Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Világbajnok oktató: Szremkó Csongrádon tanítja a vízilabdát

Csongrád - A világ- és Európa-bajnok Szremkó Krisztina Szentesről Csongrádra költözött, de nem szakadt el szeretett sportágától: 8-10 éves fiúkat és lányokat tanít vízilabdázni.
A csongrádi vízipólósok eredményei az utóbbi években egyre jobbak. Köszönhető ez a klub vezetésének, és a szakértő edzők - 4 vízilabda- és 1 erőnléti tréner - munkájának, akik nem csak megtanítják a gyerekeknek, hogyan kell jól vízilabdázni, de meg is szerettetik a sportot velük. Az edzők között végzi munkáját egy kisgyermekes anyuka, Szremkó Krisztina is, aki a csongrádi előkészítő csoportokat, 8-10 éves fiúkat és lányokat tanít úszni és vízipólózni a hét három napján.

Világbajnok oktató: Szremkó Krisztina Csongrádon tanítja a vízilabdát - GALÉRIA

Az eredményeit felsorolni is nehéz: 1994-ben világbajnokságot nyert, volt vb-második helyezett, Világkupa-első és harmadik helyezett, Európa-bajnoki arany- és ezüst érmes, klubcsapataival kétszer volt BEK-harmadik, hatszor pedig magyar bajnok. Kétszer szerepelt az olimpián: Athénban (2004) a hatodik, míg Pekingben (2008) a negyedik helyen végzett - hajszál választotta el a bronzéremtől őt és csapatát.

- Hosszú út vezetett Csongrádig -kezdte a beszélgetést Szremkó Krisztina. - Szülővárosomban, Dunaújvárosban kezdtem vízilabdázni, majd Eger következett. Utána a BVSC csapatában játszottam, majd Szentes és a Mediterrane zárta a sort, közben pedig a női vízilabda válogatott tagja voltam. A pekingi olimpia után abbahagytam az aktív játékot, de nem szakadtam el a vízilabdától. A szentesi csapat segédedzőjeként dolgoztam - magyarázta a kitűnő pólós.

Világbajnok oktató: Szremkó Krisztina Csongrádon tanítja a vízilabdát - GALÉRIA

2010-ben megszületett a kislánya, Kata - ekkor telepedtek le Csongrádon, ahol egy kertes házban élnek. - Nagyon megszerettük a várost, kisgyermekes családoknak ideális hely. Rengeteg a zöld, sok a park és játszótér, jó a levegő, és itt a Tisza is - sorolta az érveit.
 
Elmondta, a gyermeknevelés nagyon sok idejét leköti, és nagy megterhelés volt számára nap mint nap átjárni Szentesre dolgozni, ezért döntött úgy, hogy inkább Csongrádon vesz részt a vízilabda utánpótlás nevelésben.

Világbajnok oktató: Szremkó Krisztina Csongrádon tanítja a vízilabdát - GALÉRIA

Jelenleg két csoportot tanít, körülbelül 30 fővel. Az edzések minden héten hétfőn, szerdán és pénteken 16.30 órakor kezdődnek. Feltett szándéka, hogy olyan pólós palántákat neveljen a gyerekekből, akik később majd alapját adhatják egy erős csongrádi gárdának.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportnappal lazítottak az ovisok

A csongrádi nagycsoportos ovisok az Ifjúság téri KRESZ-pályán a biciklis közlekedés szabályaival ismerkedtek, az Ifjúsági Házban birkózhattak. Tovább olvasom