Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Villámcsapás Csongrádon

Belecsapott a villám egy csongrádi házba tegnapra virradó éjjel – az épület teteje teljesen leégett, mert a szigetelőanyag és a padláson tárolt bútorok miatt a tűz nagyon gyorsan terjedt. Senki nem sérült meg, az anyagi kár viszont több millió forint.
Egy villámcsapás után gyulladt ki tegnap hajnalban a csongrádi Máté Józsefék háza: tetőszerkezete teljesen leégett Fotó: Bíró Dániel
Szerdán éjjel negyed tizenkettőkor kapta a riasztást a csongrádi tűzoltóság, hogy a tőlük pár száz méter távolságra lévő Ifjúság téri családi ház tetőszerkezete lángokban áll. A helyi tűzoltók két gépkocsijához két szentesi egység is társult, de a gyorsan terjedő lángok percek alatt elpusztították a lakóház tetőterét.

– Minden jel szerint villámcsapás okozta a tüzet – fogalmazott lapunknak Bartolich János alezredes. A csongrádi tűzoltóság parancsnoka elmondta, az oltás után megvizsgálták a tűzfészket, és minden más okot kizártak a szakemberek, akik hajnalban fejezték be a munkát.

– Ez katasztrófa, egy élet munkája lett oda percek alatt – mondta Máté Józsefné könnyeivel küszködve. Az ingatlan tulajdonosa elmesélte, férje már lefeküdt aludni, amikor ő úgy döntött, felmegy a padlásra megnézni, beázik-e a tető. Miután visszatért hálószobájába, hatalmas durranást hallott, ijedtében alig tudott kimozdulni az ágyból. Néhány másodperccel később már égett műanyagszagot érzett, ezért ismét a tetőtér felé indult, de akkor már hatalmas lángok világították meg a padlást.

– Szóltam a férjemnek, hogy ég a tető, aztán egy szál pólóban kirohantunk az esőre és hívtuk a tűzoltókat – elevenítette fel a riasztás perceit a háziasszony. A szigetelőanyag, a padláson tárolt bútorok, újságok és könyvek percek alatt elégtek, a füst a földszint felé talált magának utat.

A házaspár tegnap délelőtt fóliával próbálta letakarni a megsemmisült tetőteret, nehogy a szakadatlanul hulló eső tovább áztassa a szobákat. Személyi sérülés nem történt, de a kár több millió forintra rúg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma kezdődnek a Körös-toroki napok

A csongrádi napok rendezvénysorozata tegnap elkezdődött, mától négy napig a Körös-toroké a főszerep.… Tovább olvasom