Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Vincze László most a Fradiban játszott

Két városi rendezvény között ingázott szombat délelőtt Vincze László, miközben szervezte a harmadikat: délután a Ferencváros öregfiúcsapata játszott Csongrádon. Kiderült, mióta van Vinczének közös irodája Fenyvesi Mátéval, játszanak-e magyarabok nyáron a magyar utánpótlás-csapatok tornáján, és az is, hogy Csongrádon miért nincs kampányháború.
Képviselő a pályán. Vincze először – és utoljára – a csongrádiak ellen focizott. Fotó: Tésik Attila
A szombat reggel úgy kezdődik, hogy a városi galéria nagytermében a Csongrádi Hegyközség ülésén az új elnök, Ungerbauer György szomorúságának okait találgatjuk Vincze Lászlóval, a Fidesz országgyűlési képviselőjével. A hegyközség ezerkétszáz tagja közül negyvenegynéhányan gyűltek össze, az új elnök nyilván emiatt csalódott.
Mi tovább búsítjuk, hiszen nem sokkal azután, hogy elkezdődik az ülés, már megyünk is, Vincze Lászlónak megnyitóbeszédet kell tartania egy másik rendezvényen: az I. Csongrádi Civiliádán, a művelődési központban. Itt felel arra a kérdésre, mi az oka annak, hogy míg a megye többi választókerületében egyfajta háború dúl, Csongrád a béke szigetének tűnik.

– Az én munkámat is sokan segítik, körülbelül ezer ember, és ők is dolgoznak, ugyanakkor vigyázunk arra, hogy fölösleges konfliktusba ne menjünk bele. Én is csinálhattam volna botrányt abból, hogy... De nem is mondom, nem csináltam – tűnődik a képviselő. Aki hamarosan találkozik és kezet fog legerősebb ellenfelével, Bedő Tamás csongrádi polgármesterrel. Ő is, Bedő is beszédet mond a megnyitón. Vincze emlékeztet arra, hogy az elmúlt rendszerben nem működhettek a civil szervezetek, és fontos, hogy ezek az egyesületek ingatlanvagyonhoz is jussanak. Fogalmazzák csak meg üzenetüket azoknak, akik még nem találták meg egymással a konszenzust, például a politikusoknak. Később, már a folyosón megjegyzi: a civilek Csongrádon is, országosan is jóval kevesebbet kaptak idén, mint tavaly.

Odalenn, a folyosón megint összefut Bedővel, és közben egy asszony jó hangosan azt mondja neki: képviselő úr, ugye, megkapta a kopogtatócédulát? Vincze meghatódik. Azt mondja, jólesett az is, amikor egy idős bácsi, amikor hozta a szelvényt, arra emlékeztette, ő az, aki annak idején lerobbant a csühögőjével, a képviselő pedig hazahúzta kocsijával a járgányát.

A civiliádáról visszamegyünk a hegyközségi ülésre: az utolsó tíz percre. Az ülés után rövid pihenő, otthon, aztán indulás a Csongrádi Tiszapart SE pályájához, ahol Plútó – vagy ahogyan jóval kevesebben ismerik: Kiss István elnök – már vár bennünket, és várja a Fradi-öregfiúkat.

– Nyolc éve egy irodában dolgozom Fenyvesi Máté képviselőtársammal, de nem csak ezért jön most a Ferencváros öregfiúcsapata, hanem azért is, mert Kű Lajos szervezi a Kárpát-medencei magyar utánpótlás-bajnokságot, és vállaltuk, hogy ennek egyik elődöntőjét itt, Csongrádon bonyolítjuk le. Ezt meg kell beszélni – mondja Vincze. Aztán megérkeznek a pestiek, és Kű Lajos arról számol be, idén erre a tornára már magyarabok is bejelentkeztek: ők azoknak a leszármazottai, akiket egy török szultán telepített le Egyiptomban. Olyan lesz ez a torna, mint a Brit Nemzetközösségi Játékok.

A Sághy Mihály szakközépiskola sportcsarnokában viszonylag sokan kíváncsiak a meccsre; a vendégek között játszik Fenyvesi Máté mellett Levente fia, és Bicskey Bertalan is. Vincze gyerekkori álma teljesül: a Fradi mezében léphet pályára. A bemelegítéskor a lelátóról valaki – Gyovai Gáspár alpolgármester és Ternai László képviselő irányából – bekiabál: „mozogjon a négyes számú játékos!" Vincze utóbb egy kissé bátortalan kapuralövéssel véteti észre magát, illetve azzal, hogy amikor Temesvári Tibor bokája megsérül, és kénytelen levetni a stoplis cipőt – merthogy füves pályára készült –, Vincze odaadja neki a magáét. A végeredmény: 5-4 Csongrád javára. Végül közös csapatkép készül. A képviselő azt mondja, ez volt az első alkalom, hogy a csongrádiak ellen játszott. És az utolsó is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vízmű marad a csongrádi sporttelep gazdája

Úgy határoztak a csongrádi képviselők, hogy a sporttelepet továbbra is a vízműnek kell üzemeltetnie.… Tovább olvasom