beteg állapotáról, pláne a sajtónak.
– Maga nagyítóval sem fog találni olyan embert, aki erről beszélne az újságnak, és a rendőröknek sem lesz könnyű szemtanúkat keresni – mondta az egyik Szent László utcában lakó asszony. – A nevemet nem árulom el. Ez két roma család régi vitájának egy újabb felvonása, ehhez a nem romáknak semmi közük.

Információink szerint különben a Raffael és a Faragó család tagjai verekedtek össze, a sérült pedig a Faragó családból került ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy nézőnek is vetítenek Csongrádon

Az új üzemeltetőnek az első vetítésre tényleg sikerült becsalogatnia a moziba az embereket… Tovább olvasom