Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Vincze szerint most bizonyíthat Bedő

A vízlépcsőépítés szorgalmazását várja Bedő Tamás csongrádi polgármestertől a város fideszes országgyűlési képviselője. Vincze László úgy érzi, egy baloldali politikusnak kötelessége ráérezni olyan lényeges szakmai kérdésekre, amelyek meghatározhatják Csongrád jövőjét. Vincze még nem tudja, kap-e lehetőséget arra, hogy beszédet mondjon a Kossuth téren.
Pusztán a vállalt feladataira koncentrál Vincze László (képünkön). Csongrád fideszes honatyája ezt azután mondta lapunknak, hogy megkérdeztük tőle, milyen együttműködésre számít a továbbiakban Bedő Tamás polgármesterrel, szocialista parlamenti képviselővel, aki a napokban bizalmáról biztosította Gyurcsány Ferencet és kormányát. – Engem csak az elkerülő út és a vízlépcső megépítése érdekel – szögezte le a fideszes politikus. Vincze úgy véli: hiába fektetett rengeteg munkát abba, hogy megvalósuljon a település határában a 451-es út városi szakaszát kiváltó közlekedési folyosó, szerinte a helyi szocialisták egyáltalán nem segítették őt, és statisztáltak egy olyan döntéshez, amely látszat ürügyeket felsorakoztatva elodázta a beruházást.

– Sok lehetőséget szalasztott el a csongrádi városvezetés, alkalmatlanságukat pedig azzal próbálták leplezni, hogy szakmai kérdésekre politikai köntöst húztak, de ezekkel a hókuszpókuszokkal nem lehet takargatni a város bajait – fogalmazott Vincze László. Hozzátette: a csongrádi választási eredmények lehetővé teszik, hogy a helyi jobboldal ne engedjen teret Bedő-féle ígéretpolitikának.

Támogató jobb

– A csongrádi jobboldalról is kaptak támogatást azok a fejlesztési elképzelések, amelyeket ígérgetéseknek tart Vincze László – reagált a fideszes honatya megjegyzéseire Bedő Tamás. A csongrádi polgármester szerint jó példa a közös gondolkodásra az Egészségváros-projekt, amely a munkahelyteremtésben hozhat jelentős eredményeket. Hozzátette: minden fórumon kiáll a vízlépcsőépítés mellett, s nem mellékesen egy területfejlesztést segítő tározó kialakítása mellett, de úgy gondolja, a megvalósítás egyelőre sokkal inkább függ a készülő hatástanulmány megállapításaitól, mint a politikai szándéktól.

– Nekem határozott elképzeléseim vannak a csongrádi agrá-
rium és vállalkozások fejlesztéséről, az intézmények tartható működtetéséről és fejlesztéséről, s ennek szellemében végzem a dolgom mindenféle szinten, ugyanakkor mindezek elérése független a polgármester személyétől. A legfontosabbnak a vízlépcső megépítését tartom, ami egyúttal újabb hidat jelentene a térségben élőknek – folytatta az ellenzéki politikus.

Vincze szerint egy jobboldali polgármesterrel könnyebb lenne véghezvinni célkitűzéseit, de figyelembe véve a jelenlegi nagypolitikai helyzetet, szerinte egy baloldali politikusnak most kötelessége ráérezni olyan lényeges kérdésekre, mint például a vízlépcső megvalósításának szükségessége. Éppen ezért azt várja Bedőtől, hogy a szocialista országgyűlési frakcióban is népszerűsítse és szerezzen minél nagyobb támogatottságot a vízlépcső ügyének. Vincze László szerint ezzel bizonyíthatná, mennyire elkötelezett a csongrádiak felé.

Vincze László kérdésünkre, hogy ő mikor mond beszédet a budapesti Kossuth téren, azt felelte: még nem tudja, kap-e ilyen lehetőséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberre ígérték a csongrádi otthon átadását

Csak jövő év elejére készül el Csongrádon a fogyatékosok új otthona. A kisréti épületegyüttes… Tovább olvasom