Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Vincze László: Nem frakciózunk

Nem alakítanak önálló frakciót a Fidesz színeiben megválasztott kisgazda képviselők – mondta egyikük, a csongrádi Vincze László (képünkön). A honatya szerint a Boros Imre és több volt kisgazda politikus által aláírt fölhívás csak zavart kelt.
Több lap és internetes hírportál is foglalkozott a hét végén és hétfőn azzal a nyílt levéllel, amelyet a parlamentbe bejutott kisgazda érzelmű képviselőknek, Turi-Kovács Bélának, Vincze Lászlónak, Czira Szabolcsnak, Kékkői Zoltánnak, Simon Miklósnak és Balogh Józsefnek címeztek a parlamenten kívül maradt kisgazdák, kérve, e képviselők hozzanak létre önálló frakciót. A levél írói: Boros Imre, az Orbán-kormány Phare-minisztere, Kőhalmy Alfréd, a Honvédelmi Minisztérium egykori helyettes államtitkára, valamint Cseh Sándor, Hanó Miklós és Réti Miklós volt országgyűlési képviselő.

Turi-Kovács Béla tegnap azt nyilatkozta, nincs szó arról, hogy frakciót alakítanának. Ennek jogi feltételei sincsenek meg, hiszen a Kisgazda Polgári Egyesület nem párt, hanem civil szervezet.

– Nem tervezzük önálló frakció létrehozását, nem lehet cél az, hogy a szövetség gyöngüljön, ez a felhívás csak arra volt jó, hogy zavart keltsen a jobboldalon; egyébként sem lenne komoly súlya egy néhány képviselőből álló frakciónak – kommentálta a hírt lapunk kérdésére Vincze László Csongrád, Kistelek és térségük országgyűlési képviselője. Vincze azt mondta, a levélírók közül személyesen csak Boros Imrét ismeri közelebbről.

Vincze László 1998-ban a Független Kisgazdapárt színeiben indult és jutott be az országgyűlésbe. A 2002-es választásokon – a szétzilálódott kisgazdapárt helyett – a Fidesz jelöltjeként szállt ringbe, és az idei megmérettetésen is a szövetség indította.

– Ugyanakkor ma is tagja vagyok a Kisgazda Polgári Egyesületnek, és azt gondolom, a földből élő emberek érdekeit, a kisgazda értékrendet fideszesként is tudom képviselni – mondta Vincze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékmű a forradalom emlékére Csongrádon

Csongrádon elhatározták, emlékművet állítanak az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. A… Tovább olvasom